Странно прегряване на е38 730д- ПРОБЛЕМЪТ РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Странно прегряване на е38 730д
И аз съм имал същия проблем при ТДС и проблема беше в ел. перката,но първо бях сменил виското и нещата бяха същите,после взех нова ел.перка и нещата се оправиха!
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
офф не знам какво да правя вече
.. одеве си карам из центъра, и на два пъти ми изписва "проверете състоянието на охлаждащата течност" а температурата е даже 12 без 1. Вчера отидох при един колега с диагностика , тествахме перката- работи. Запалих колата и в покои показва 99-101 градуса и след това както е закачен компа я покарах и по време на движение показа 103,104 градуса

- Beni_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d 163
- Мечтае да кара: f30 335d
- Детайли за колата: Черна много лъскава.
Колега тези градуси са много провери си виското
и ако е заминало го смени с ново предполагам знаеш
как да го провериш.
и ако е заминало го смени с ново предполагам знаеш
как да го провериш.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
BAWARISCHE написа:офф не знам какво да правя вече.. одеве си карам из центъра, и на два пъти ми изписва "проверете състоянието на охлаждащата течност" а температурата е даже 12 без 1. Вчера отидох при един колега с диагностика , тествахме перката- работи. Запалих колата и в покои показва 99-101 градуса и след това както е закачен компа я покарах и по време на движение показа 103,104 градуса
Колега давам ти пример от днес за моята кола.
В Пловдив на клима температурата беше от 91 до 93 градуса /гледах я на скритото меню/. Външна температура 35 градуса. Като си тръгвах към Смолян, до Чепеларе на клима, двама човека температурата беше от 91 до 94 градуса. От Чепеларе до Пампорово ми вдигна най много до 96 градуса, изкачване, пак на клима. Въобще не съм стигал до 100 градуса. Това е нормално работеща система. Провери си твоята защото определено не ти работи нещо и ще прецакаш мотора! Успех!

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
Днес пътувах за Русе и на беленския байр като изпреварвах си бях отключил скритото меню да ми показва температурата. При нормално каране показваше 92-94градуса,а при изпреварване 104до 116! И реших като се прибера да почна от термостата, но ще взема от Дару "оригинален" че преди на петицата сложих един уж най скъпия и хубав ама температурата все ми седеше на 12и1 и много ме дразнеше...и като се замисля зимата като ми сменяха антифриза,водната помпа и термостата , не смениха този на охлаждащата течност а има един в една като кутийка от неръждавейка, таам като се замисля май май от там идва проблема. Ще направя цялостно промиване на инаталацията и смяна на термостата , да видим какво ще стане..

- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Колега, при същия проблем:
- изчистване на много боклуци между климатичния и охладителния радиатор
- ново виско
(ако термостатите и помпата ти са сменени, както си написал)
всичко ще е ОК!
Успех!
- изчистване на много боклуци между климатичния и охладителния радиатор
- ново виско
(ако термостатите и помпата ти са сменени, както си написал)
всичко ще е ОК!
Успех!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
е на тия 116 градуса не го ли чу това виско?
Ivo_Borisov написа: .............../гледах я на скритото меню/..............
Колега, би ли ми обяснил, как се пуска "скритото меню" (да видя) , че и аз имам подобен проблем с tds-а и макар днес да му смених термостата, то отново стрелката бяга от време на време в дясно, към червеното и то на градско! Моля да ме извините, че пиша тук, но проблема ми е почти същия и реших да не отварям нова тема. И аз се замислям за виското....!!!!!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
viewtopic.php?f=35&t=13124 Мнението на колегата ICE
Това е за Е39 но трябва да е същото и при теб, за голям борд е, ти не си писал с какъв си.
Това е за Е39 но трябва да е същото и при теб, за голям борд е, ти не си писал с какъв си.

За да не отварям цяла тема ще попитам тук . Стрелката на температурата не мърда над това положение . Отключих менютата и ето моите наблюдения - борда показва 78-80 градуса ,а стрелката вече е в това положение и дотам . Станаха 88 градусите и дойде изкачване , настъпих я до към 4000 оборота , след половин километър рейс пред мен , изпреварвам го с пълна газ продължавам по баира . По борда през това време температурата стигна до 100 , след това падна до 95-96 , продължавам да катеря не качи повече от 96 . После обратно на спускането падна до 87-88 градуса . През цялото време стрелката не мръдна от това положение . След това по равен участък около 91-92 показваше , настъпих я до 190 км/ч стигна 96 градуса . Спирам пред нас и я оставих 1 мин да поработи - 92 градуса показваше . Има ли за какво да се притеснявам ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
извинявам се за късното писане,но заради работата ми,която е свързана с много пътуване рядко имам възможност да влизам във форума...
Мога да кажа че проблемът е решен с прегряванено...За съжаление при появата на проблема аз запознах с решаването отзад напред. След смянава на всички термостати,водни помпи,виско и т.н...накра проблема се оказа в...РАДИАТОРА.. За карах колата в сервиз ЮВЕ на симеоновско шосе (много съм доволен от обслужването,познавам лично собствениците, когато закарах колата те измериха "входящата" и "изходящата" температура на радиатора в движение и раликата беше от едва няколко градуса т.е. нямаше никакво топлоотдаване..смениха го с радиатор BEHR и всичко си дойде на мястото.. колата работи перфектно,температура не мърда от 12 без 1 ,виското се включва при нужда като "вие" много приятно
..е доста разходи направих ,но поне съм доволен че и тези неща са сменени за да не ги мисля за вбъдеще.
Надявам се да съм бил полезен
извинявам се за късното писане,но заради работата ми,която е свързана с много пътуване рядко имам възможност да влизам във форума...
Мога да кажа че проблемът е решен с прегряванено...За съжаление при появата на проблема аз запознах с решаването отзад напред. След смянава на всички термостати,водни помпи,виско и т.н...накра проблема се оказа в...РАДИАТОРА.. За карах колата в сервиз ЮВЕ на симеоновско шосе (много съм доволен от обслужването,познавам лично собствениците, когато закарах колата те измериха "входящата" и "изходящата" температура на радиатора в движение и раликата беше от едва няколко градуса т.е. нямаше никакво топлоотдаване..смениха го с радиатор BEHR и всичко си дойде на мястото.. колата работи перфектно,температура не мърда от 12 без 1 ,виското се включва при нужда като "вие" много приятно

Надявам се да съм бил полезен

- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
whatdaf написа: Има ли за какво да се притеснявам ?
Да!
victor2k написа:whatdaf написа: Има ли за какво да се притеснявам ?
Да!
Ако може да си малко по конкретен .
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Re: Странно прегряване на е38 730д- ПРОБЛЕМЪТ РЕШЕН
За термостат си бе човек щом не държи температура ТЕРМОСТАТ.Пак добре че е блокитрал на отворено положение(ако изобщо е там) .
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Re: Странно прегряване на е38 730д- ПРОБЛЕМЪТ РЕШЕН
Да верно е понякога има разни МАЙСТОРИ,които ги махат!
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3