Спортно гърне на 316

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Re: Спортно гърне на 316

Мнение от kokala » 09 Ное 2012, 2:31

Dpy написа:A бре кокалане, е30 подфорума тесен ли дойде за бурното ти въображение :mhihi:

Кво толкова е станало, просто питам.... еее значи! Нали за това е форума, да се пита, да се научи нещо, да се помага... вие веднага скачате. :duel: Сега се сетих, че може да се получи перфектено крайно гърне от железните тръби за газта, които ги слагат по улиците. Ефикасно и евтино. :mhihi:
Иначе в е30 подфорума е малко скука.. :mrgreen:
Eто търсих доста ама намерих само тези клипчета.
http://www.youtube.com/watch?v=BSq7T8ND ... re=related
Този звук не е лош :)
http://www.youtube.com/watch?v=8DjpEore ... ature=fvwp
Нещо такова като второто ако се получи няма да е зле или пък нещо по-плътно... :dunno: нека някой с китайско гърне ако има клипче да го покаже или да направи, ще е интересно. Виждал съм китайчета, които не са чак толкова зле :D
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 09 Ное 2012, 2:36

Ако искаш просто шум в ушите слагай каквото ти изпадне,докато не ти омръзне или на някой друг му омръзне да те слуша :lol:
Най-добре си вземи втора ръка нещо по-марково,обаче с тая права тръба пак ща намразят комшиите.
Аз съм с катализатор и средно гърне и на моменти пак ми идва в повече моя кюнец,пък не е от пазара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 09 Ное 2012, 2:37

Колеги имах една 316 М43 и имаше уникален звук.Имаше абсолютно същия звук като от 6цилиндрово и всички разбирачи не вярваха че е 16ска докато не отворя капака(не преувеличавам).Купих я без катализатор,с права тръба(като на снимката която е показал колегата) и едно гърне,което собственика ме убеждаваше,че е оригинален Ремус и било много пари :mhihi: Купих си я и я проверих на канал беше напълно обикновенно тунинг гърненце,на което нищо не пишеше и по-късно видях в един магазин за около 60лв.Видях още един пич със същото на 318ка и звука беше пак като на шестак,не знам що за гърне е,но вади уникален звук за 316/18. Във високите бучеше малко повече,но поносимо :) :driving:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Ное 2012, 7:38

kokala написа:много хубаво и плътно бучеше... ама то за да ти бръмчи приятно май цялата генерация трябва да ти е добре :roll: :mrgreen:

:mhihi:

Най-добре някой запазен Ремус втора ръка, има ги по 120-150лв. И пак не се знае кога и той ще се изтърбуши, ама според мен ще си по-доволен, отколкото да купиш от горепосочените и да го махнеш след някой друг ден.

ПП: В е30 е малко скука, щото там се правят по-сериозни коли, което става с много пари и време. И в е34 е така :mhihi: А е36 стана толкова достъпна, че всеки почна и модове да прави. Чудесен автомобил е и е добра основа за подобни неща, но с 50-100лв. не става.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Ное 2012, 8:01

Ако изтраеш още около месец с тунинг напъните, ще имам истински Ремус с един вход и един изход за е36.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 09 Ное 2012, 10:04

:banghead: :ranting:

Купи си запазено гърне втора ръка, сложи си разонатор на мястото на катализатора и си карай.

Аман от дрънчащи щайги (316-ки)...

bum_bum написа:...А за 100лв и да не е като на циганите няма как за съжаление, иначе всички щяхме да сме с такива.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 09 Ное 2012, 10:10

bmw325tds написа::banghead: :ranting:

Купи си запазено гърне втора ръка, сложи си разонатор на мястото на катализатора и си карай.

