Електронна цигара - що е то...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: Електронна цигара - що е то...

Мнение от ръб » 12 Ное 2012, 22:25

веществата, които определят като опасни, съдържащи се в ел. цигари, са т.нар. нитрозамини (Цигареният дим съдържа N-нитрозодиметиламин (ON-N(CH3)2). При изпушване на 1 кутия цигари, в човешкото тяло навлизат 0.8 mg N-нитрозодиметиламин.).

Те също се съдържат в много от храните, които ядем. Иначе интересен довод.

В крайна сметка, в първия пост съм описал, какво съдържат течностите, които ползвам, и в тях няма нищо от това по-горе :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Ное 2012, 22:27

Ма кой ти говори, че са безвредни??? Аз да съм го написал, някой да го твърди с някакви смислени доказателства???

Няма такова нещо като безвредно... че ти дори някви ГМО-та като ядеш, това пак не е безвредно... само че на фона на нормалните цигари, електричките са просто "капка в морето", на фона на "пороя" от нормалните цигари. Идеята е, че ел. цигарите са в пъти много по-безвредни от нормалните цигари... той самият никотин не е ясно какви последствия има за организма в продължителен период от време...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 12 Ное 2012, 23:05

Тая тема за пушачи ли е или не ???

Иначе, ел цигарки съм опитвал..до някъде има ефект...но цигарата си е цигара.
Както ако тръгнеш да заместваш цигара с пура....пак не става и "глада" не идва от никотина.
За вредата, за тоя дето пуши, ми зависи от дозата, болшинството от "субпродуктите" пак си ги взимаш, понеже ги съдържа, а и пушиш по-дълго и дърпаш повече.

Другото е да се купува само качествнна ел. цигара, а не китайски бклуци. (тва се едно да си купуваш от тия цигари от циганите за по 2 кинта )

Дозата никотин няма нищо общо с цигарата, ако ще дъвки, лепенки, пури, тютюн за дъвчене и т.н...бе квот се сетите :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Ное 2012, 23:15

Сондьора написа:
Другото е да се купува само качествнна ел. цигара, а не китайски бклуци. (тва се едно да си купуваш от тия цигари от циганите за по 2 кинта )

За това става дума... само тогава човек наистина може да прецени дали ел. цигарата е за него или не... а не да си прави експерименти с кофти ментета и после да е недоволен...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Ное 2012, 23:57

Сондьора написа:Другото е да се купува само качествнна ел. цигара, а не китайски бклуци. (тва се едно да си купуваш от тия цигари от циганите за по 2 кинта )

Те и едните и дрyгите май са китайски!? :lol:
Доста мои познати yспешно преминаха от обикновена цигара на електронна такава, но това нещо не е за мен. И да пълно е с боклyци, които биха те отказали от електронната цигара. Аз смених три докато разбера, какво и как и открия, че не е за мен. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 13 Ное 2012, 0:16

Така и не разбрах, какви са тея боклуци, за които всички говорят, че се съдържат в ел. цигарите. Щото май хората си говорят просто ей така, без факти :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 13 Ное 2012, 0:17

Доста хора около мен ги използват и определено ефект има. Доста по-безвредни са и не на последно място излиза много по-евтино. Колега, който пушеше над кутия и половина на ден мина на такава и повече от месец не беше палил тютюн. Този човек беше доста страстен пушач, а в момента съветва хората да не пушат. Казва, че кашлянето сутрин го няма изобщо, като върви се изморява доста по-малко и не на последно място дебитната карта се изпразва доста по-бавно. Аз съм сигурен, че щом той ги отказа всеки може. Стига да поиска, да повярва и да попадне на качествен продукт.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320 coupe
Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2

Мнение от Liubomirski » 13 Ное 2012, 0:19

От 3 месеца пуша електронна цигара и за този период не съм пушил обикновени цигари ,а пуших по кутия и половина на ден. Моята е Ego-C upgrade 1000mAh и издържа около ден и половина на моето пушене. Взимам си течности само на деканг ,защото около нас само такива продават ,а и съм чел из нета ,че били най-качествени. В началото почнах с течност 18мг ,след 1 месец минах на 11мг и сега от 2 седмици пуша 6мг. Като вкусове най-много ми харесват 555 и usa mix(продава се като марлборо). Пробвал съм разни течности с вкус на плодове ,шоколад ,карамел и т.н. ,но на мен лично ми дразнят и предпочитам тези с вкус на "цигари". При мен ефект от електронната цигара определено има ,а честно казано не съм си давал много зор на волята :mrgreen: Та моя съвет е ,който се чуди да взима смело. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 13 Ное 2012, 0:21

Това за кашлянето между другото си е истина. И аз кашлям по-малко вече. Незнам защо, но и психиката на човек се променя. Някак с надсмешка гледам на колегите с обикновените цигари..или някой като тръгне да си търси огънче, излиза навън да пуши или търси цигара от някой защото ги е свършил :)
Приятелката ми също е пушачка, и за мое съжаление, вече усещам как ми мирише на цигари :|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320 coupe
Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2

Мнение от Liubomirski » 13 Ное 2012, 0:25

ръб написа:Приятелката ми също е пушачка, и за мое съжаление, вече усещам как ми мирише на цигари :|

И аз го изпитах това ,но реших проблема като и взех електронна цигара и на нея :mhihi: И тя не пуши вече трета седмица :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 13 Ное 2012, 0:26

Голямо предимство е, че може да си опъваш на всякъде от цигарата. А и момчето ни пита дали и той така е миришел на цигари и как сме го търпели :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 13 Ное 2012, 2:08

Я направете някоя откровена "реклама" от къде и какви, че съм им хвърлил и аз око... Но да не е от тия по доларче, че един.. чеп не става от тях... Гледам доста хора лапнаха ел. цигари, откакто се забрани пушенето и навлязоха доста модерни такива, та явно има модернизация, въпреки, че продължавам да съм скептично настроен :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Ное 2012, 2:10

Tъп въпрос ама - безникотинови течности има ли, колкото да си чади човек за кеф :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Ное 2012, 2:19

cod-cdbp написа:Tъп въпрос ама - безникотинови течности има ли, колкото да си чади човек за кеф :roll:

Те повечето са такива .Ягодки малинки шоколадчета и всякви тути фрути вкусове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 13 Ное 2012, 8:21

Испанеца, колега, аз лично моята си я взех от един склад в Габрово за цигари и алкохол. Батерията ми струваше 37лв (Joyetech eGo C - Upgrade), картомайзер за eGo CE4 за 9лв (те се сменят като им свърши живота) и течност. Общо са 46 лв за батерия, кабел за зареждане и картомайзер.

Ето и как изглеждат (само че моята батерия е цвят инокс/сребрист)

Изображение

Изображение

Лично на мен този вариянт повече ми допадна, от сменяемите резервоарчета отзад - няма шанс да изпуска течност, а като чели качествата на течността се усещат по-добре. Имам колега с другия вариянт.

Ако те интересува разлика в батериите на eGo T u eGo C кажи и ще те светна :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата