Проблем с катализатора(bank2) при 745
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
Re: Проблем с катализатора(bank2) при 745
Колеги оказа се че единия ми кат е бил пукнат в следствие на удар отдолу
Сега се отчупи парче и започна да дрънчи в катализатора и веча няма как трябва да се мисли варянт за премахването и на двата кат-а.
Помагайте с идея за лъжене на сондите след катализаторите!!!

Сега се отчупи парче и започна да дрънчи в катализатора и веча няма как трябва да се мисли варянт за премахването и на двата кат-а.
Помагайте с идея за лъжене на сондите след катализаторите!!!
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
колега махай ги !!! няма да имаш проблем след това спокойно! просто остави старите кутий, т.е. отварят ги озпразват ги и ги заваряват пак, така че сондите да си останат там, иначе няма да имаш грижи спок 
дори и да ти дава грешка колата ше си върви и всичко ще е чук, даже ще си върви повече от колкото преди това

дори и да ти дава грешка колата ше си върви и всичко ще е чук, даже ще си върви повече от колкото преди това
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
asasin18 написа:колега махай ги !!! няма да имаш проблем след това спокойно! просто остави старите кутий, т.е. отварят ги озпразват ги и ги заваряват пак, така че сондите да си останат там, иначе няма да имаш грижи спок
колега това пробвано ли е ,че нещо си ме страшнее
- asasin18
- ентусиаст
-
пробвано е на друг двигател НЯМА ПРОБЛЕМИ. Иначе ако искаш ще ти дам телефон на 1 пич който може да ти ги махне софтуерно и ще ти вземе 500лв, но според мен няма грам смисъл
махай и газ до ламарината
единствения проблем който се наблюдава при 530д, на която са махнати катализаторите и филтрите за твърди частици, е че от време на време ти пише на екрана increased emissions bmw. Все си мисла че ще го преживееш
п.с. като те страшее от какво те е страх точно какво предполагаш че може да стане ?

единствения проблем който се наблюдава при 530д, на която са махнати катализаторите и филтрите за твърди частици, е че от време на време ти пише на екрана increased emissions bmw. Все си мисла че ще го преживееш

п.с. като те страшее от какво те е страх точно какво предполагаш че може да стане ?
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
че може да влезе в авариен режим мотора,втората сонда ще отчита голямо количество на газове защото няма да има какво да ги задържа
- asasin18
- ентусиаст
-
кажи кво си направил и как е минало 

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
емулатора струва 60ст, х 2 =1.20лв. Схеми колкото искаш в нета. И си махаш спокойно , аз на мерцедеса махнах и 4те 
Върви си , и не свети чека

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
INTEGRALE написа:емулатора струва 60ст, х 2 =1.20лв. Схеми колкото искаш в нета. И си махаш спокойно , аз на мерцедеса махнах и 4те
Еми те тия 500лв не се изкарват току така

Изобщо много ми е забавно да чуя за някой, такъв луд факир, фокусник, магесник или пророк, дето дере луди пари хората.

- asasin18
- ентусиаст
-
на мойта кола съм махнал двата дпф-а и двата катализатора и не ми свети абсолютно нищо, а колата върви като луда 

- asasin18
- ентусиаст
-
не пуши, аз лично не съм забелязъл нито един негативен ефект от махането на тия тъпи филтри! трябва да подчертая че при мен си стоят всички датчици не съм ги махал и изолирал по никакъв начин. Единствено когато се закачи за диагностика показва грешка в налягането във филтрите, но това е нормално имайки предвид че са празни
това е, не пуши, не ми дава грешка по таблото, другите глупости който са ми казвали че колата изключвала сама турбините, което също е пълна тъпотия!!! Даже имаше един дето искаше да ми ги махне софтуерно, срещу 500лв, и ми каза като ги сваля да не паля колата, защото щяло да стане голям проблем, е така и стана ама за него, защото видях че на колата и НЯМА НИЩО без тях.
Аз лично съветвам всеки който ги има да ги махне, защото когато се запушат това ще доведе до проблем с турбините и то голям

Аз лично съветвам всеки който ги има да ги махне, защото когато се запушат това ще доведе до проблем с турбините и то голям

asasin18 написа:не пуши, аз лично не съм забелязъл нито един негативен ефект от махането на тия тъпи филтри! трябва да подчертая че при мен си стоят всички датчици не съм ги махал и изолирал по никакъв начин. Единствено когато се закачи за диагностика показва грешка в налягането във филтрите, но това е нормално имайки предвид че са празнитова е, не пуши, не ми дава грешка по таблото, другите глупости който са ми казвали че колата изключвала сама турбините, което също е пълна тъпотия!!! Даже имаше един дето искаше да ми ги махне софтуерно, срещу 500лв, и ми каза като ги сваля да не паля колата, защото щяло да стане голям проблем, е така и стана ама за него, защото видях че на колата и НЯМА НИЩО без тях.
така е проблемите стават големи затова е хубаво да се махат, но в хубаво да се изключат и софтуерно и така и на диагностика няма да излиза нищо

- asasin18
- ентусиаст
-
Аз лично не виждам смисъл да се махат софтуерно
малко пари на вятъра ми се струва 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
asasin18 написа:Аз лично не виждам смисъл да се махат софтуерномалко пари на вятъра ми се струва
Добре е да се изключат за да не лъжат компа, което рано или късно може да доведе до някой бъг..
Иначе за пропушването - зависи изцяло от състоянието на горивната система и качесвото на нафтата... така че ако колата е ток не би трябвало да чади. Ако започне то явно има някакъв проблем по системата, та тия филтри са наистина чиста проба златотърсачки

- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
Катализаторите се махат и се слагат резонаторни гърнета и няма никакъв проблем.Резонаторите намаляват скоростта на отработелите газове и няма проблеми с ландасондите.Във всеки по голям сервиз за гърнета ще ти свършат работа.Обаче като ги свалят си ги прибери,че може и да изскараш някой лев 

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3