Място на "кихалка" при АГУ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Място на "кихалка" при АГУ
Здравейте колеги, днес имах макъл инцидент с колата. Първо ще опиша колата имам 318ti с m42 и обикновена АГУ Landi Renzo, което е монтирано в Италия. По принцип колата работи доста добре на газ има сила и във високите и разхода е добър 12-13/100. АГУ-то има ламбда контрол, също като паля, пали на бензин автоматично. Колата понякога тюфка/гърми но само при опит за запалване, никога когато двигателя работи или върви. До сега най-сериозното, което се е случвало е да се извади някой маркуч но днес ми скъса направо гофрата, доста грубо. Мисля си, че гърми при палене понеже преди това съм карал на газ и след това като пали е на бензин и нещо меша горивата и "бум". Също проблем е, че не мога да обърна на газ докато колата не е позагряла до към 70 градуса, просто на свободна предавка при ниските гасне. Мисля си да правя конверсия към пълно ГИ, но като чета за проблемите няма да има много смисъл особено, че ще сложа нещо от ранга на фобос. Преди да прибегна към ГИ, мисля, че съм длъжен да пробвам с кихалка. Та въпроса ми е къде трябва да се сложи тази кихалка и каква кихалка да взема?
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Re: Място на "кихалка" при АГУ
Колега със същия мотор съм и преди да сменя АГУ-то с ГИ кихалката ми беше веднага след дебитомера.
Въпрехи кихалката проблеми ще имаш винаги с АГУ.
Минах на ГИ (електрониката е ФОБОС) разликата е ограмна и си заслужава, ако имаш вазможност го прави без да се замисляш.
Въпрехи кихалката проблеми ще имаш винаги с АГУ.
Минах на ГИ (електрониката е ФОБОС) разликата е ограмна и си заслужава, ако имаш вазможност го прави без да се замисляш.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Аз се чудя как е възможно да не сложат кихалка при монтирането. Сигурен ли си че нямаш? "Колата понякога тюфка/гърми но само при опит за запалване" - това тюфкане/гърмене трябва точно от кихалката да се чува иначе мисля че ще плюе маркуч всеки път. Най-често този на стъпковото моторче, знам от опит
Другия вариянт е да ти е лабав някой от маркучите и от там да кихва, въпреки че не мога да си представя да работи добре ако от някъде дърпа въздух. Иди при добри газаджии да ти сложат кихалка (моята също е веднага след дебитомера) след това да ти направят един реглаж, но търси газаджии дето имат газ-анализатор, че заради такива дето на ухо настройват и аз сменях гофре. Преди да отидеш смени свещите и кабелите по възможност (ако скоро не си го направил). ГИ винаги е по-добре от обикновена газова, ако имаш възможност не се замисляй. 

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за инфото утре ще си монтирам кихалката и се надявам, вече да няма скъсани маркучи, също ще взема и мембраните на изпарителя да сменя, че не знам кога са сменяни за последно. Иначе да колега маркучетата се вадеха главно това при стъпковото. При мен оборотите поиграват и на бензин при ниски, дори и след като почистих стъпковото моторче, ще я кача колата на диагностика скоро 

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
Ще може ли някой да даде снимки как е монтирана тази кихалка, защото при мен след дебитомера не може да стане. Смисъл, че става твърде дълго и кутията с филтера опира в казанчето на радиатора, а на страни няма как да го завъртя. Двата варианта за които се сещам в момента са конусен въздушен филтер или да се реже кутията за въздушния филтър и после да се презалепи.
- apostolakis
- Потребител
-
- Кара: BMW е90
Ако всичко ти е наред по двигателя не ттрябват кихалки.на този мотор му слагаш свешти
Njk bkr6ek и забравяш за гарменето поне 15000 км.махни скобите на маркучите покрай стъпковия мотор и това е.
Njk bkr6ek и забравяш за гарменето поне 15000 км.махни скобите на маркучите покрай стъпковия мотор и това е.
- rhase
- младши ентусиаст
-
apostolakis написа:Ако всичко ти е наред по двигателя не ттрябват кихалки.на този мотор му слагаш свешти
Не съм абсолютно съгласен. Нали за това ги правят тези кихалки, ако случайно нещо си замине да предпазват дебитомера и мотора. Свещите понякога заминават по-бързо, понякога по бавно. Скобите остави поне на тези маркучи на самия стъпков че трудно се бърка да ги вкарваш пак. При мен най-често изплюва маркуча от стъпковото към колектора.
До колегата с въпроса за монтирането на кихалката: Да, трябва да измислиш начин за преместване на дебитомера напред. Има кихалки, които са в един корпус със смесителната плочка, но не мисля че те са вариянт за нашите машинки. И аз отначало бях със спортен филтър, но според мен въобще не е вариянт той. Цяло лято под капака ми беше нова година (и реглажа ми не беше наред де

