Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
TauCaHa написа:TauCaHa написа:http://www.cars.bg/u853491
Колеги,какво мислите за тая.Освен,че волана е претапициран и сигурно е на доста километри + че е италианка.За 6000-6300 мисля,че не е зле.Вие какво смятате
на мен ми харесва, вътре и вън... пълна диагностика и евентуални ремонтчета и обслужване... още 1000лв., т.е. ако е здрава горе-долу е оферта отвсякъде... 800лв. коментар - трудно, особено ако е читава

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:TauCaHa написа:TauCaHa написа:http://www.cars.bg/u853491
Колеги,какво мислите за тая.Освен,че волана е претапициран и сигурно е на доста километри + че е италианка.За 6000-6300 мисля,че не е зле.Вие какво смятате
на мен ми харесва, вътре и вън... пълна диагностика и евентуални ремонтчета и обслужване... още 1000лв., т.е. ако е здрава горе-долу е оферта отвсякъде... 800лв. коментар - трудно, особено ако е читава
Не претендирам да съм голям разбирач, но...претапициран волан, изтъркани копчета на волана, напукана кожа, дори подлакътника е доста изтъркан и напукан, да не говорим за пластмасите под него (на 9-тата снимка се виждат). Все пак най-важно е двигателя да е здрав, но интериора е доста зле, което говори за много километри, а като вземем предвид, че е от Италия... И какво е това кръглото до модула за фаровете?
- vicho
- старши ентусиаст
-
(h)aman написа:Не претендирам да съм голям разбирач, но...претапициран волан, изтъркани копчета на волана, напукана кожа, дори подлакътника е доста изтъркан и напукан, да не говорим за пластмасите под него (на 9-тата снимка се виждат). Все пак най-важно е двигателя да е здрав, но интериора е доста зле, което говори за много километри, а като вземем предвид, че е от Италия... И какво е това кръглото до модула за фаровете?
Пак се започва с предубежденията...
Моята кола е от Италия и е милионник (предишната пак)... пластмасите са по-зле от на тази... заповядай да й провериш състоянието, вървенето и другите неща! С удоволствие ще покажа, че Италианките биват

Представи си, че в Италия също има коли със здрави мотори, както и в Австрия/Германия коли със здрави купета.
то за това се гледа на място
Колеги какво мислите за тези двете 316ки?
Благодаря предварително!!!
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... UR_OR_FIVE
Благодаря предварително!!!
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Здравейте бъдещи колеги! Бих искал да ми дадете мнение за тази конкретна 3-ка: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =170301821
Имам чичо в Берлин, Германия и се занимава с продажба на автомобили. Отдавна се оглеждам за подходяща кола и случайно сега ми каза че има тази тройка за продажба. Цената за мен ще е около 2100-2200 евро, като мисля сам да отида да си я докарам. Каза че ако реша ще извика майсор да я погледне дали си заслужава като двигател и ходова част.
Въпроса е заслужава ли си парите? Тук в БГ рядко се среща под 5000лв читава 3-ка с ляв волан.
Искам да попитам също как седят нещата с поддръжката на този двигател и подходящ ли е за газифициране? Какъв разход да очаквам от него?
Очаквам вашите мнения
Благодаря предварително
Имам чичо в Берлин, Германия и се занимава с продажба на автомобили. Отдавна се оглеждам за подходяща кола и случайно сега ми каза че има тази тройка за продажба. Цената за мен ще е около 2100-2200 евро, като мисля сам да отида да си я докарам. Каза че ако реша ще извика майсор да я погледне дали си заслужава като двигател и ходова част.
Въпроса е заслужава ли си парите? Тук в БГ рядко се среща под 5000лв читава 3-ка с ляв волан.
Искам да попитам също как седят нещата с поддръжката на този двигател и подходящ ли е за газифициране? Какъв разход да очаквам от него?
Очаквам вашите мнения
Благодаря предварително
- vicho
- старши ентусиаст
-
липсата на екстри (то действително няма нито една) ме притеснява, иначе цената е бомба... 

