ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Angelov91 » 15 Ное 2012, 17:58

Колеги искам да махна отзад на колата надписа 318ис . Имали някаква вероятност да нараня боята това ми е най- големата дилема или дайте съвет :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Ное 2012, 18:45

quentin написа:Привет колеги,

Имам проблем с управлението на помпата на ABS/ASC на компакт Е36 99г. М43 - 1.9 бензин.
Взех помпа втора ръка, лампите на ABS и ASC угасват, но километража спира да работи.
Проблема е, че е от Е46 и затова не може да се върже с компютъра. Иначе серийния номер на частта е същия, но ПРОТОКОЛА, по който минава инфото бил друг - CAN, а при мене не бил такъв...
Казаха ми че на Е30 и Е46 компютъра(километража) чете от датчик на диференциала, но на Е36(или само на компакта, не знам) чете от датчика на управлението на ABS.
Дайте съвет какво може да се направи по въпроса, как може да се излъже компютъра, може ли да се сложи само датчик(въпреки че майсторите ми казаха че трябвало да сменя диференциала)??

Благодаря предварително

И на компакта километража чете от датчик на диференциала.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Ное 2012, 20:22

Kambe написа:Колеги от къде може да ми прави тази капка при положение , че не е от пробката ? Има ли уплътнение в долната част на разширителния съд, което може да е за смяна ?
Изображение

Смени си горната пробка за обезвъздушаване първо, преди да си купиш нов радиатор :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от quentin » 15 Ное 2012, 20:47

~Мишо~ написа:
quentin написа:Привет колеги,

Имам проблем с управлението на помпата на ABS/ASC на компакт Е36 99г. М43 - 1.9 бензин.
Взех помпа втора ръка, лампите на ABS и ASC угасват, но километража спира да работи.
Проблема е, че е от Е46 и затова не може да се върже с компютъра. Иначе серийния номер на частта е същия, но ПРОТОКОЛА, по който минава инфото бил друг - CAN, а при мене не бил такъв...
Казаха ми че на Е30 и Е46 компютъра(километража) чете от датчик на диференциала, но на Е36(или само на компакта, не знам) чете от датчика на управлението на ABS.
Дайте съвет какво може да се направи по въпроса, как може да се излъже компютъра, може ли да се сложи само датчик(въпреки че майсторите ми казаха че трябвало да сменя диференциала)??

Благодаря предварително

И на компакта километража чете от датчик на диференциала.

Не и на моя... :mhihi: Обяснението било, че понеже бил 99г. и бил като на Е46
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 16 Ное 2012, 0:41

Помощ http://prikachi.com/images/762/5497762n.jpg свети в жълто. Това за накладките ли е или за течността? Аз течността я проверих и беше на МАКС ама да попитам все пак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 16 Ное 2012, 0:58

наклатки

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 16 Ное 2012, 0:59

acidburn-525tds написа:Помощ http://prikachi.com/images/762/5497762n.jpg свети в жълто. Това за накладките ли е или за течността? Аз течността я проверих и беше на МАКС ама да попитам все пак.

За накладките е. Като ги сменяш, купи си и датчиците.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 16 Ное 2012, 1:10

Wierdo написа:
Spit-Fire написа:Колеги на Е36 купе стъклото му хлопа при затваряне на на вратата и стои на криво (трябва да се отвори вратата и да се намести за да е в-у уплътнението. Инъче се вдига и се сваля от копчето без проблем. Какво може да е да знам какво да купувам?

Има едни пластмасови водачи вътре в механизма, които крепят стъклото. На купето се чупят често и после стъклото седи на криво, а понякога наистина не влиза в уплътнението. Отиди в Камор, Дару или тн и си ги купи, последно като ги взимах бяха около 5 лв единия. За един джам ти трябвад 2 !

Благодаря колега, дали ще ги имат налични в Мкар Пловдив? От днес съм горд притежател на 1 купенце и иска стягане :bchug:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Ное 2012, 1:12

Има ги . И в магазин Бавария на руски преди колелото на гарата ги има. :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 16 Ное 2012, 1:14

Alexch написа:
acidburn-525tds написа:Помощ http://prikachi.com/images/762/5497762n.jpg свети в жълто. Това за накладките ли е или за течността? Аз течността я проверих и беше на МАКС ама да попитам все пак.

И 4-те накладки ли трябва да се сменят ?

Потребител
Аватар

Мнение от chorbadjiev » 16 Ное 2012, 1:15

ogata написа:Има ги . И в магазин Бавария на руски преди колелото на гарата ги има. :yes:

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Ное 2012, 1:20

acidburn-525tds написа:
Alexch написа:

И 4-те накладки ли трябва да се сменят ?

Какво точно питаш ? По две накладки на диск са. Не си казал с каква кола си. Ако фабрично имаш дискове отзад, отзад също имаш датчик и не се знае от кой точно датчик свети лампата. Но в 90% от случайте свети заради износени предни накладки. Най-добре е да ги смениш на 4те колела, ако не можеш поне ги смени по двойки ... силно те съветвам да си купиш нови накладки, а не запазени 2ра употреба.

Ако се чудиш какви - тука има писано. И посочени цени също има, ако те притеснява.
viewtopic.php?f=8&t=318290
За труд взимат между 15 и 20 лв на мост.
Последна промяна ogata на 16 Ное 2012, 1:51, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 16 Ное 2012, 1:23

chorbadjiev написа:
ogata написа:Има ги . И в магазин Бавария на руски преди колелото на гарата ги има. :yes:

:yes:

Мерси значи направо там ще отида да не се разкарвам до Мкар-а, пък и още неща имам да взимам. :yes:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 16 Ное 2012, 1:31

ogata написа:
acidburn-525tds написа:Какво точно питаш ? По две накладки на диск са. Не си казал с каква кола си. Ако фабрично имаш дискове отзад, отзад също имаш датчици и не се знае от кой точно датчик свети лампата. Но в 90% от случайте свети заради износени предни накладки. Най-добре е да ги смениш на 4те колела, ако не можеш поне ги смени по двойки ... силно те съветвам да си купиш нови накладки, а не запазени 2ра употреба.

Всъщност, ако колата е с дискове и отзад, има общо два датчика - по един отпред и отзад :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 16 Ное 2012, 13:13

Интересното е, че като сменях накладки на компакт-а не видях никъде датчици ? Става въпрос за отпред.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36