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
да колега ако качиш снимки ще е супер
Иначе аз да сложа кихалка да не ми скъса отново маркуча, че вчера дадох 45лв за нов, ще излезе соленко ако се случи няколко пъти. Иначе тези гърмения стават доста рядко и само при палене, малко е трудно да се установи от къде идва проблема, като имаш и на предвид, че колата пали автоматично на бензин. Варианта ми е като спирам всеки път преди да изгася колата да обръщам не бензин, че при палене да не меша бензин/газ. Това гърмене се получава при по-кратки спирания и паления на колата, примерно с до 30-40мин престой, постои ли колата изгасена поне около час до сега съм нямал гърмене.
BTW Преди малко видях, че има и дупка около 2см в диаметър на кутията за въздушния филтър, отстрани на долната част, като я гледам раната е стара не е от както колата е при мен. Възможно ли е от там като досмуква повечко въздух и да гърми?

BTW Преди малко видях, че има и дупка около 2см в диаметър на кутията за въздушния филтър, отстрани на долната част, като я гледам раната е стара не е от както колата е при мен. Възможно ли е от там като досмуква повечко въздух и да гърми?
- rhase
- младши ентусиаст
-
edimen написа:да колега ако качиш снимки ще е суперИначе аз да сложа кихалка да не ми скъса отново маркуча, че вчера дадох 45лв за нов, ще излезе соленко ако се случи няколко пъти. Иначе тези гърмения стават доста рядко и само при палене, малко е трудно да се установи от къде идва проблема, като имаш и на предвид, че колата пали автоматично на бензин. Варианта ми е като спирам всеки път преди да изгася колата да обръщам не бензин, че при палене да не меша бензин/газ. Това гърмене се получава при по-кратки спирания и паления на колата, примерно с до 30-40мин престой, постои ли колата изгасена поне около час до сега съм нямал гърмене.
Как гърми при палене, след като пали на бензин

Щом палиш на бензин, колата сама ли обръща на газ? При определена температура ли обръща или само над определени обороти, независимо от температурата? Или е смесено и от двата вариянта - което всъщност май е най добре - примерно ,когато температурата на водата/антифриза стане над 40 градуса, при следващото повишаване на оборотите над 1500 колата обръща на газ.
Дупката в кутията на филтъра, според мен не можа да е причина за гърмежи. И моята има дупка, дори мисля че е заводска, не личи да е пробивана после. Като искаш запуши я, но не мисля че ще ти реши проблема колега.
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
Дупката не е стокова, а е от счупване. Иначе да при определени обороти прехвърля на газ на ~2200. Не съм сигурен обаче дали газовата не следи и температурата, защото като обърна на газ докато е студена я няма в ниските на свободна предавка(гасне) и като натисна педала на газта има малко закъснение при поемане, като загрее споменатите проблеми отпадат. Като купих колата намирисваше на газ(тогава и не работеше добре колата на газ в ниските), но след регулирането миризма на газ няма. Аз също си мисля, че има останала газ по колекторите и от там да гърми. Иначе за свещите, знам че са сменявани лятото. Така при мен процедурата на палене на колата е следната - (студен мотор)паля колата > карам я на бензин > загрява > обръщам на газ и карам> налага се да спра за 15 мин(копчето си седи на газ)> паля колата и пали на бензин или гръмва > ако си запали нормално на място, вдигам на 2500 оборота и си обръща на газ и си карам/ ако не запали нормално, намествам маркучето на стъпковото или купувам гофриран маркуч
Надявам се стана ясно как се получава проблема и защо искам да сложа кихалката.
ПП Имам и два въпроса да кажем да сложа спортен конусен филтер, на газ няма ли доста да се вдигне разхода(повече въздух повече отвито кранче) и как точно ще стане номера да закача планката на газта на този филтер?

