318 тдс проблеми с гнп ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
318 тдс проблеми с гнп ?
Здравейте!От известно време забелязах, че от колата (318 тдс) капе нафта.Някъде в горната дясна част на двигателя е.Преди време капеше от помпата долу но майстора уж я отстрани повредата.Сега пак някъде от горе започна.Ходих пак при тоя майстор и каза, че където капе нафта, се намирала електрониката на помпата и той не бил запознат как да я отвори и да я оправи
Питам тоя лъже ли ме нещо или може да е вярно.
Също когато колата е топла пали трудно.Бая въртене пада докато запали.Ще снимам и кача след малко
Благодаря предварително

Питам тоя лъже ли ме нещо или може да е вярно.
Също когато колата е топла пали трудно.Бая въртене пада докато запали.Ще снимам и кача след малко
Благодаря предварително
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: 318 тдс проблеми с гнп ?
Да възможно е свършил е някаква работа ама наполовина и сега тече от друго място.
За да нямаш проблеми процедурата е следната, помпата се сваля, купува се комплект гарнитури за помпата 20лв.+10 за семеринга на оста, сменява се всичко и после се монтира центровка и си готов и забравяш за течове.
Имай в предвид, че е бая работа и трудно ще намериш цена под 150-200лв. за труд за качествено изпълнение.
Ако след това пак пали трудно топла почваш да мислиш как да си смениш веригите, то може да се види и сега де, просто трябва да я види човек който да знае какво да гледа като и прави диагностика.
За да нямаш проблеми процедурата е следната, помпата се сваля, купува се комплект гарнитури за помпата 20лв.+10 за семеринга на оста, сменява се всичко и после се монтира центровка и си готов и забравяш за течове.
Имай в предвид, че е бая работа и трудно ще намериш цена под 150-200лв. за труд за качествено изпълнение.
Ако след това пак пали трудно топла почваш да мислиш как да си смениш веригите, то може да се види и сега де, просто трябва да я види човек който да знае какво да гледа като и прави диагностика.

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега.А някой път като си карам и изключа от скорост оборотите бързо падат малко под нормалните, претриса и после се оправя.Има ли нещо свързано с другите проблеми
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325d LCI
И при мен оборотите претрисаха за малко след като изключа от скорост, но след като ми смениха гарнитурите на помпата проблема изчезна .
- vld
- Старши ентусиаст
-
И вероятно колата няма сила, като я напънеш по баир се чуди дали да не се върне назад.
Това е така защото засмуква въздух, отстрани всички течове и би трябвало да заспи.
Това е така защото засмуква въздух, отстрани всички течове и би трябвало да заспи.

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
Хора искам да ви попитам.Днеска направих колата, едни момчета свалиха гнп-то оправиха го и ми казаха, че било намазано със силикон, не разбрах точно къде, но казаха, че са се забавили докато го изчистят т.е. е било много.Явно предишният път, майсторът, който я е правил е иска да спре временно течовете.Въпросът ми е възможно ли е заради този силикон на гнп двигателят да счупи буталото, както се случи.Ако е възможно ще му счупя некадърните ръчички на тоя прост пед@л :X
Благодаря ви !
Благодаря ви !
- vld
- Старши ентусиаст
-
Според мен неможе да стигне чак до счупване на бутало, но може много сериозно да повреди помпата, да я задръсти омаже отвсякъде.

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
Много Ви благодаря за помощта. 
Безаварийни километри

Безаварийни километри

8 мнения
• Страница 1 от 1