- ultrashock
- младши ентусиаст
-
vicho написа:липсата на екстри (то действително няма нито една) ме притеснява, иначе цената е бомба...
Ако става въпрос за тази която аз съм посочил - има Ел. стъкла,Климатик ( Climatisation - Automatic air conditioning, което незнам какво ще значи, предполагам нещо като климатроник или автоматичен климатик), Шибедах, Серво, Централно, Имобилайзер, ABS, Ал. джанти (стават за зимни гуми).
Нямам идея дали има ESP или блокаж на диференциала. Какви други екстри да очаквам?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ultrashock написа:vicho написа:липсата на екстри (то действително няма нито една) ме притеснява, иначе цената е бомба...
Ако става въпрос за тази която аз съм посочил - има Ел. стъкла,Климатик ( Climatisation - Automatic air conditioning, което незнам какво ще значи, предполагам нещо като климатроник или автоматичен климатик), Шибедах, Серво, Централно, Имобилайзер, ABS, Ал. джанти (стават за зимни гуми).
Нямам идея дали има ESP или блокаж на диференциала. Какви други екстри да очаквам?
Значи,колега - не че нещо,ама тоя твоя чичо иска да те метне според мен

Някак си ,си мисля че това си е една италянка...която е празна,като буркан от мед в ръцете на мечо Пух

С няколко думи :

От друга страна ,явно не си запознат нито с модела,нито с марката - не си и длъжен...
Серво - остана и да няма...пак аналогично с АБС–а

Да кажеш на АБС в БМВ или кола от висок клас - екстра

Ал.джанти - всички че и 21-цолови стават за зимни

ESP и особено голяамта грешка на всички "блокаж" НЯМА - блокаж,шпер и т.н други названия - само в М3 Е46 ( ако не е слаган допълнително)
Системата и за сигурност е ASC - още от Е36 е такава - сам си прави сметка...DSC е като ESP,но специално тази кола - няма подобно нещо.
Ииии общо взето - колата е гола като венера милоска - с едно покривалце - сиреч емблема БМВ - тва е...
Специално за екстри - много са..но тук липсват...хм всички
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vicho
- старши ентусиаст
-
добре, че имаш нерви да обясняваш, че аз понякога се отчайвам и съм така -->
с две думи обобщено - нещата изброени са стандартни неща за модела, т.е. НЕ СА екстри... били са 80-те края...

с две думи обобщено - нещата изброени са стандартни неща за модела, т.е. НЕ СА екстри... били са 80-те края...

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
ultrashock написа:Здравейте бъдещи колеги! Бих искал да ми дадете мнение за тази конкретна 3-ка: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =170301821
Очаквам вашите мнения
Благодаря предварително
Колега, не приемай всички мнения тук за чиста монета, тъй като покупката зависи от парите, които си приготвил. За тази цена от 4000лв., за която ще я вземеш тази кола е това. Ако искаш вече екстри, като за повечето колеги те са много важни, естествено цената ще скочи. Ако е читава колата хич не му мисли. Защото може да си купиш кола с много екстри, но самата кола да е предназначена за Надин.... Така че не това е най-важното. Гледай първо автомобила да е технически изправен, екстрите са допълнение.
За тези пари, толкова. Цената е чудна.
- DimitarGeorgiev
- Потребител
-
DimitarGeorgiev написа:Тъй като само седя и гледам, но не предприемам нито действия, нито питам сега е момента да питам явно. Съжалявам ако става нагло, но ще искам инфо и за това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=16hqp3

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
vicho написа:добре, че имаш нерви да обясняваш, че аз понякога се отчайвам и съм така -->![]()
![]()
![]()
Аз пък няма да с съглася с вас

