Проблем с вдигане на прозорец
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с вдигане на прозорец
Здравейте колеги, значи проблема е следния от известно време преден десен прозорец започна да не се вдига всеки път трябваше копчето да се натиска по няколко пъти и по някое време уви зацепи и се дигне, така взех друго моторче смених хо и цък бутона за дигане и уви чува се моторчето че нещо се опитва да зацепи но не помръдва чува се само едно цук и това е, вземам мултицета замерям и какво да видя надолу +12 V на горе няма никой или ако зацепи по някое време си изкарва 12 V примерно на стотния път. Като инфо да дам също като купих колата ( e46 2003 330d ) копчето работеше на опаки, оказа се че и от ключа ако прозорците се дигат въпросния се сваля отидох на ел. майстор и сваля кората оказа се че някой преди нас беше пипал ( беше сваляно уплътнението на врата зад кората за шумозаглушаване ) срязахме кабела и го обърнахме и тогава всичко си дойде на място и от ключа и от копчето започна да работи както трябва. Свалях жабката гледах слушах чува се цъкането на някакви релета в една голяма бяла кутийка с 3 букси на нея но не успях да разбера как се сваля тя ако може да се разгледа дали може да се види нешо по нея. Та ако някой може да помогне от къде да се тръгне да се търси проблема ще съм много благодарен прикачвам снимка на бялата кутиика
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kvi2xlc
- Потребител
-
- Кара: е46 touring 320 D от 12 години
- Мечтае да кара: е46 320 Д
Re: Проблем с вдигане на прозорец
Ще следя темата че и аз съм със същия проблем само че на заден ляв прозорец като се свали няма вдигане нито от конзолата до скоростния лост нито от ключалка нито от ключът разглобявах и аз всичко но не открих проблема идва си + когато иска ,след няколко палене и гасене да двг зацепва и се затваря явно е някъде от модула за управление където си снимал дано някой знае от къде идва проблема
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Аз също ще бъда благодарен ако някой може да даде разеснения по тази тема.
При мен се случи на заден десен прозорец.Пътуваме,а на задната седалка спи бебето.Жената сваля прозореца за момент и после няма вдигане.Ужас.След милиони цъкания на бутона прозореца се вдигна.Сега не смея да го сваля,че незнам дали ще се вдигне.
При мен се случи на заден десен прозорец.Пътуваме,а на задната седалка спи бебето.Жената сваля прозореца за момент и после няма вдигане.Ужас.След милиони цъкания на бутона прозореца се вдигна.Сега не смея да го сваля,че незнам дали ще се вдигне.

Ако нема у глава, има у Google.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Сигурни ли сте,че е ел проблем,да не е изкочил прозореца от водача...това с цъкането и като нее правилно застанал водача,пак се получава така...
Разглабя се кората и с един пголед ще се разбере,поне да се елиминира техническия проблем
Разглабя се кората и с един пголед ще се разбере,поне да се елиминира техническия проблем

