730д Проблем нямам задна скорост?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
730д Проблем нямам задна скорост?
От една седмица колата връща трудно на задна скорост. На равното сама си връща без газ, но като има дори малък наклон дори с газ като подавам не иска, само се форсира. Напред или на типтроник като ги сменям няма никакъв проблем върви и си ги сменя без грешка и много безшумно. Пробвахме сменихме маслото на кутията, филтъра и гарнитурата с оригиналните казаха ми, че по рама кутията ми излиза модел ZF и взех всички консумативи от съответната марка, но не се оправи. Направи ми впечатление, че источихме черно масло, дори на втория ден като доливахме пак, само за един ден карана от кутията пак излезе маслтото черно
.Има ли решение на този проблем или да си карам така докато рухне и да купувам после друга кутия? 

Re: 730д Проблем нямам задна скорост?
Щом маслото е било черно,значи кутията е за ремонт.Скоро ще ти изчезнат и другите скорости.Или ремонт(цифра пари) или карай докато умре и сменявай с друга
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Моя съвет е да пробваш при някой,който си разбира от работата и ако ремонта е лек да го направиш,защото не се знае другата кутия как е и колко ще изкара,освен ако не си решил да купуваш нова!!!!!!!!!!!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ремонт, но с подмяна на всички дискове, сачми, пружинки и колела.
Това ти гарантира още много километри безпроблемна работа.
От тук идва момента или сам или някой кадърен доверен майстор да я направи.
Това ти гарантира още много километри безпроблемна работа.
От тук идва момента или сам или някой кадърен доверен майстор да я направи.

- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
не знам май в голямо приключение ще се вкарам ако тръгна с ремонтите по нея, ще я пробвам колко ще ме изкара с яко доманясване на типтроник, сега ми се е паднало да си поиграя пък после ще се сменя с друга то се е видяло. Ще ви осведомя после колко са яки тия кутии на яко пържене на типтроник 

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Внимавай само да не изпържиш мотора с това доманясване ,докато пробваш колко ще издържи кутията!
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
Няма чупене голяма игра си играх на типтроник
, явно проблема е единствено и само в задната нещо малко. Докато си върви нормално напред и все още връща помалко назад няма да бутам нищо, ако все пак някой има представа какво може да е заминало моля да каже

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Това ме подсеща за преди време - имах е34ка и така стана и с моята кутия. 4ерно и миришещо на развалени яйца масло изто4ихме докато го сменяхме. скоро из4езна задната нацяло. реших да я правя на ръ4ка. Взех 4астите, поръ4ахме съеденител, притискател и другите му подробности и накрая реших да поизпържа кутията на едно широко място пред сервиза. А имаше и шпер. Унесох се с кръговете и колата се поусука в един стълб.
Та не кутията, а цялата кола смених за нещастие. Свърших я като ку4ето на нивата направо.
Та не кутията, а цялата кола смених за нещастие. Свърших я като ку4ето на нивата направо.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
rottweiler написа:Това ме подсеща за преди време - имах е34ка и така стана и с моята кутия. 4ерно и миришещо на развалени яйца масло изто4ихме докато го сменяхме. скоро из4езна задната нацяло. реших да я правя на ръ4ка. Взех 4астите, поръ4ахме съеденител, притискател и другите му подробности и накрая реших да поизпържа кутията на едно широко място пред сервиза. А имаше и шпер. Унесох се с кръговете и колата се поусука в един стълб.
Георгиев ако иска да заповяда.Стълбът има нужда от изправяне от другата страна

Иначе по темата ,мисли за друга кутия ,тая няма да кара дълго
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
По добре не карай колата изведнъж ще спре да работи и ще се одремиш на някой светофар и ще се чудиш какво да правиш ..
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Е тая задна скорост на 5hp24 е прословута ... ако не се лъжа сравнително лесно се оправя и малко пари взимат , даже повече взимат за сваляне качване на кутията.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
omegaart написа:Е тая задна скорост на 5hp24 е прословута ... ако не се лъжа сравнително лесно се оправя и малко пари взимат , даже повече взимат за сваляне качване на кутията.
Даи цифри де .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- omegaart
- ентусиаст
-
Пресиян Василев написа:omegaart написа:Е тая задна скорост на 5hp24 е прословута ... ако не се лъжа сравнително лесно се оправя и малко пари взимат , даже повече взимат за сваляне качване на кутията.
Даи цифри де .
Еба ли га , аз направо смених цялата кутия ( 500лв + 200 за сваляне качване ). Щото при мен беше друго проблема не задна ... това което знам е че се сменя 1 единствена част ( не особено скъпа ) от по-късна ревизия и всичко си идва на място. Няма как да се избегне сваляне качване ... нещо около 200-300лв ми се върти из главата като смяна на тая част без сваляне/качване
Виж колегата " Milionera213 " да ти даде телефон на сервиза дето е ползвал за задната скорост , да видим дали ще ти свърши работа ( за София говорим ), но поне ще може каже някви цени и данни за частта.
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
За голямо мое учудване кутията все още си работи по същия начин. Иначе да ви попитам друго понеже имам кутия от 4.4 бензин мислите ли, че мога да сложа нея? Ще я разпознае ли колата и ще има ли някаква разлика във вървенето след това. Малко ми се струва ристкована хамалогията, как мислите?
- omegaart
- ентусиаст
-
Georgiev BMW написа:За голямо мое учудване кутията все още си работи по същия начин. Иначе да ви попитам друго понеже имам кутия от 4.4 бензин мислите ли, че мога да сложа нея? Ще я разпознае ли колата и ще има ли някаква разлика във вървенето след това. Малко ми се струва ристкована хамалогията, как мислите?
Виж кво пише на металните планки.

Колкото по-близки са толкова по-добре. При бензинките знам че има като цяло 2 модела единия е след 99-00 и маховика се лови с 3 болта вместо 4 при по-старите.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2