Електронна цигара - що е то...
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Електронна цигара - що е то...
Jordana написа:Те повечето са такива .Ягодки малинки шоколадчета и всякви тути фрути вкусове.
Това не е вярно... аромата няма общо с концентрацията на никотин...
cod-cdbp написа:Tъп въпрос ама - безникотинови течности има ли, колкото да си чади човек за кеф
Доста от ароматите на Dekang се предлагат и във вариант без никотин вътре...

- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
Преди седмица си взех от Иновейшън цигарата която била според тях по по най но за сега успешно замества
цигарите в заведенията и доволно си я пушим в офиса. Пробвах няколко течности но последно се спрях на
някъква с меден привкус, който ми допада за сега най много. Намалих цигарите от кутия на ден на половин,
е все пак е нещо..

цигарите в заведенията и доволно си я пушим в офиса. Пробвах няколко течности но последно се спрях на
някъква с меден привкус, който ми допада за сега най много. Намалих цигарите от кутия на ден на половин,
е все пак е нещо..

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Лек офтопик:
И какво излезе, закона за пушене за закрито очевидно има ефект, само гледайки хората тук в темата, а зимата още не е дошла

И какво излезе, закона за пушене за закрито очевидно има ефект, само гледайки хората тук в темата, а зимата още не е дошла

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Mollov
- Мародератор
-
Много хора преминаха към електричка след въвеждането на тая забрана...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Според мен следващата стъпка ще е да забранят и тия електроните димилки.Заради широкото им разпространение навсякъде почват да ги следят изкъсо какво съдържат и какъв е ефекта върху организма.Резултатите не са добри и много здравни организации надигат глас за ограничаването им.Нищо чудно скоро да ги забранят и тях на закрито.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Mollov
- Мародератор
-
Чудно ми е що не правят сравнение между нормалната цигара и нейният ефект върху околните "пасивни пушачи" и електрическата цигара и нейният ефект върху околните пушачи... ама зад единият вариант стоят милиарди долари и тях няма кой да ги пипне... нищо, че е по-вредна и за пушача и за тия около него. Айде замислете се върху това, преди да почнете да мрънкате колко била вредна и електронната цигара...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Че то не виждам с какво е вредна електронната цигара за околните, при условие, че това, което изкарвам не е дим, а пара, не мерише, не задимява. Не виждам какъв е проблема. Сега ако на непушачите и това им е проблем, ептем немат угодия ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Учените изразиха сериозни съмнения относно безвредността на електронните цигари, които се рекламират като безопасно средство за отказване от тютюнопушенето.
Специалистите от Калифорнийския университет призоваха продажбата на електронните цигари да бъде спряна.
Те са провели тестове на пет марки електронни цигари, като са отчели техния дизайн, точност на маркировката, съдържанието на никотин, наличието на дефектни части, начинът им на използване, херметичността, инструкциите за използване и дори рекламата.
Оказало се, че за разлика от обикновените цигари електронните внасят в организма изпарения, които го товарят с токсини.
Вредните вещества се отделят при нагряването на специалния патрон, лежащ в основата на конструкцията на цигарата, съобщи Hot-Info.ru.
По думите на учените от електронните цигари се развива дори по-силна никотинова зависимост. По този начин те не носят никаква полза на желаещите да спрат да пушат.
Производителите правят електронния заместител на цигарите много по-вкусен, като добавят различни ароматични вещества.
Освен това те не информират потребителите за последиците от използването им.
По-рано Световната здравна организация стигна до извода, че няма никакви доказателства за това, че употребата на електронни цигари е безопасна за човешкото здраве.
Това ме навежда на мисълта че ще емнат и тях че са вредни.Въобще няма мир за пушачите

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Mollov
- Мародератор
-
Да бе, поредните учени... да им дадат 5 вида цигари, да ги тестват и пак да дадат становище
Тъпанари 
Иначе тия неща с токсините, изпаренията и т.н. изобщо не могат да ги потвърдят на 100%, а само хипотетично изразяват съмнения... то съмнения колкото щеш...
Освен това маса хора (от които много мои познати!) отказаха цигарите именно с помоща на електронната цигара, така че едно изследване на един университет няма никва меродавност...