ПП Имам и два въпроса да кажем да сложа спортен конусен филтер, на газ няма ли доста да се вдигне разхода(повече въздух повече отвито кранче) и как точно ще стане номера да закача планката на газта на този филтер?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
rhase написа:apostolakis написа:Ако всичко ти е наред по двигателя не ттрябват кихалки.на този мотор му слагаш свешти
Не съм абсолютно съгласен. Нали за това ги правят тези кихалки, ако случайно нещо си замине да предпазват дебитомера и мотора. Свещите понякога заминават по-бързо, понякога по бавно. Скобите остави поне на тези маркучи на самия стъпков че трудно се бърка да ги вкарваш пак. При мен най-често изплюва маркуча от стъпковото към колектора.
До колегата с въпроса за монтирането на кихалката: Да, трябва да измислиш начин за преместване на дебитомера напред. Има кихалки, които са в един корпус със смесителната плочка, но не мисля че те са вариянт за нашите машинки. И аз отначало бях със спортен филтър, но според мен въобще не е вариянт той. Цяло лято под капака ми беше нова година (и реглажа ми не беше наред де) Аз преправих капака на кутията на оригиналния филтър, по късно ще кача снимки ако искаш. Дано съм помогнал
А аз съм напълно съгласен, още повече че от години карам така.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- rhase
- младши ентусиаст
-
''А аз съм напълно съгласен, още повече че от години карам така. " - Да, това си е въпрос на избор. Не исках да задължавам никой с мнението си
"ПП Имам и два въпроса да кажем да сложа спортен конусен филтер, на газ няма ли доста да се вдигне разхода(повече въздух повече отвито кранче) и как точно ще стане номера да закача планката на газта на този филтер?" - За вдигането на разхода не съм сигурен. При мен падна с малко над 1л, след като върнах оригиналния филтър, но заедно с това минах и реглаж на ново, затова не знам кое е било повече от значение (най-вероятно и двете). Адаптера на филтъра се продава където се продават и самите филтри, а плочката при мен беше непосредствено след него...след това дебитомера и т.н.
Подкрепям колегата който спомена за свещите, както и за филтъра. Просто зависи колко се кара колата и в кой град най-вече. Моята като си я карам в Русе значително по-бавно се зацапваше филтъра в сравнение със София

"ПП Имам и два въпроса да кажем да сложа спортен конусен филтер, на газ няма ли доста да се вдигне разхода(повече въздух повече отвито кранче) и как точно ще стане номера да закача планката на газта на този филтер?" - За вдигането на разхода не съм сигурен. При мен падна с малко над 1л, след като върнах оригиналния филтър, но заедно с това минах и реглаж на ново, затова не знам кое е било повече от значение (най-вероятно и двете). Адаптера на филтъра се продава където се продават и самите филтри, а плочката при мен беше непосредствено след него...след това дебитомера и т.н.
Подкрепям колегата който спомена за свещите, както и за филтъра. Просто зависи колко се кара колата и в кой град най-вече. Моята като си я карам в Русе значително по-бавно се зацапваше филтъра в сравнение със София

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Колеги и на мен ми предстои да слагам кихалка след като веднъж сцепи гофрето почти на две, по късно и новото сцепи и сега е с старото побългарено с здрав конец и як силикон
. Очаквам решение на проблема "как аджеба да я завреме тая кихалка" .

13 мнения
• Страница 1 от 1