Внимавайте колеги-хакери
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Внимавайте колеги-хакери
sean-john написа:Колеги днес ми се случи едно нещо...влизам в абв и имам емайл от екипа им..."проверка на сигурността" нещо такова беше заглавието.Отварям и чета...след това влизам в "История" и виждам,че в пощата ми е влизано от места и часове в който не съм бил аз(над 10 години имам тази поща и не ми се е случвало това)... след известно ровене в нета установих,че е имало хакерска намеса и са "изгоряли" много хора...и не става дума само за АБВ,а за много други сайтове и акаунти... та бих ви посъветвал да си прегледате "историите" в сайтовете или просто профилактично да си смените паролите на важните за вас сайтове...
бил е пуснат сайт с многоооо акаунти и паролите им...но бързо е спрян,ето една кратка извадка от него
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg
тази информация е безполезна защото паролите са хаш-ове. тия хаш-ове трябват един куп неща за тях още за да разкодираш паролите. алгоритъм, прайвит ключове, сийд-ове.
емайл-а се хаква като се логнеш от болен компютър които има вирус на него и следи какво се пише на него. този файл и "кампания" на хакерите нямат нищо общо с това.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
alx написа:sean-john написа:Колеги днес ми се случи едно нещо...влизам в абв и имам емайл от екипа им..."проверка на сигурността" нещо такова беше заглавието.Отварям и чета...след това влизам в "История" и виждам,че в пощата ми е влизано от места и часове в който не съм бил аз(над 10 години имам тази поща и не ми се е случвало това)... след известно ровене в нета установих,че е имало хакерска намеса и са "изгоряли" много хора...и не става дума само за АБВ,а за много други сайтове и акаунти... та бих ви посъветвал да си прегледате "историите" в сайтовете или просто профилактично да си смените паролите на важните за вас сайтове...
бил е пуснат сайт с многоооо акаунти и паролите им...но бързо е спрян,ето една кратка извадка от него
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg
тази информация е безполезна защото паролите са хаш-ове. тия хаш-ове трябват един куп неща за тях още за да разкодираш паролите. алгоритъм, прайвит ключове, сийд-ове.
емайл-а се хаква като се логнеш от болен компютър които има вирус на него и следи какво се пише на него. този файл и "кампания" на хакерите нямат нищо общо с това.
Колега знам,че е хаш... но имаше сайт който ги разбиваше(мисля че е мд5 крипта)... (вярно сега и сайта който ги разбиваше и другия сайт с списъците ги няма) ,но защо ме нападате

Моята поща си е с една и съща парола от 10 години. Сравнително известно име е, за това по 100 пъти на ден някой се опитва да се логне. Сега пак гледах - никакво странно ИП не е ровило. Не знам как са изтекли тези данни.
При мене има само 2 влизания с мобилна версия, като първия път грешна парола и след 3 часа са ми накаутирали паролата. Имам и съобщение от абв, че някой е влизал от ИП, което не ползвам. Двете влизания са били преди вчера едно в 3 на обед и едно в 3 сутринта. Иначе живи и здрави боли ме фара нека гледат спам писмата 

Цъкайте още малоумни фейсбук приложения и после пак се чудете що са ви разбите пощите.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
10000% от ГнусБук-а идват тия простотии. Аз такъв нямам и всичко си е ок, 4 пощи имам сега ги проверих и в нито една нема интервенция 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
E aз и фейсбуги имам и бг пощи ползвам, ма не цъкам като на "Новите снимки на златка гола" или "Спечелихте чисто нов айфон". Също и не си дръжте на такива места важните неща, като пинове, номера на кредитни карти, номера на банкови сметки, сканирани документи с лични данни, любовни писма
и т.н. и няма да имате грижи.

- bmw_g_power
-
-
Колеги да не отварям нова тема ама някакав вирус се е лепнал на лаптопа ми и не мога да го махна!Анти вирусната я открива само при всяко пускане на лаптопа при сканиране не я намира уж я махам и след като изключа лаптопа и го включа пак антивирусната ме предупреждава и премахва опасния софтуер и така си продължава!На Вин 7 Home Premium x64 bit Microsoft Securety Essentials ми е антивирусната!!!
в моята са се опитвали, ама засега не са успели
най-вероятно паролата им се е сторила трудна
- абсурд да я брутфорснат
иначе официалния ми мейл в абв е с наистина апетитно име
но колегите са прави, сигурно 90% от кражбата на информация в интернет става чрез злонамерен софтуер, който сами си набутваме
най-вероятно паролата им се е сторила трудна

иначе официалния ми мейл в абв е с наистина апетитно име
но колегите са прави, сигурно 90% от кражбата на информация в интернет става чрез злонамерен софтуер, който сами си набутваме
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Малко тъп въпрос, но от къде се проверява тази "История" ? С Абв съм ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
И мене това ме интересува!!на старата версия се оправях по добре ,има history обаче не е това което търся 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Мен никой не ме е закачал и на двете пощи.
П.П. Очите ще ми изкара "Историята"

П.П. Очите ще ми изкара "Историята"

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
верно и на мене ще ми изкара очите........... 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4