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
бялата кутийка е GM модула, при наличие на проблем - нещо пречи или стъклото се е измъкнало се задейства защита - да не ти затисне глава ръка или нещо друго а и да не изгори моторчето. тук обаче ме навежда на електрически проблем, който може да е и в ГМ модула, или самото копче. Пробваъте за начало с други бутони дали не е там проблема
Така значи проблема с вдигането на прозореза е отстранен:
Какви бяха симптомите :
- преден десен прозорец 1 от 100 пъти зацепваше да се вдигне. След сваляне на кората и замеряне на буксата какъв ток стига до нея се оказа че в едната посока има 12V в другата няма ток.
Отстраняване :
- Проблема беше в ГМ (Главния Модул)
Благодарение на темата пусната на колегата metodi80 http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=182110#p2004926
успешно свалих главния модул и замерен в сервиз както е описано по схемата и се оказа че едното реле на предния прозорец не прави всеки път връзка демек цъка но не подава ток.
Закупен Главен модул от колегата oci за части за което му благодаря за съдействието.
Сваляне на работещо реле и слагане на моята платка.
Да някой ще каже за толква разправия да беше взел втора употреба и готово но уви в града където живея няма към кой да се обърна за кодирането на нов.
Какви бяха симптомите :
- преден десен прозорец 1 от 100 пъти зацепваше да се вдигне. След сваляне на кората и замеряне на буксата какъв ток стига до нея се оказа че в едната посока има 12V в другата няма ток.
Отстраняване :
- Проблема беше в ГМ (Главния Модул)
Благодарение на темата пусната на колегата metodi80 http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=182110#p2004926
metodi80 написа:От доста време във форума се задават въпроси относно проблеми с централно заключване , ел.стъкла и плафони ... В тази тема ще обясня как да се отстранят тези проблеми , когато са причиени от повреда в комфорт модула....
Ако имате проблем с ел.стъклата и всичко друго е наред - бутони ,машинка , инсталация .... тоест предполага се , че проблема е в модула ....
Оградените с жълто релета са за двете предни ел .стъкла ( в случая коментирам модул , който е само за две ел.стъкла , защото има модули за 4 ел.стъкла и там подредбата и броя на релетата е друг...).
Ето и схемата на релетата ...
От схемата се вижда , че това е реле с две бубини ... съответно едната получава напрежение при вдигане на прозореца , а другата при сваляне ...тоест едно реле управлява както вдигането , така и свалянето на прозореца ....
Как да установите дали релетата работят ?
Сваляте модула , изкарвате платката и подавате напрежение на бубината на едното реле на изводи 1 и 2 (от схемата), взимате един мултицет и го пускате на зумер (или съпротивление) , поставяте пипалата на изводи 6 и 8 , ако при подаване на напрежение зумера писне , значи тази бубина и прилежащия й контакт работят , след това подавате напрежение на другата бубина на същото реле - на изводи 3 и 4 , поставяте пипалата на мултицета на изводи 7 и 8 и при подаване на напрежение зумера трябва да писне .... ако всичко от горе описаното се случи , значи релето е здраво .... Повтаряте същата процедура и за следващото реле .... Препоръчвам да подавате напрежение от някакво малко токоизправителче , а не от някакъв мощен източник (акомулатор ) , това го казвам от съображения за сигурност на самия модул. Ако която и да е от бубините на релето не бачка или прилежащите контакти , то релето трябва да се подмени ... От къде да намерите такова реле ?! ... ваш проблем...![]()
....
успешно свалих главния модул и замерен в сервиз както е описано по схемата и се оказа че едното реле на предния прозорец не прави всеки път връзка демек цъка но не подава ток.
Закупен Главен модул от колегата oci за части за което му благодаря за съдействието.
Сваляне на работещо реле и слагане на моята платка.
Да някой ще каже за толква разправия да беше взел втора употреба и готово но уви в града където живея няма към кой да се обърна за кодирането на нов.
здравейте
ще си позволя да ползвам тази тема въпреки, че е старичка
от два дни съм с е46 320д днес както си карах
натиснах бутона за заден десен прозорец съответно се свали до някъде
тръгнах да го вдигам той пак се спуска.
Пробвах да го вдигна от бутона на вратата, но същата работа няма мърдане
След минати 60 км на -5 градуса и замръзнала глава
се сетих да пробвам с ключа (със задържането на бутона за заключване )
и взе, че се вдигна
пак го свалих от вътре и пак трябваше да го вдигам с ключа
идеи от къде да тръгна да търся проблема
моторчето го изкючвам като вариант след като вдига с ключа
ще си позволя да ползвам тази тема въпреки, че е старичка
от два дни съм с е46 320д днес както си карах
натиснах бутона за заден десен прозорец съответно се свали до някъде
тръгнах да го вдигам той пак се спуска.
Пробвах да го вдигна от бутона на вратата, но същата работа няма мърдане