Аман от дрънчащи щайги (316-ки)...

bum_bum написа:...А за 100лв и да не е като на циганите няма как за съжаление, иначе всички щяхме да сме с такива.
:yes:

Съжелявам приятел не можем всички да караме "325tds" и затова си караме "дрънчащи щайги (316-ки)" :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 09 Ное 2012, 11:31

liloff написа:Ако изтраеш още около месец с тунинг напъните, ще имам истински Ремус с един вход и един изход за е36.

Дай снимка :yes:
Иначе по темата: Колегата Томек е с такова проходно гърне и средно гърне от Волво Турбо... или поне като си писахме за гърнета беше така.
http://www.youtube.com/watch?v=oRQuxGPK_XE&feature=plcp - ето резултата, надявам се няма нищо против, че поствам клипа.
Наистина 4-цилиндровите които аз съм чувал звучат най-добре с такова гърне, поне досега само от такова съм чувал плътен звук. По Русенско има един ИС който е с такова и звука му е много приятен, но незнам отдолу какво друго има, а момчето май не чете форума :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Ное 2012, 12:07

Пълен ташак са всички подобни гърнета, както от към визия, така и от към звук. Да не говорим, че доста често спъват колата в ниските и качват разхода(както в моят случай). За малко пари, единственият вариант за гърне с хубава визия и звук е оригиналнно от 323/328 е46, може и от 325 и 330, но с гащи, което не е проблем, но просто оскъпява монтажа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 coupe 318is '95 M42B18++
Мечтае да кара: квато и да е Хемка :)))

Мнение от west bam » 09 Ное 2012, 12:09

Колега купи си един 20-ков двигател за да се накефиш на звук, мани не мъчи 16ката с тия ремуси :yes:
BMW E36 TEAM and HONDA CIVIC 4G - TEAM
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
http://24.media.tumblr.com/9121c8bb0ae9 ... o1_500.gif
http://25.media.tumblr.com/ba160f33385c ... o1_500.gif

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Ное 2012, 12:31

Аз за това казвам, че кой на какво вика хубав звук е много субективно. За мен тия клипчета са ужасно гадни и не бих карал такава кола. Малкия двигател особено трябва да е максимално тих за да не е смешно иначе се чуват баси гадните пръдни.

Ако слагам каквото и да е било гърне на такава кола никога не бих сложил проходно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 09 Ное 2012, 12:50

В крайна сметка работата е кой каквото харесва да си слага.
Ето един пример, че качественото спортно гърне и на 4 цилиндрово се чува добре (според мен :mhihi: ) или поне не вика като жадно магаре
http://www.youtube.com/watch?v=exaFmZlV ... ure=relmfu
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 09 Ное 2012, 22:55

:D На тоя му свърши маслото в картера, дорде заснеме клипа... :mrgreen:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Ное 2012, 0:08

Dpy написа:Пълен ташак са всички подобни гърнета, както от към визия, така и от към звук. Да не говорим, че доста често спъват колата в ниските и качват разхода(както в моят случай). За малко пари, единственият вариант за гърне с хубава визия и звук е оригиналнно от 323/328 е46, може и от 325 и 330, но с гащи, което не е проблем, но просто оскъпява монтажа.

+1
За да направиш звук на 4 цилиндъра трябва да се бръкнеш за генерация иначе всичко звучи мега дразнещо като от илиянци.
Ето нещо добро http://www.youtube.com/watch?v=MxSlbncs ... ure=relmfu

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 10 Ное 2012, 1:46

b00st написа:+1
За да направиш звук на 4 цилиндъра трябва да се бръкнеш за генерация иначе всичко звучи мега дразнещо като от илиянци.
Ето нещо добро http://www.youtube.com/watch?v=MxSlbncs ... ure=relmfu

Eто това е истински звук... музика за ушите :zzz:
Четох, че тия евтините имали някви заглушители ама... :dunno: можело да се махат и тогава дрънчали много силно.
Ако е скапана генерацията на колата няма смисъл да се хвърлят пари, направо се взима едно за 80-100 кинта и е готова работата иначе не виждам смисъл.
Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36