Съвместимост на водни радиатори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- zonian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.8i
- Мечтае да кара: z4/850i
- Детайли за колата: коли без тавани, мани
Съвместимост на водни радиатори
Здравейте колеги. Блъснах малко колата отдолу. Ще се сменя воден радиатор. Та питането ми е , че за 318 има 8-10 вида. Мойта е 95 година кабрио с климатик. Радиаторът ми е този:

Виждам разликата с тези, но не я разбирам !
Ще станат ли тези или нямада да станат ? Всъщност между моя и третият отдолу разликата не я виждам. Както и между първият и вториат отдолу, но в еврото, това са различни радиатори, като номер поне.

Снимките са от саята на еврото. Благодря предварително.

Колеги виждате ли ги изображениата. Като я писах темата се виждаха. Сега не ! Линковете са за двата различни радиатора, според мен. Поне тях да можете да видите

Виждам разликата с тези, но не я разбирам !

Снимките са от саята на еврото. Благодря предварително.

Колеги виждате ли ги изображениата. Като я писах темата се виждаха. Сега не ! Линковете са за двата различни радиатора, според мен. Поне тях да можете да видите

Последна промяна zonian на 11 Ное 2012, 12:02, променена общо 2 пъти
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Съвместимост на водни радиатори
Колега радяторите за 318i са два вида само.
Единия вариант е за кола с климатик, другия е за кола без климатик.
В сайта на еврото може и двайсе вида да има, под различни номера, но това е най-вероятно защото за всеки различен производител слагат различен номер в номенклатурата си.
Оп за малко да забравя има и трети вид, за кола с автоматични скорости.
Съвет от мен, от личен опит ако купуваш нов радятор гледай да не е някаква неизвесна марка, колкото и читав да ти изглежда ще протече на втората зима.
Просто производството на радятори е изнесено в дръпнатите страни в последните няколко години, дори и на най-силните марки като нисънс например.
Правят се от всичко друго но не и от алуминий и затова цените са ниски, но за сметка на това ръждясват и се пробиват безпричинно на пръв поглед посредата на питата без външна намеса.
Малко дългичко, но надявам се да си ме рабрал правилно, просто на мен ми писна да давам пари за скапани радятори....
Единия вариант е за кола с климатик, другия е за кола без климатик.
В сайта на еврото може и двайсе вида да има, под различни номера, но това е най-вероятно защото за всеки различен производител слагат различен номер в номенклатурата си.
Оп за малко да забравя има и трети вид, за кола с автоматични скорости.
Съвет от мен, от личен опит ако купуваш нов радятор гледай да не е някаква неизвесна марка, колкото и читав да ти изглежда ще протече на втората зима.
Просто производството на радятори е изнесено в дръпнатите страни в последните няколко години, дори и на най-силните марки като нисънс например.
Правят се от всичко друго но не и от алуминий и затова цените са ниски, но за сметка на това ръждясват и се пробиват безпричинно на пръв поглед посредата на питата без външна намеса.
Малко дългичко, но надявам се да си ме рабрал правилно, просто на мен ми писна да давам пари за скапани радятори....

- _Gec
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is, e30 328is
- Мечтае да кара: разумно
[quote="zonian"]Здравейте колеги. Блъснах малко колата отдолу. Ще се сменя воден радиатор. Та питането ми е , че за 318 има 8-10 вида. Мойта е 95 година кабрио с климатик. Радиаторът ми е този....[quote="zonian"]
Мисля си, защо да вземеш нов като на достъпни цени може да вземеш от някой колега, който продава на части е36-ци, аз имам един от този форум от когото пазарувам редовно и съм доволен ако искаш ми пиши на ЛС да те свържа
Мисля си, защо да вземеш нов като на достъпни цени може да вземеш от някой колега, който продава на части е36-ци, аз имам един от този форум от когото пазарувам редовно и съм доволен ако искаш ми пиши на ЛС да те свържа
BMW MMM.... Power
- zonian
- кандидат ентусиаст
-
Не е дългичко колега. Сега знам. Търся си за 318и с климатик, и никакъв друг. Случайно да знаеш има ли разлика в радиаторите на климатиците и перките, защото аз вечем си купих, ама мойта перка има кожух.
Когато видях, че колегата ми е изпратил радиатор и перка, ама без кожух го питах, какво става той каза, че това е свалил и че кожух неговата няма. Та да няма и няколко вида радиатори и перки на климатиците ?
А иначе разбира се, че втора ръка си търся оригинален, но след горенаписаните постове вече се чудя, да взема да си изправя моя, че той не пробит, само е огънат от този за климатика. И този на климатика не е пробит, ама е много огънат, много, много.

А иначе разбира се, че втора ръка си търся оригинален, но след горенаписаните постове вече се чудя, да взема да си изправя моя, че той не пробит, само е огънат от този за климатика. И този на климатика не е пробит, ама е много огънат, много, много.

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
Значи колеги, радиаторите са 4
.
1.Моят с дупла за датчик за климатик отдясно и без 2 те неща

2. Без дупка за датчик и без двете неща.
3. С дупка за датчик и с двете неща
4. Без дупка за датчик и със двете неща !
Въпросите са 2 :
1. Какви са тези неща ??
2. На радиаторите без климатик, на мястото за датчика за климатика няма дупка, а има пластмаса тапа!
Като я счупя отдолу дупката за датчика в какво състояние е ? Има ли я или не е пробита ? Има ли резба или аз трябва да си правя ?

1.Моят с дупла за датчик за климатик отдясно и без 2 те неща

2. Без дупка за датчик и без двете неща.
3. С дупка за датчик и с двете неща
4. Без дупка за датчик и със двете неща !
Въпросите са 2 :
1. Какви са тези неща ??

2. На радиаторите без климатик, на мястото за датчика за климатика няма дупка, а има пластмаса тапа!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Радятор с дупка за датчик ти трябва без другите две неща дето си оградил в червено, те са за тръби за маслото на автомата.
С тези рамери без дупка за датчик е за компакт преди 1995.10, на него датчика му е в една алуминиева тръба която седи на долния маркуч излизащ от термостата и отиващ към радятора.
Кондензатора за климатика има два варианта, но който и да избереш все ще свърши работа( в смисъл размерите са им еднакви, захващането също, единствено би могло да има разлика в отворите на маркучите които влизат в тях, но съм виждал и двата варианта на по новите Е36-ци), при теб перката за климатика и за охлаждането на антифриза би трябвало да е една и да е от към двигателя, съответно без виско съединител и перка.
С тези рамери без дупка за датчик е за компакт преди 1995.10, на него датчика му е в една алуминиева тръба която седи на долния маркуч излизащ от термостата и отиващ към радятора.
Кондензатора за климатика има два варианта, но който и да избереш все ще свърши работа( в смисъл размерите са им еднакви, захващането също, единствено би могло да има разлика в отворите на маркучите които влизат в тях, но съм виждал и двата варианта на по новите Е36-ци), при теб перката за климатика и за охлаждането на антифриза би трябвало да е една и да е от към двигателя, съответно без виско съединител и перка.

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
Ми не колега. С виско съм. А отделно имам ел. перка на двата радиатора, ама тя е най-отпред , пред двата радиатора. А относно какво има под тапата за датчик на климатика на колите които са без климатик, нещо знаеш ли?

7 мнения
• Страница 1 от 1