След минати 60 км на -5 градуса и замръзнала глава

и взе, че се вдигна
пак го свалих от вътре и пак трябваше да го вдигам с ключа
идеи от къде да тръгна да търся проблема
моторчето го изкючвам като вариант след като вдига с ключа
- ivailo_vasilev88
- Потребител
-
- Мечтае да кара: m3
Здравейте,
Да се похваля и аз със същият проблем.Заден ляв прозорец отказа да се вдига ,закарах колата на майстори за автопрозорци,няма проблем в врата.Направих й диагностика защото ми даваше грешка за прозореца cc-id 259 е грешката.След диагностиката майстора каза че е трябва да сненим модула.Някви предложения или съвети дали мога да избегна смяната,ако ли не някой да продава читав модул?Модела е e91 2005г.
Поздрави
Да се похваля и аз със същият проблем.Заден ляв прозорец отказа да се вдига ,закарах колата на майстори за автопрозорци,няма проблем в врата.Направих й диагностика защото ми даваше грешка за прозореца cc-id 259 е грешката.След диагностиката майстора каза че е трябва да сненим модула.Някви предложения или съвети дали мога да избегна смяната,ако ли не някой да продава читав модул?Модела е e91 2005г.
Поздрави
- strelecaaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E90
- Мечтае да кара: безаварийно
Привет. От известно време насам прозорците започнаха да отказват да се свалят или вдигат, тоест не реагираха на копчетата. Всичките прозорци, едновременно. И така няколко секунди , след това реагират, след малко пак отказват. Лошото е, че все по често започват да отказват. Някой имал ли е подобен проблем или идея от какво може да е ? 
П.П Колата е е90 163 к.с

П.П Колата е е90 163 к.с
- Fdex
- Потребител
-
- Кара: E46 M54B22
- Мечтае да кара: Е39 530D
- Детайли за колата: E46 320i M54B22
03.01.2002
Привет на всички!
извинявам се,че повдигам стара тема, но рових доста и не открих отговор на въпроса си.
та с две думи - сблъсквам се и аз с проблема с комфорт модула. Шофьорския прозорец е почти невъзможно да се вдигне от копчето/ключа.
още с подаването на контакт слиза до долу и постоянно чувам цъкане от модула и машинката.
Тъй като преди няколко месеца имах проблем и с централното, който се оправи от само себе си, не обърнах внимание, но явно и той е породен от ГМ модула.
Въпроса е - трябва ли да търся ГМ модул с номер като моя? GM V ми е модула. Е46 фейслифт с 2 предни ел стъкла.
Или мога да си сложа друг GM V от морга? И трябва ли му програмиране,ако е различен от моя номер?
благодаря предварително!
извинявам се,че повдигам стара тема, но рових доста и не открих отговор на въпроса си.
та с две думи - сблъсквам се и аз с проблема с комфорт модула. Шофьорския прозорец е почти невъзможно да се вдигне от копчето/ключа.
още с подаването на контакт слиза до долу и постоянно чувам цъкане от модула и машинката.
Тъй като преди няколко месеца имах проблем и с централното, който се оправи от само себе си, не обърнах внимание, но явно и той е породен от ГМ модула.
Въпроса е - трябва ли да търся ГМ модул с номер като моя? GM V ми е модула. Е46 фейслифт с 2 предни ел стъкла.
Или мога да си сложа друг GM V от морга? И трябва ли му програмиране,ако е различен от моя номер?
благодаря предварително!

- qnек_radostinov
- Потребител
-
Здравейте ,
Преди известно време ,предполагам че беше февруари прозорците бяха замръзнали .
Бях пред една бариера и без да се усетя по навик свалих прозореца . Чух като че нещо леко изпука свали се около 7 см и повече не иска .
От тогава се сваля само 6, 7 см и не иска повече .
Прозорецът е на лявата шофьорска врата .
Колата е БМВ 318i седан 2001 г.
Ако някой е имал подобни проблеми и знае някакво решение , моля за малко напътствания .
Лек и успешен ден!
Преди известно време ,предполагам че беше февруари прозорците бяха замръзнали .
Бях пред една бариера и без да се усетя по навик свалих прозореца . Чух като че нещо леко изпука свали се около 7 см и повече не иска .
От тогава се сваля само 6, 7 см и не иска повече .
Прозорецът е на лявата шофьорска врата .
Колата е БМВ 318i седан 2001 г.
Ако някой е имал подобни проблеми и знае някакво решение , моля за малко напътствания .
Лек и успешен ден!
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Най вероятно са водачите, но трябва да свалиш кората и да го видиш.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

12 мнения
• Страница 1 от 1