Ентусиаст
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ентусиаст
http://www.peterhrpics.hit.bg/cars/vect ... raext0.htm
Това просто не е реално
Сайт с подробни обяснения за цялата операция по вграждането на car PC системата собственоръчно в автомобил Опел Вектра
Аз нямам думи
източник: mercedes-club-bg
Георги Пенчев
Това просто не е реално

Сайт с подробни обяснения за цялата операция по вграждането на car PC системата собственоръчно в автомобил Опел Вектра

Аз нямам думи

източник: mercedes-club-bg
Георги Пенчев
- Новини
-
Найстина евала за ентусиазма на човека.
Самата тема за монтаж на компютър в автомобила е интересна. Виждал съм няколко изпълнения но тези с по-нисък бюджет просто са прекалено усложнени, а и мястото за монтаж на отделните компоненти създава много проблеми. Огромен проблем е и ползването на стандартен хард диск. В началото ще понася вибрациите но у-вото не е предвидено да понася такова натоварване и след няколко месеца ще сдаде багажа ако се монтира "твърдо". Решението е да му се направи добро окачване с мънички тампончета. Грижи създава и захранването на компютъра.
Нещата стават доста по-лесни ако се ползва хардуер от лаптоп, но тогава проекта се оскъпява значително.
Извода, до който съм стигнал аз, е че е безмислено поставянето на компютър в автомобила. За навигация може да се ползва ГПС у-во. За музика - кар аудио система. За филми - имам си лаптоп
Самата тема за монтаж на компютър в автомобила е интересна. Виждал съм няколко изпълнения но тези с по-нисък бюджет просто са прекалено усложнени, а и мястото за монтаж на отделните компоненти създава много проблеми. Огромен проблем е и ползването на стандартен хард диск. В началото ще понася вибрациите но у-вото не е предвидено да понася такова натоварване и след няколко месеца ще сдаде багажа ако се монтира "твърдо". Решението е да му се направи добро окачване с мънички тампончета. Грижи създава и захранването на компютъра.
Нещата стават доста по-лесни ако се ползва хардуер от лаптоп, но тогава проекта се оскъпява значително.
Извода, до който съм стигнал аз, е че е безмислено поставянето на компютър в автомобила. За навигация може да се ползва ГПС у-во. За музика - кар аудио система. За филми - имам си лаптоп

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
С тази мишка между предите седалки ми прилича на пърият I-Drive на Опел
Иначе наистина евала за ентусиазма!

Иначе наистина евала за ентусиазма!

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
мойто мнение е че това е върха на селянията
с монтажа на хард диска се достига до невижданите и неописани РС архитектурни решения, документирани някога в историята на автомобилите и компютрите. За това нещо получава този пич от мене един РЕСПЕКТ
Изобщо идеята да се обурудва един автомобил по този начин с компютър е достойна за Нобелова награда.

с монтажа на хард диска се достига до невижданите и неописани РС архитектурни решения, документирани някога в историята на автомобилите и компютрите. За това нещо получава този пич от мене един РЕСПЕКТ

Изобщо идеята да се обурудва един автомобил по този начин с компютър е достойна за Нобелова награда.

- pantata
- младши ентусиаст
-
Аман от тия опели един колега ми хвалеше Астрата си че била голема бегачка че имала много екстри и преди неколко месеца фарли по нея към 600лв за основен ремонт на двигателя(като той сам си я прави:mhihi:)Са гледам ше слага те такива гъзарийки шаренийки шукарийки(ма си остава грозен опел или хубаво че е опел че да има по грозна кола от хонда
)

- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
pantata написа:Аман от тия опели един колега ми хвалеше Астрата си че била голема бегачка че имала много екстри и преди неколко месеца фарли по нея към 600лв за основен ремонт на двигателя(като той сам си я прави:mhihi:)Са гледам ше слага те такива гъзарийки шаренийки шукарийки(ма си остава грозен опел или хубаво че е опел че да има по грозна кола от хонда)
Това какво обще имаше с темата, селски?!?

- pantata
- младши ентусиаст
-
Ми сигурно има общо и с тебе градски:mhihi:karaibrahim написа:pantata написа:Аман от тия опели един колега ми хвалеше Астрата си че била голема бегачка че имала много екстри и преди неколко месеца фарли по нея към 600лв за основен ремонт на двигателя(като той сам си я прави:mhihi:)Са гледам ше слага те такива гъзарийки шаренийки шукарийки(ма си остава грозен опел или хубаво че е опел че да има по грозна кола от хонда)
Това какво обще имаше с темата, селски?!?![]()
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
pantata написа:Ми сигурно има общо и с тебе градски:mhihi:karaibrahim написа:pantata написа:Аман от тия опели един колега ми хвалеше Астрата си че била голема бегачка че имала много екстри и преди неколко месеца фарли по нея към 600лв за основен ремонт на двигателя(като той сам си я прави:mhihi:)Са гледам ше слага те такива гъзарийки шаренийки шукарийки(ма си остава грозен опел или хубаво че е опел че да има по грозна кола от хонда)

Още едно "безценно" и "супер компетентно" мнение от теб!

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
За жалост нещо не мога да видя картинките, но моето мнение е, че ако реша да слагам ПЦ в колата най-лесният начин е лаптоп със заминал дисплей(цената му няма да надхвърля 500-600 лв.) и някакъв дисплей. всичко останало е въпрос на идеи.

- pantata
- младши ентусиаст
-
Недей създава изкуствени интриги ве ако имаш нещо да ми кажеш нещо на лично а не да занимаваш всички с провокациите сиkaraibrahim написа:pantata написа:Ми сигурно има общо и с тебе градски:mhihi:karaibrahim написа:pantata написа:Аман от тия опели един колега ми хвалеше Астрата си че била голема бегачка че имала много екстри и преди неколко месеца фарли по нея към 600лв за основен ремонт на двигателя(като той сам си я прави:mhihi:)Са гледам ше слага те такива гъзарийки шаренийки шукарийки(ма си остава грозен опел или хубаво че е опел че да има по грозна кола от хонда)
![]()
Още едно "безценно" и "супер компетентно" мнение от теб!Не мога да разбера как досега не си излетел от форума за спам и дрисня...

Re: Ентусиаст
Penchev написа:Това просто не е реално![]()
![]()
Бате, ти не си ли виждал какво имах в моята кола?
Размер "1 дин", работи директно на 12V, GPS, 1Ghz, 1Gb RAM, 60Gb HDD, Touchscreen Dispaly (без мишки в колата...), DVD-RW, ТВ Тунер, 6 канално аудио (ти си го чувал...) и т.н. Ама и това вече е "дърто", Intel какво Car PC изкараха

п.п. снимката е от старата ми 520-ка...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2