ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колеги да попитам,левите и десните габарите случайно да са на различни бушони?Тъй като ми спряха всичките,смених 1 бушон и сега имам отпред и отзад само от към шоф. място,от другата страна няма никъде,ако са на 2 може ли номерцата им

- S204
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4-цилиндрово сешоарче
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-

Сега само трябва да видя защо ги гърми кат пуканки

Защото кабелите под изолацията от (лявата страна в ъгъла на отоврен багажник) са станали мармалад. Запретни изолацийка и ги оправи.
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Колеги спешно искам да разбера дали горната част от фейслифтовата жабка (панела на който са духалките и копчето) ще стане на такава преди фейслифта.

- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Колеги тия дни гледах колата отдолу, че на павета и друго ми блъскаше. Видях, че биалетката на стабилизиращата щанга е скъсана (не знам как дори). Според някой обяви тук се води задна биалетка, та същото ли е ? Ето снимка от обявата

Ето моята снимка. Според снимката изглежда по-късо ама то често лъже.
Лесно ли се сменя и трябва ли по-бързо да го сменям или да не бързам ?
Мерси

Мерси
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
Dpy написа:Защото кабелите под изолацията от (лявата страна в ъгъла на отоврен багажник) са станали мармалад. Запретни изолацийка и ги оправи.
Принципно скоро ги гледах и бяха на 6,че връзвах 3-тия стоп от крилото към жичка преди буксата на стопа и си бачкаше всичко както трябва,но тия дни слезнах с 1 LED лента да видя дали свети и жичките ги допирах към пистите на стопа,лентата светна и от там си еб@ майката

- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
Slu4ainiK написа:Колеги тия дни гледах колата отдолу, че на павета и друго ми блъскаше. Видях, че биалетката на стабилизиращата щанга е скъсана (не знам как дори). Според някой обяви тук се води задна биалетка, та същото ли е ? Ето снимка от обявата
Мерси
Колега,ако си гледал в обявата на laviatan,звънни и го попитай,мисля,че е достатъчно компетентен да ти отговори дали има разлика,дори и нещо да не стане,си мисля,че може да му го върнеш.Звънни и питай,колегата е мн точен

- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Колеги на Е36 купе стъклото му хлопа при затваряне на на вратата и стои на криво (трябва да се отвори вратата и да се намести за да е в-у уплътнението. Инъче се вдига и се сваля от копчето без проблем. Какво може да е да знам какво да купувам?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
aliays написа:Колеги какво е ДМЕ?
ДМЕто ти е компютъра на колата,без него....е все едно да нямаш мозък.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Привет колеги,
Имам проблем с управлението на помпата на ABS/ASC на компакт Е36 99г. М43 - 1.9 бензин.
Взех помпа втора ръка от Е46(същия двигател), лампите на ABS и ASC угасват, но километража спира да работи...
На Е46 компютъра чете от датчика на АБС-а, на моя компакт също, но не може да се върже с компютъра. Иначе серийния номер на частта е същия, но ПРОТОКОЛА, по който минава инфото бил друг - CAN, а при мене не бил такъв...
Дайте съвет какво може да се направи по въпроса, как може да се излъже компютъра, може ли да се сложи само датчик(въпреки че майсторите ми казаха че трябвало да сменя диференциала)??
Благодаря предварително
Имам проблем с управлението на помпата на ABS/ASC на компакт Е36 99г. М43 - 1.9 бензин.
Взех помпа втора ръка от Е46(същия двигател), лампите на ABS и ASC угасват, но километража спира да работи...
На Е46 компютъра чете от датчика на АБС-а, на моя компакт също, но не може да се върже с компютъра. Иначе серийния номер на частта е същия, но ПРОТОКОЛА, по който минава инфото бил друг - CAN, а при мене не бил такъв...
Дайте съвет какво може да се направи по въпроса, как може да се излъже компютъра, може ли да се сложи само датчик(въпреки че майсторите ми казаха че трябвало да сменя диференциала)??
Благодаря предварително
Последна промяна quentin на 15 Ное 2012, 21:36, променена общо 2 пъти
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Spit-Fire написа:Колеги на Е36 купе стъклото му хлопа при затваряне на на вратата и стои на криво (трябва да се отвори вратата и да се намести за да е в-у уплътнението. Инъче се вдига и се сваля от копчето без проблем. Какво може да е да знам какво да купувам?
Има едни пластмасови водачи вътре в механизма, които крепят стъклото. На купето се чупят често и после стъклото седи на криво, а понякога наистина не влиза в уплътнението. Отиди в Камор, Дару или тн и си ги купи, последно като ги взимах бяха около 5 лв единия. За един джам ти трябвад 2 !
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Колеги от къде може да ми прави тази капка при положение , че не е от пробката ? Има ли уплътнение в долната част на разширителния съд, което може да е за смяна ?

Има да, два О пръстена са. С течение на времето пластмасата се измята и не уплътнява добре. Дори и да сложиш чисто ново оригинално казанче и нови пръстени, ще продължи да сълзи, защото самото легло на казанчето е изметнато. Решението е или нов радиатор с казанче и всичко или хубав силикон(има един супер брутален, дето върши работа, не знам марката, но струва около 20лв. и е със златен цвят).