Въпрос за накладки.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

От коя марка сте доволни

Brembo
9
15%
TRW
1
2%
ATE
27
44%
TEXTAR
24
39%

Общо гласове : 61
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Въпрос за накладки.

Мнение от ogata » 12 Ное 2012, 11:18

Искам преди да е паднал снега да сменя накладките. До сега ползвах само продуктите на ferodo - много съм доволен, но бих искал да пробвам нещо ново.

В сервиза в който си поддържам колата ми предложиха
за задни АТE, TEXTAR и TRW
за предни Brembo, TRW, ATE, TEXTAR

на каква комбинация да заложа ?

Условието е поведението им е да е като на феродо - да не скърцат, да не свирят, да спират и да не свършват за отрицателно време :mhihi:

ПП. Учтиво моля в темата да не се обажда dirty m5 driver . В LFS не ме интересува как е :mhihi:
Последна промяна ogata на 12 Ное 2012, 16:32, променена общо 4 пъти
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Въпрос за накладки.

Мнение от steeN » 12 Ное 2012, 11:24

AT или Ate ?
от завода идват с Ate.

edit: ок... поправил си го...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 12 Ное 2012, 11:33

привет колега , аз карам вече г. с TEXTAR и сьм страшно доволен . Няма скьрцане при спиране се дьржат много добре при нормално и екстрено спиране , имам вече смени и нямам проблеми . Цената е прилична има ги на всякаде :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 12 Ное 2012, 11:34

Най-добре сложи на ATE предни и задни.Няма да съжаляваш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Ное 2012, 13:11

Сега пак всеки ще си хвали неговото :mhihi: Аз лично не виждам причина да сменяш нещо от което си доволен и да експериментираш с нови работи за които не знаеш какво ще се получи.

От дадените марки не мисля, че има лоши ако говорим за оригинални части с приблизително еднаква цена и от един и същ клас. Несериозно е да се каже, че Текстара спира по-добре от Брембо или квото и да е там от другите като са в един и същ ценови клас.

EDIT: Спирането пък е свързано с хабенето, ако не се хабят няма и да спират. :mhihi: Сега се подсетих да погледна мойте, че ги гледах преди да карам едни около 70км с яката газ и сега пак ги погледнах- около 40% са заминали :shock: :shock: :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Ное 2012, 13:34

Каквото и да вземеш няма да сбъркаш, стига всичко изброено да е оригинално. Аз съм с предни и задни АТЕ и не са шумни, спират добре. Отначало бяха шумни докато се нагодят с повърхността на новите дисковете и при спиране имаш усещането, че си в трамвай, но това е нормално. За износване е много относително - ако си караш на пълна газ от светофар до светофар е ясно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 12 Ное 2012, 14:15

Гледай само да са качествени, а не менте. Иначе и аз смених наскоро с Текстар. Взех ги от колега от форума засега са добре. Ако искаш нещо сигурно отиваш в Дару кар и си взимаш АТЕ с печат на БМВ. 22 000 км минах с такива и имаше поне 25-30% феродо и дисковете са добре.

Поздрави!
36436
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Ное 2012, 15:32

Аз съм доволен от TEXTAR, а за феродо неща и да чувам, двапъти купувам и се уж оригинални, единия път изхвърлих дисковете заради тях, втория път не чаках чак толкова много и ги смених преди да ми износят дисковете.
Егати твърдите накладки, направиха ми по близо 2мм ръб на дисковете за има няма 10 000км.
Явно менте до безобразие уцелих тогава...
Като купуваш накладки, извади ги от кутийката и ги разтъркай една в друга, ако правят прах, значи са меки и ще спират хубаво.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 12 Ное 2012, 16:00

Аз също съм много доволен от Textar

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 12 Ное 2012, 17:18

оригиналните понякога са текстар отпред, джурид отзад или паджит. но заедно с ате са четирите производителя използвани оем.
аз съм с джурид отзад и отпред текстар, който всъщност беше сменен седмица преди серес, дискове и накладки, които след това половината бяха по джантите

а и още нещо, на сайта на текстар май имаше разни снимки как да различиш менте от истински
Последна промяна JOGI на 12 Ное 2012, 17:29, променена общо 1 път

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 12 Ное 2012, 17:23

bum_bum написа:Аз лично не виждам причина да сменяш нещо от което си доволен и да експериментираш с нови работи за които не знаеш какво ще се получи.

Тамън това се чудех... :roll: И аз съм страшно доволен от Ferodo и не бих си помислил да си правя експерименти с други марки...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Ное 2012, 19:01

Ти май си с ДС от което остава и да не си доволен :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Ное 2012, 19:10

Аз лично си мислих първоначално за цял кит - вентилирани дискове АТЕ + накладки и за 4те колела, но понеже ми изкочиха едни непредвидени разходи, за сега ще са само накладки. Ценовият марж не е фрапиращ общо взето и обмислях комплект TEXTAR или TRW, докато се освободи лев за нови дискове, хем и ръба на сегашните дискове да подмине 1 мм :mhihi:

Днес малко след като говорих с приемчика в сервиза, разгледах каталога на колегата Лавиатан и общо взето, каквото и да взема от него ще ми е със 10-15% по-евтино отколкото ако ги купя от сервиза.

И понеже труда също не е безплатен по смяната на накладките ако ги взема от тях, наистина мисля да си напазарувам от колегата, че само добри отзиви съм чувал и да им ги занесат да ми ги монтират, че нещо не ми се занимава на мене в тоя студ :mhihi:

Едва ли той ще поддържа такова реноме ако продава евтинджос ментаци, така че по-скоро въпроса ми се променя на "Какви накладки да си купя от Лавиатан ?" :mhihi: Та ако някой е пазарувал, покарал едни 5000 км и има някакви отзиви - нека да се изкаже :yes:

НАКЛАДКИ ПРЕДНИ
316 – 328
TEXTAR Дискови накладки – 55 лв.
TRW Дискови накладки – 55 лв.
ATE Дискови накладки – 55 лв.
DELPHI Дискови накладки - 41 лв.
MEYLE Дискови накладки - 43 лв.
FERODO Дискови накладки - 55 лв.
BOSCH Дискови накладки - 75 лв.
PAGID Дискови накладки - 79 ЛВ.

НАКЛАДКИ ЗАДНИ
316 – 328
TEXTAR Дискови накладки – 50 лв.
TRW Дискови накладки – 40 лв.
ATE Дискови накладки – 53 лв.
DELPHI Дискови накладки - 39 лв.
MEYLE Дискови накладки - 35 лв.
FERODO Дискови накладки - 45 лв.
BOSCH Дискови накладки - 59 лв.
PAGID Дискови накладки - 66 ЛВ.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: M5 F10
Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.

Мнение от Seraph » 12 Ное 2012, 21:31

ATE или TRW, избери една от двете марки и си готов :) Макар че, съгласен съм с колегата бум_бум, който спомена, че няма нужда да си връзваш здрав пръст. :)
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I

Следваща

Назад към E36