нешто много странно с abs
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
нешто много странно с abs
привет на всички,имам много дразнешт проблем с abs-са става вапрос за тово че когато почна да спирам точно приди колата да спре при скорост под 5km/h ми се задеиства помпата на abs и е така при почти всяко спиране супер дразнешто е,а да колата е 325tds 97g. s ASC+T
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Смени си спирачната течност най-напред. Хигроскопична е и има навика да се скапва с времето, защото се нагълтва с вода
Обаче не съм много сигурен дали, ако не го правиш с познат ще е свършено как си требе, че е много пипкава работа...

Обаче не съм много сигурен дали, ако не го правиш с познат ще е свършено как си требе, че е много пипкава работа...

- K 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53,BMW 730
Re: нешто много странно с abs
[quote="gesev"]привет на всички,имам много дразнешт проблем с abs-са става вапрос за тово че когато почна да спирам точно приди колата да спре при скорост под 5km/h ми се задеиства помпата на abs и е така при почти всяко спиране супер дразнешто е,а да колата е 325tds 97g. s ASC+T[/quotА
Аз съм по същия начин с моето ( 8. 97 г ,320 с ASC) , ходил съм на диагностика в Дару кар,и тук в Варна в сервиза на БМВ- и от двете места ми казаха че е нормално и на колата нищо и нема.Карай си и хич да не ти пука ,просто е малко дразнещ тоя звук , но с баса в багажника хич не го чувам .
Аз съм по същия начин с моето ( 8. 97 г ,320 с ASC) , ходил съм на диагностика в Дару кар,и тук в Варна в сервиза на БМВ- и от двете места ми казаха че е нормално и на колата нищо и нема.Карай си и хич да не ти пука ,просто е малко дразнещ тоя звук , но с баса в багажника хич не го чувам .

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
!
И при мен АБС-а се задейства много рано.Колата ми тръгва като шейна и тогава почва да спира.Не е от гумите, защото и когато бяха чисто нови пак беше същото.Сега са на 8к км YOKOHAMA и мисля, че не е нормално.Помагайте!!!Накладките са нови и уж вс. е наред.
...............................
- turbo
- старши ентусиаст
-
проблема ми се задалбочи направи ми впечатление че и вез да сам натиснал спирачка помпата на abs си трагва и доста често взе да ми светка лампата на abs,asc ее ако всичко е наред както казва диагностиката то тогава са изванземните
и дали някои знае защо дачика за abs отпред е с 3кабелчета а одзад е с 2

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
приятел,при мен индикатора на таблото за АБС свети от месец,а уж всички датчици и релета и блокове и т.н. са си наред...и аз не мога да го осъзная
да бе да ами тогава кво правим да ниама изванземни в тиа наште коли значи при мен по ниакое време като се сети и си светва но само на грацко т,е, на ниска скорост и след нато загася и запаля всичко е ok до следващия пат които е след малко обикновено вече се изчерпах с идеите проверях всичко .на диагностиката козват няква моментна грешка но никои незнае каде
- turbo
- старши ентусиаст
-
На един приятел компакта така си му светваше АБС-а чат-пат и като изгаси и запали се оправя и така си караше. На диагностика обаче му излезе, че е имало проблем с преден десен датчик (запаметен в паметта на компа) и след като го смени сега си карка с кеф и не е светвало изВЪобще!!! 

На мой приятел му правеше същия проблем и се оказа реле, по некое време нещо от темпертурата ли или от нещо друго беше непомня, но имаше някакво механично напрежение вържу корпуса на релето и отвреме на време изключваше.
Пробвай да го смениш ( с това на някой познат примерно) покарай малко и виж дали ще се оправи.
Пробвай да го смениш ( с това на някой познат примерно) покарай малко и виж дали ще се оправи.
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Пичове в книгата на Е36 пише, че АБС-са трябва да изгасне след запалването на двигателя, ако не гасне или примига или всети докато карате ясно имате проблем с колите и каквото и да ви говорят в тия сервизи явно не е на ред изцяло работата
Може да блокират гумите, но за части от секундата иначе не е нормално да ви блокират и ако скороста е под 3 км. се изключва
Може да се бурка АБС-са, ако имате различни гуми примерно...
Ако имате проблем с него и ви свети лампата или мига (изобщо не трябва да свети докато карате ако всичко е наред) спирачките работят като без АБС и ще си блокират гумите....
ТОва са лоши проблеми аз двапари се удрям защото карам на хлъзгаво и гумите блокират и няма спиране както знаете
П.С Моята кола нямаше АБС и ако имах и не работеше щеше да е първото нещо което да правя по калата
Може да блокират гумите, но за части от секундата иначе не е нормално да ви блокират и ако скороста е под 3 км. се изключва
Може да се бурка АБС-са, ако имате различни гуми примерно...
Ако имате проблем с него и ви свети лампата или мига (изобщо не трябва да свети докато карате ако всичко е наред) спирачките работят като без АБС и ще си блокират гумите....
ТОва са лоши проблеми аз двапари се удрям защото карам на хлъзгаво и гумите блокират и няма спиране както знаете
П.С Моята кола нямаше АБС и ако имах и не работеше щеше да е първото нещо което да правя по калата

- turbo
- старши ентусиаст
-
Идеята на лампата на АБС е, че светва при палене, защото АБС компютъра прави диагностика на системата, а ако остане да свети предупреждава, че нямате АБС (тя и за това е жълта лампата, а не червена, сиреч - не е фатално), просто колата си движи все едно никога не е имала АБС.
ПС: Аз съм се удрял на хлъзгаво и с АБС... Отдолу беше огледало, аз със зимни гуми и педала си риташе ли риташе, а колата си се суркаше ли суркаше
ТАКА, ЧЕ УМНАТА ЕЙ!!! АБС-а НЕ Е ВЪЛШЕБЕН!!!
ПС: Аз съм се удрял на хлъзгаво и с АБС... Отдолу беше огледало, аз със зимни гуми и педала си риташе ли риташе, а колата си се суркаше ли суркаше

ТАКА, ЧЕ УМНАТА ЕЙ!!! АБС-а НЕ Е ВЪЛШЕБЕН!!!

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2