Тъп проблем - тдс?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Тъп проблем - тдс?
Здравейте колеги,
пиша тук, защото в нашия форум не ги чуват много tds-ите. Случая е следния: Втори път ми чупи обтегача на пистовия ремък /този на амотриьорчето/. Сменил съм всичко: обтегач, амортисьорче, ролки, ремъци + всичко на климатика. Сутрин като я паля се чува един метален 'гърлен' звук /бе все едно някой си прави гаргара/, като загрее го няма. Иначе мотора не се тресе. Демпферната шайба ми се струва, че не бие повече от допустимото. Маховик ли да е проблема е*а ли му майката вече. Ако се е блъскал някой, да удари 1 рамо, че ми писна за тоя ташак, колата ми да спира. Благодаря предварително!
пиша тук, защото в нашия форум не ги чуват много tds-ите. Случая е следния: Втори път ми чупи обтегача на пистовия ремък /този на амотриьорчето/. Сменил съм всичко: обтегач, амортисьорче, ролки, ремъци + всичко на климатика. Сутрин като я паля се чува един метален 'гърлен' звук /бе все едно някой си прави гаргара/, като загрее го няма. Иначе мотора не се тресе. Демпферната шайба ми се струва, че не бие повече от допустимото. Маховик ли да е проблема е*а ли му майката вече. Ако се е блъскал някой, да удари 1 рамо, че ми писна за тоя ташак, колата ми да спира. Благодаря предварително!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Re: Тъп проблем - тдс?
Изпаднах в подобна ситуация преди време. Доста е неприятно наистина да останеш насред пътя.
При мен, след като подмених обтегача, амортисьора, 2те ролки и ремъка с нови всичко си беше наред.
Написал си, че и ти си подменил всички тези части, предполагам, че с нови и читави такива.
Ролките и ремъка са ясни, че не може да са 2ра употреба.
Обтегача има втулка в отвора около, който "играе". Тоест е хубаво и тя да е нова.
На амортисьора му се разбиват пластмасовите втулки в двата края, та и с него не посмях да рискувам и взех нов.
За да изолираш проблема ти предлагам да свалиш ремъка и да запалиш колата.
Разбира се за малко и то докато е студена, че tds-ите никак не обичат да им е топло.
Така поне ще ограничиш възможните причинители на шума, който си описал.
При мен, след като подмених обтегача, амортисьора, 2те ролки и ремъка с нови всичко си беше наред.
Написал си, че и ти си подменил всички тези части, предполагам, че с нови и читави такива.
Ролките и ремъка са ясни, че не може да са 2ра употреба.
Обтегача има втулка в отвора около, който "играе". Тоест е хубаво и тя да е нова.
На амортисьора му се разбиват пластмасовите втулки в двата края, та и с него не посмях да рискувам и взех нов.
За да изолираш проблема ти предлагам да свалиш ремъка и да запалиш колата.
Разбира се за малко и то докато е студена, че tds-ите никак не обичат да им е топло.
Така поне ще ограничиш възможните причинители на шума, който си описал.
Всички части са нови. Само обтегача е втора употреба, но е разглобен и смазан и се движи много леко. Не купих нов, защото не виждам какво може да му се износи на това парче метал. По скоро ме притеснява този шум.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Износва се втулката и освен около оста си на въртене започва да бие и успоредно на нея, според мен.
От там разбива и втулките на амортисьорчето.
Относно звука, който чуваш, нямам друга идея освен описаната вече.
Предполагам, като се запали на отворен капак не може да установиш от къде идва.
Забелязах я, че студена като я запаля докато загрее претриса малко от време на време. Има ли връзка това?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Alien написа:Износва се втулката и освен около оста си на въртене започва да бие и успоредно на нея, според мен.
Точно така,там е проблема и причината за чупенето на вилката.
Мисля ,че и в подфорум е38 се каза същото.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Disasterr написа:Забелязах я, че студена като я запаля докато загрее претриса малко от време на време. Има ли връзка това?
Не, според мен това е проблем с горивната ти система.
С аз натам се насочвам, от това което чета във форума. Знаете ли къде ремонтират помпи? На ЛС за да не правим реклама!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Не е сигурно, че е от точно от помпата, може и друг да е проблема.
Не си дал и информация, за кой град търсиш читав майстор.
Не си дал и информация, за кой град търсиш читав майстор.
10 мнения
• Страница 1 от 1