Въпроси за 730д

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39, e65

Въпроси за 730д

Мнение от mesrin » 28 Окт 2012, 21:04

Здравейте колеги! От една седмица съм собственик на е65, 730д, 2003г. Имам много въпроси относно автомобила. Четох доста във форума, но въпреки това не ми стаха ясни следните въпроси.
1. да сменя ли маслото на скоростната кутия или само да ми направят профилактита (да се долее масло ако е паднало нивото);
2. как се пуска печката. успях от борд компютъра да наглася на зададен час да се включи, но само се активират вентилаторите в колата, без да се топли и на таблото мига едно червено вентилаторче.
3. нямам Cd ченджър, пробвах и видях, че и мп3 не чете диска. някакво решение има ли за USB вход или нещо друго. DVD-то в багажника чете само карти за навигацията.
На първо време това се сещам като въпроси. Ако има нещо друго, което Вие да се сетите, което трябва да направя като нов собственик на е65, предварително благодаря!

Потребител
Аватар
Кара: 760LI

Re: Въпроси за 730д

Мнение от bubi23 » 29 Окт 2012, 20:18

Здравей колега, за маслото те съветвам да отидеш и да го смениш , аз миналата седмица го смених в джемини заедно с филтри и тем подобни и ми излезе малко над 640лв, ако не е сменяно може да създава проблеми и също ми казаха че е добре на всеки 50-60к километра е хубаво да се сменя.
Аз сам с бензинова 760LI и нямам печка но съм чел тук по темите и знам че има теми където всичко много добре е обяснено.
Никаде ли нямаш CD ченджър? Ами може да си купиш нещо или там където правят тунинги да питаш за някакво решение на проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от mesrin » 29 Окт 2012, 23:08

Нямам чеджър. Гледам, че някои имат DVD ченджър в багажника. Някой ако знае от къде мога да купя? Маслото на скоростите за първи път ли го смени? Гледам, че някои колеги се опасяват, че след смяна може да прави проблем. Като купувах автомобила не съм гледал за мнного екстри, гедах да е запазен и да няма много забележки. Сега вече гледам екстрите :) Предполагам ще може да се монтира DVD ченджър, а може би и TV тунер, че гледам Немеца не е харесвал тези екстри и ги няма...

Потребител
Аватар

Мнение от likoktra » 30 Окт 2012, 11:02

здравей,на мен в два сервиза и в варна и в бургас ми казаха да не сменям маслото на скоростната кутия,питаха ме дали ми прави проблеми,аз им казах че нямам проблеми и те ми казаха по добре да не го сменям.

Потребител
Аватар

Мнение от mesrin » 30 Окт 2012, 13:42

При мене няма никакви проблеми скоростната кутия, работи си перфектно. Естествено, че зададен въпросът към някой сервиз е нормално да отговорят, че трябва да се смени (смяната означава работа за тях). Въпросът е наистина да не стане някоя грешка и да се развали кутията. Не съм за парите за смяната. За първи път карам автомобил със автоматична скоростна кутия...Интересува ме има ли фабричен AUX In някъде в колата да мога да пусна музика от телефона...

Потребител
Аватар
Кара: E65

Мнение от kunz69 » 04 Ное 2012, 12:17

Здравейте,
доколкото разбирам колега, имаш 730SE или поне моята е такава модификация. Така като чета нямаш същите екстри, които нямам и аз :D. В момента съм с Е65 2006 година, но не мисля че има някакви разлики освен фейса.
1. Според мен не се занимавай да сменяш маслото на скоростите, ако нещо си е наред не би трябвало да се пипа. Следващата седмица ще вкарвам моята за първи път за масло и филтри и ще попитам за всеки случай в сервиза.
2. Относно печката - според мен нямаш печка AUX e просто пускане на вентилаторите на парното при загасена кола и в определено време. Каква е идеята и приложението на тази екстра си нямам и понятие. Ако някой знае моля да сподели.
3. Фабрично разполагаш само с CD. Чейнжър и тв тунер може да се докупят, но трябва препрограмиране на софтуера. USB не го търси - нямаш. Най добрия вариянт ти е Denison 5000 след съответната инсталация може да се гледа тв, you tube от телефона и МП3 от външен източник през USB. Как работи и къде се инсталира в БГ не знам. Ако някой има опитм нека сподели.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 04 Ное 2012, 23:12

1. според мен е по добе да си смениш маслото на скоростите в джемини
2. за юсб може да си сложиш деншън както ти е казал колегата над мен в тояга около 700 лв.
3. за да искараш заводско юсб е по скъпо.
4 дали имаш печка може да разбереш като си вдигнеш предния капак - ако на левия ботуш имашнадпис webasto значи имаш, печката се включва автоматично под 6 градуса виншна тепература, тогава работят и таймерите както и ако имаш дистанционно ма ти май нямаш.

дано да съм ти бил полезен :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от mesrin » 04 Ное 2012, 23:55

Имам на левия ботуш надпис Webasto и затова си мисля, че имам печка, но не знаех, че трябва да е под 6 градуса за да работи. Иначе разбрах как се настройва в колко часа да се включва. Не съм от София и не ги знам тези сервизи. За сега ще сменя само на двигателя маслото. Гледам в интернет и във форума продават Castrol 5w40 1л. на цена 15-20 лв. Струва ми се доста евтино за такова масло. Иначе се продават 4л. за 150 лв., което излиза двойно по-скъпо. Къде е уловката не ми е ясно. И сега се чудя какво да взема...

Потребител
Аватар

Мнение от mesrin » 07 Ное 2012, 21:23

Kalin Kulev написа:
mesrin написа:Имам на левия ботуш надпис Webasto и затова си мисля, че имам печка, но не знаех, че трябва да е под 6 градуса за да работи. Иначе разбрах как се настройва в колко часа да се включва.

:OT: Sorry

но не намерих другаде...
Би ли обяснил как се работи с печката?

В едно от менютата, където са опциите на климатроника има меню за печката. Има час на пускане и час на спиране. Настройва се и в определеният час се пуска. Само дето при мене не топли, а само си духа въздух. Един колега написа, че толела при температура по 6 градуса, но още не съм пробвал...

Потребител
Аватар

Мнение от mesrin » 12 Ное 2012, 23:51

Колеги, понеже нямам CD changer, дали мога да си монтирам в багажника един?

Потребител
Аватар
Кара: E65

Мнение от kunz69 » 18 Ное 2012, 13:56

Стига да имаш желание и финанси, може колега :D

Потребител
Аватар

Мнение от mesrin » 19 Ное 2012, 10:33

kunz69 написа:Стига да имаш желание и финанси, може колега :D

Тези две условия са на лице. Гледам, че повечето модели имат ченджър над жабката и не знам дали може да се монтира от тези дет са в багажника, като на е38, е39. За това питам. Иначе гледам, че има и други решения с Dension, Grom и др., но за е65 моделите са над 600 лв. Търся по евтино решение за мултимедия с една дума.
Иначе печката и така не можах да я подкарам да топли. Включва се вентилация и си духа студено. Видях къде е ауспухчето на печката, но нещо не тръгва.

Потребител
Аватар

Мнение от mesrin » 03 Дек 2012, 22:02

Колеги някой знае ли дали може да се монтира oem 6 cdc retrofit в е65?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от mesrin » 02 Мар 2013, 13:06

Колеги какви са симптомите на дефектирала турбина и какви са на счупено или пукнато бутало на 3,0 дизел, 218 к.с.?

Назад към Е65/E66