Това, че изброените екстри са стандартни за модела ни най-малко не ги омаловажава. Просто тук летвата е вдигната висооко и ABS, ел. стъкла, климатроник и лята джанта вече се приема за липса на всякакви екстри, което не е точно така за човек който до сега не е карал трибуквената марка. Аз като си избирах колата ми беше все тая дали ще има мултиволан, CD, борд комп, чейнджир, навигация или други глезотии. Това според мен са силно надценени фактори при избирането на една кола, но това си е мое мнение. Едиснветното което беше важно за мен беше DSC. Всичко останало е впъпрос на пари и време за губене за да се набави, ако чак толкова някой ги иска.
Липсата на глезотии може единствено да бъде коз в ръцете ми за да смъкна още малко от цената, но не и фактор по който да избирам колата си. Биха били фактор само ако избирам между две еднакви, еднакво запазени коли на близки цени, но това не е особено реалистична ситуация.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
pimpo написа:vicho написа:добре, че имаш нерви да обясняваш, че аз понякога се отчайвам и съм така -->![]()
![]()
![]()
Аз пък няма да с съглася с вас
Това, че изброените екстри са стандартни за модела ни най-малко не ги омаловажава. Просто тук летвата е вдигната висооко и ABS, ел. стъкла, климатроник и лята джанта вече се приема за липса на всякакви екстри, което не е точно така за човек който до сега не е карал трибуквената марка. Аз като си избирах колата ми беше все тая дали ще има мултиволан, CD, борд комп, чейнджир, навигация или други глезотии. Това според мен са силно надценени фактори при избирането на една кола, но това си е мое мнение. Едиснветното което беше важно за мен беше DSC. Всичко останало е впъпрос на пари и време за губене за да се набави, ако чак толкова някой ги иска.
Липсата на глезотии може единствено да бъде коз в ръцете ми за да смъкна още малко от цената, но не и фактор по който да избирам колата си. Биха били фактор само ако избирам между две еднакви, еднакво запазени коли на близки цени, но това не е особено реалистична ситуация.
Споделям от опит - първоначално бях,както обясняваш ,не съм гледал нищо - е гледах,но гледах и финанси но преди 3 години не бяха такива цените....нещо друго,с втората - вече беше различно - имаше като минимум това,което исках и това,към което ме насочи след доста разговори и перипетии един уважаван колега ,за което съм много благодарен..
И все пак...кола с всички екстри бих я предпочел,пред такава без....един двигател,е около 1500лв само една навигация е толкова

И все пак - другото - здравата кола - цена няма

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
Благодаря за мненията. Знам че това не са екстри, а стандартно оборудване за този модел. Колата е италянка, прави сте, той с това се занимава, купува коли от Италия и ги продава в гермяни (спрява се добре...финансово).
В момента карам Клио 93 година, така че за тези пари тази ми се струва с екстри
Ще проверя колко е автовоза и ще я спазаря още малко, да падне на 2000 евро и ако всичко е ок, няма какво толкова да му мисля.
Не казахте нищо за двигателя, какво да оаквам от него като разход, как седят нещата с поддръжката и първоначалното обслужване (ремъци, ролки т.н.)? С автоматичен климатик ли е или с климатроник? Другия ми въпрос е има ли борд компютър и стандартен ли е той за модела?
В момента карам Клио 93 година, така че за тези пари тази ми се струва с екстри

Не казахте нищо за двигателя, какво да оаквам от него като разход, как седят нещата с поддръжката и първоначалното обслужване (ремъци, ролки т.н.)? С автоматичен климатик ли е или с климатроник? Другия ми въпрос е има ли борд компютър и стандартен ли е той за модела?
- vicho
- старши ентусиаст
-
Екстрите не са важни, важни са нуждите и потребностите на конкретния собственик!!!
Мен ме боли гърба - искам рекаро! Кьорав съм - искам ксенон! Мързелив съм - искам автомат и автопилот!
------------------------
Колегата си е добре с гърба - не му трябва рекаро! Вижда си - не му трябва и ксенон, те нормалните фарове светят добре, ако са изправни. Не е мързелив - ръчка си скорости и не пуска автопилот.
------------------------
Потребностите са потребности и трябва човек да знае какво иска и как да го получи. Т'ва е.
п.с. въпреки, че не познавам човек, който да не харесва ксенона и видимостта през нощта
Мен ме боли гърба - искам рекаро! Кьорав съм - искам ксенон! Мързелив съм - искам автомат и автопилот!
------------------------
Колегата си е добре с гърба - не му трябва рекаро! Вижда си - не му трябва и ксенон, те нормалните фарове светят добре, ако са изправни. Не е мързелив - ръчка си скорости и не пуска автопилот.
------------------------
Потребностите са потребности и трябва човек да знае какво иска и как да го получи. Т'ва е.
п.с. въпреки, че не познавам човек, който да не харесва ксенона и видимостта през нощта