Смяна на задни накладки - без смяна на датчик

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Смяна на задни накладки - без смяна на датчик

Мнение от blagun » 12 Ное 2012, 16:51

Проблемът е следния - смених задните накладки без да сменя датчика, и понеже знам, че ще има такива от Вас, които веднага ще ревнат и ще кажат защо не съм сменил и датчика, ще им обясня, че е почти нов - т.е. не е изтъркан изобщо. Смених си накладките по-рано от предвиденото! Извърших процедурата и запалих колата, направих няколко "кръгчета" - не бяха забелязани проблеми. След което реших да reset-на компа и се появи проблем!Не ми позволи да го зануля и колата ревна, че накладките са за смяна. Прегледах подобни теми в Е90post.com и останах с впечатление, че ще трябва да си купя датчика. Погледнете прикачените снимки и ще ви стане по-ясно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Смяна на задни накладки - без смяна на датчик

Мнение от blagun » 12 Ное 2012, 16:52

Още снимки

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cupra » 12 Ное 2012, 19:30

Без да смениш датчика няма да се оправи. Като го сложиш веднага ще изчезне грешката. Със сигурност е тръкнал в диска щом имаш тая грешка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 12 Ное 2012, 20:05

Имаше такава тема в нашия подфорум, ако ги смениш преди да ти светне подсещането за сервиз, можеш да ползваш стария датчик, светне ли - нов. Другият вариант "Вържи си на късо 2-та кабела на конектора към датчика и тотално забравяш, че го има. Това естествено не го препоръчвам, само казвам че е възможно и е основно за хора, които не чакат да им "светне" нещо по колата за да се сетят че има нужда от обслужване...
Късото значи "вечно чисто нов датчик" за колата. Не е опасно или електрически нередно. Чисто нов датчик = късо."

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=317176
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blagun » 13 Ное 2012, 10:22

Благодаря Ви, колеги!!!
Ето тук е описано как да си направим инструмент от стария датчик и да си reset-ваме с него.
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=698040

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 13 Ное 2012, 10:41

За 20 кинта ли е цялата цигания...?
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blagun » 13 Ное 2012, 11:22

Nasti написа:За 20 кинта ли е цялата цигания...?

Разбира се, че не е за 20те лева!!!
Пак казвам!!! - Решил съм да си сменя накладките, въпреки че са износени на 1/3 от цялостта си, без да са ми светели каквито и да е индикации!
Аз лично си купих вече датчик, и ще го сменя, но от стария ще си направя въпросния инструмент!
Въпросът е защо трябва да сменям нещо, което не е за смяна???!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 13 Ное 2012, 12:04

Хората ви направили допълнителна екстра, вие зор да я махнете!???? :kuku: На е46 и аз съм сменял накладките преди да "пипне" датчика, защото съм на мнение, че една накладка на няколко милиметра, не спира добре /особено при аварийно спиране с висока скорост - "пали" се много бързо/. Но да махнеш датчик, който по всяко едно време ти показва колко живот имат накладките /пез ДИС състоянието им е в проценти/, за мен е безумие! И то за 20 лева! Като не е въпрос за пари, смени си датчика и наблюдавай оттам състоянието на накладките и като искаш смени ги по-рано, не да се вреш или да сваляш гуми!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blagun » 13 Ное 2012, 16:35

baga написа:Хората ви направили допълнителна екстра, вие зор да я махнете!???? :kuku: На е46 и аз съм сменял накладките преди да "пипне" датчика, защото съм на мнение, че една накладка на няколко милиметра, не спира добре /особено при аварийно спиране с висока скорост - "пали" се много бързо/. Но да махнеш датчик, който по всяко едно време ти показва колко живот имат накладките /пез ДИС състоянието им е в проценти/, за мен е безумие! И то за 20 лева! Като не е въпрос за пари, смени си датчика и наблюдавай оттам състоянието на накладките и като искаш смени ги по-рано, не да се вреш или да сваляш гуми!

Както вече казах, купих си датчик и ще го сменя!
Всеки сам си решава!
На мен например не са ми необходими тези датчици! Аз винаги си сменям накладките доста по-рано от необходимото, сменям си течността на 2 години, както е указано и прочие....
Добре е да я има тази тема, за да е ясно поне защо компа на колата не дава да се RESET-не, въпреки пак казвам ЗДРАВИЯТ датчик!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от jeki_tdi » 13 Ное 2012, 20:40

аз съм ги сменял накладките преди и съм остявял стария датчик и съм нямал проблеми --- пробва ли да покараш малко

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blagun » 13 Ное 2012, 22:44

jeki_tdi написа:аз съм ги сменял накладките преди и съм остявял стария датчик и съм нямал проблеми --- пробва ли да покараш малко

Нямаше проблем и при мен, но аз реших да ресет-на през борд компютъра и затова се появи този проблем ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 15 Ное 2012, 11:23

При смяна на накладки с нов датчик няма никакви проблеми и всичко става за 20 минути. Всеки може да го направи дори сам, всичко е елементарно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 15 Ное 2012, 15:33

Навремето и аз съм пробвал такива хитрини и се оказа, че няма абсолютно никакъв смисъл да хитрея, понеже стария датчик с новите накладки започна да прави проблеми и се наложи пак смяна, за което си трябваше съответния техник или поне правилния гараж.
От тогава все комплект ги сменям дори да не е обадил датчика. Просто живота му е някак си изчислен да кара доре-долу колкото накладките.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 15 Ное 2012, 20:30

Принципно и аз да питам, като стана дума... колко километра издържат едни задни и едни предни накладки (при нормално каране)???
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 15 Ное 2012, 20:46

90e90e написа:Принципно и аз да питам, като стана дума... колко километра издържат едни задни и едни предни накладки (при нормално каране)???

Е90 320д ръчна кутия-ОЕМ Джурит пр.накладки около 50к км,ОЕМ задни накл. в силна зависимост от зимните условия и колко км навърташ при снежни условия(заради ДСЦ)-от 30к км до 70к км.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93