Въпрос: лайсни с черен силикон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- KickingKing
- ентусиаст
-
Въпрос: лайсни с черен силикон
Lok-Tar!
Колеги малко помощ ми трябва. Купих черен силикон(който се оказа, че не е силикон) и сега ще мажем всичко дето не иска да ми го гепсат
Такааааа... Убаче как да ги сваля тия лайсни не знам(coupe). После как да ги сложа аре натискаме там тряя влязат.
Някой да може да каже как да ги сваля?
И един въпрос за черния силикон... Как се бачка с него??? С пистолет за силикони ли? Че изглежда по друг начин малко - дъното му е желязно и не мяза като да се мърда...
Колеги малко помощ ми трябва. Купих черен силикон(който се оказа, че не е силикон) и сега ще мажем всичко дето не иска да ми го гепсат

Такааааа... Убаче как да ги сваля тия лайсни не знам(coupe). После как да ги сложа аре натискаме там тряя влязат.
Някой да може да каже как да ги сваля?
И един въпрос за черния силикон... Как се бачка с него??? С пистолет за силикони ли? Че изглежда по друг начин малко - дъното му е желязно и не мяза като да се мърда...

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Махаш ли лайсната при всички положения после ще трябва да купуваш и нови щипки щото дори да я махнеш без да ги чупиш(като хванеш да я дърпаш), то после не можеш да я сложиш. най- простото е да почнеш да подпъхваш с една отвертчица. После нови щипки - 1.50 бройката ги взех аз щото мойта лайсна падна наскоро. на компакта са 8 щипки, при тебе не знам.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Na-Rok!
Абе аз ще ги махна и ще видя колко ми трябват. Ще карам там без лайсни един ден.
1) От къде ги купи?
2) Като ги слагаш само на щипките ли ги оставяш да се държат или и слагаш некви лепенки докато залепне???(а ти май не си лепил)
3) На щипките има некви гумени... като перзервативи за щипки!?!? Тия за к'во са и трябват ли ми да си купуивам и тех?
Абе аз ще ги махна и ще видя колко ми трябват. Ще карам там без лайсни един ден.
1) От къде ги купи?
2) Като ги слагаш само на щипките ли ги оставяш да се държат или и слагаш некви лепенки докато залепне???(а ти май не си лепил)
3) На щипките има некви гумени... като перзервативи за щипки!?!? Тия за к'во са и трябват ли ми да си купуивам и тех?

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- Christoff
- младши ентусиаст
-
1) купих ги от един дето е дилър на Дару => и в Дару кар в София трябва да ги има
2)аз не лепих, да, слагаш щипката на лайсната и после буташ щипката в дупката на вратата и натискаш и тука е зора заради...
3)...тея "презервативчета" дето с тях щипката влиза адски трудно, без тях си готов за 2 мин., обаче ужким уплътняват нещо, *ба ли ги, а те по принцип вървят с щипката, не са отделно.
можеш да пробваш първо да вкараш гуменото в дупката на вратата и после в него щипката, може и по лесно да стане, щото аз докат' ги навра тея мойте едвам не си изкривих вратата
2)аз не лепих, да, слагаш щипката на лайсната и после буташ щипката в дупката на вратата и натискаш и тука е зора заради...
3)...тея "презервативчета" дето с тях щипката влиза адски трудно, без тях си готов за 2 мин., обаче ужким уплътняват нещо, *ба ли ги, а те по принцип вървят с щипката, не са отделно.
можеш да пробваш първо да вкараш гуменото в дупката на вратата и после в него щипката, може и по лесно да стане, щото аз докат' ги навра тея мойте едвам не си изкривих вратата

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
аз моите лаистни си ги махнах савсем спокоино даже и на броните само не трябва да напъваш много много! даже ако не се лъжа кат я подхванеш от единия краи може да се издърпа от самите щипки така остава само лаистната а щипките си седят на вратата маиче имаше нещо като улеи в които влизаха щипките в лаистната и чак тогава в дупките във вратата
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
РЕ:
Тия щипки отвътре кат махнеш кората на вратата виждат ли се и не може ли да се законтрят с нещо ... примерно?!

kiko написа:аз моите лаистни си ги махнах савсем спокоино даже и на броните само не трябва да напъваш много много! даже ако не се лъжа кат я подхванеш от единия краи може да се издърпа от самите щипки така остава само лаистната а щипките си седят на вратата маиче имаше нещо като улеи в които влизаха щипките в лаистната и чак тогава в дупките във вратата
Баш така е

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

- Christoff
- младши ентусиаст
-
Re: РЕ:
turboto написа:Тия щипки отвътре кат махнеш кората на вратата виждат ли се и не може ли да се законтрят с нещо ... примерно?!![]()
![]()
тва ще да е бая зор
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
Искаш черен силикон. За халогени се ползва не моат ги свалят, освен ако не ги счупят. То е неква смес дето е хипер здрава уж...
Искаш черен силикон. За халогени се ползва не моат ги свалят, освен ако не ги счупят. То е неква смес дето е хипер здрава уж...

това нещо не е обикновен силикон, а е на някаква друга основа и от влагата се повреждал(това докато си е в тубата) затова на дъното под капачето има пакетче с ония зрънца против влага. по-скъп е- о/о10лв
има и от обикновенния силикон черен(4-5лв), който си вони на оцет, но този е по-здрав и се води за челни стъкла, много гадно цапа в черно, но изсъхне ли няма мърдане-за халогени е идеален(моите са така)
има и от обикновенния силикон черен(4-5лв), който си вони на оцет, но този е по-здрав и се води за челни стъкла, много гадно цапа в черно, но изсъхне ли няма мърдане-за халогени е идеален(моите са така)
- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
Re: Въпрос: лайсни с черен силикон
а някой за лайсни ползвал ли го е и как се прилага?
...burn your tyres , not your soul.....

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Въпрос: лайсни с черен силикон
Лайстните се вядят много лесно,като се подпъхне пластмасова шпакла от едия край,така няма да нанесете поражения върху лака и съответно боята.Като извадите единия край пръдължавате нататък,но има една тънкост предварително залейте лайсните с топла вода.Така се отпускат и излизат супер лесно.След като вече сте ги демонтирали по този начин щипките ще си останат на съответния панел.Почистете лайсните и канала в който те лягат.Нанасянето на силикона става там където няма щипки,просто го нанесете на средно-големи топчета,поставете лайстната обратно и всико е ок.Ако някъде случайно сте поставили повече от необходимото количество силикон,той просто ще се покаже.Избършете го незабавно с кореселин,че като исъхне ще е грозна гледка.
Ако в последствие решите да махате вече залепените лайстни...пак има лесен начин.
Ако в последствие решите да махате вече залепените лайстни...пак има лесен начин.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2