Иначе тия неща с токсините, изпаренията и т.н. изобщо не могат да ги потвърдят на 100%, а само хипотетично изразяват съмнения... то съмнения колкото щеш...
Освен това маса хора (от които много мои познати!) отказаха цигарите именно с помоща на електронната цигара, така че едно изследване на един университет няма никва меродавност...
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 1%80%D0%B8
Туй по повод скорошните репортажи за вредата от Ел цигарите. Просто като информация
Туй по повод скорошните репортажи за вредата от Ел цигарите. Просто като информация

- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
На тоя бизнес му давам не повече от две години, просто кривите ни избранници ще обложат никотина с акциз и всичко приключва...
Все пак тая хазна трябва да се пълни с нещо....
А и в милата ни родина всичко убаво треба се утрепа....
Все пак тая хазна трябва да се пълни с нещо....

А и в милата ни родина всичко убаво треба се утрепа....

- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
Добре и все пак нищо не казахте относно марка и модел. По какво да познаем и различим качествените течности и самите ел. цигари за да избегнем купуването на някакви л..на от магазините и недобросъвестни търговци. Нека тези които използват такива цигари да кажат от опит какво и от къде е добре да се купи цени и тн. Аз имам желание да си купя и опитам, но за момента се въздържам поради факта че не знам какво и къде да търся и гледам. Дайте съвет !!!
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Както колегата над мен, и аз имам нужда от малко инфо, че искам да правя подаръци за коледа.
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Колегите
Според мен ако си намерите подходящата за Вас течност няма да съжалявате.
Аз така пафках цял ден с течността дето ми я дадоха с цигарата и фърлих цигара,след време гледам бащата я пафка ама с някаква течност с аромат на шоколад/кафе нещота такова и мн. ми хареса

Аз така пафках цял ден с течността дето ми я дадоха с цигарата и фърлих цигара,след време гледам бащата я пафка ама с някаква течност с аромат на шоколад/кафе нещота такова и мн. ми хареса

От много време насам, пуша предимо Ел цигари.
Спрял съм се на батерия его и нискоомен конусен изпарител с накапване. Това ми допада най-много от всички изпробвани от мен досега, а те са много (его-т, его-ц, картове разни и тн.) Единствено новите картомайзери със сменяем реотан, сякаш стават и те за пушене.
От към аромати - най-ми харесват Shade, Maxboro, Rhyan RY4(на флаворарт) .. и Пъпеш на Inawera.
Определено, в началото има един процес на свикване с ел-цигарата, при някои по-силно изразен, докато организма се настрои на новите нива на никотин, които се приемат. След няколко дена всичко отшумява а и човек се научава кога му се пуши и кога не.
В началото ми беше трудно да определя, кога съм изпушил 'една' цигара и направо препушвах, с негативните последици от това (слабо главоболие и сърцебиене) но за ден-два всичко премина. При някои, въобще не се наблюдават подобни ефекти. Другото лошо е, че не са толкова елементарни за пушене, като обикновените. Има батерия, изпарител, течност и тн. Все нещо от тея неща се чупи или не работи съвсем акто хората. Това за жените е малко проблемно, визирам приятелката ми, и ги отказва много бързо
Но, това са дребни работи - след седмица само на ел-цигари, вече не можех да помириша обикновенни, направо ми горчаха ако пробвам да си дръпна. Не се вмирисва всичко около мене на застоял дим, пуша си и в спалнята докато чета книжка. А и не на последно място, доста пари се спестяват.
Спрял съм се на батерия его и нискоомен конусен изпарител с накапване. Това ми допада най-много от всички изпробвани от мен досега, а те са много (его-т, его-ц, картове разни и тн.) Единствено новите картомайзери със сменяем реотан, сякаш стават и те за пушене.
От към аромати - най-ми харесват Shade, Maxboro, Rhyan RY4(на флаворарт) .. и Пъпеш на Inawera.
Определено, в началото има един процес на свикване с ел-цигарата, при някои по-силно изразен, докато организма се настрои на новите нива на никотин, които се приемат. След няколко дена всичко отшумява а и човек се научава кога му се пуши и кога не.
В началото ми беше трудно да определя, кога съм изпушил 'една' цигара и направо препушвах, с негативните последици от това (слабо главоболие и сърцебиене) но за ден-два всичко премина. При някои, въобще не се наблюдават подобни ефекти. Другото лошо е, че не са толкова елементарни за пушене, като обикновените. Има батерия, изпарител, течност и тн. Все нещо от тея неща се чупи или не работи съвсем акто хората. Това за жените е малко проблемно, визирам приятелката ми, и ги отказва много бързо

Но, това са дребни работи - след седмица само на ел-цигари, вече не можех да помириша обикновенни, направо ми горчаха ако пробвам да си дръпна. Не се вмирисва всичко около мене на застоял дим, пуша си и в спалнята докато чета книжка. А и не на последно място, доста пари се спестяват.