Въпрос за разход на газ е36 1.6 компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BorisMarinov
- Потребител
-
Въпрос за разход на газ е36 1.6 компакт
Наскоро си сложих газов инжекцион на BMW e36 1.6 compact 98г. , та въпросът ми е нормално ли е извънградско разхода ми да е 7-8л./100км (колкото е и на бенз) , а градско (Варна) разходът да ми е двоен? Благодаря за евентуалните отговори 

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Въпрос за разход на газ е36 1.6 компакт
Нормално е,и на моята се движеше в диапазона 12-15
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Извънградско разхода е ОК, но за градско да ти даде 14-16л, трябва да си я пържиш доста по светофарите. При мен на m42 разхода е 12-13 градско газ в София.
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Разходът на газ винаги е с един малък процент по-висок, спрямо този на бензин. А иначе много зависи как потегляш, ако го правиш агресивно всеки път при потегляне и държиш на първа и втора до 3000/3500, е напълно нормално да имаш висок разход на гориво.
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
А бе хора, момчето кара компакт 1.6, как ще му кажете, че е нормално да му харчи 15 градско...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
А иначе много зависи как потегляш, ако го правиш агресивно всеки път при потегляне и държиш на първа и втора до 3000/3500, е напълно нормално да имаш висок разход на гориво
Превключвайте си на 1500 оборота , после се чудете защо ви гори колкото М-ка ...
- BorisMarinov
- Потребител
-
Карам като дядо, в никакъв случай не отдавам разхода на стъпка, сменям си на 2000об. но.. просто имам 500 светофара, легнали полицаи, дупки и кво ли още не за разстояние от 4км примерно.. но и все пак незнам до колко е нормално. Ще я засека на бенз само градско не съм я засичал да сравня нещата... но това на заплата 

Ако я караш нормално и ти дава 14-15 значи е ненормално... Ако я ръчкаш, това вече е нормално. 

- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Въобще не е нормално да ти гори толкоз в градско дори и да е пържиш постояно, колата вървилити повече от нормално,може да иска настроика мини един елкон.
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Заводско му дават 10-10.2, оттам нататък зависи какви разстояния се изминават, колко пъти се спира и се потегля и всякакви други дребни фактори, които може да влияят. Най-добрият начин за спестяване на гориво е поддържането на едно и също темпо, доколкото това е възможно в градски условия.
Free your mind.
Free your mind.
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
колега и аз от скоро (4 месеца) имам газово ... извода, до който стигнах е, че не може да се хване точен разход ... всичко е много относително .. много зависи от самата бензиностанция аджеба, какво и колко ти вкарва ...
днес си смених летните гуми и се постарах повече да не ги слагам ... ем по колонка ми даде 10.8 ... епа няма как да е толкова .. не съм чак такъв наивник, че гори толкова при такова каране ...
днес си смених летните гуми и се постарах повече да не ги слагам ... ем по колонка ми даде 10.8 ... епа няма как да е толкова .. не съм чак такъв наивник, че гори толкова при такова каране ...
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
И аз съм с 1.6 само че купе,с газов инжекцион съм вече от 5 години.
Извънградско разхода ми е 7-8 литра,вече зависи и колко я настъпваш.
Градско ми гори не повече от 10-11,даже 11 литра е множко.
Опитай се да я засечеш на пълна бутилка за да разбереш дали с сигурност гори толкова,че май напоследък взеха много въздух да вкарват,вместо газ.
Извънградско разхода ми е 7-8 литра,вече зависи и колко я настъпваш.
Градско ми гори не повече от 10-11,даже 11 литра е множко.
Опитай се да я засечеш на пълна бутилка за да разбереш дали с сигурност гори толкова,че май напоследък взеха много въздух да вкарват,вместо газ.

- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Здравейте колеги, аз карам 1,6 м43 102 коня от 3 месеца съм с ГИ и по мои наблюдения в града 12 - 13 извън града 7 - 8, като се има предвид че в града я карам 3 километра сутрин и толкова вечер (обичайно де), а разхода се хваща най точно като се зарежд на една и съща бензиностанция и на една и съща колонка
Поздрави...

Поздрави...
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
В една статия четох, че правилният начин за проверка на разхода на 100км е като се зареди примерно 10 литра в бутилката и се кара, докато колата спре/обърне на бензин и след това да се сложат още 10 литра, от туба. Защото, както пишете, всеки път на пълна бутилка може да се зарежда различно количество и затова не може да се определи по-точно.
Free your mind.
Free your mind.
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Колега,най-важното нещо което ти не спомена особено при факта че е със газов инжекцион е как я засичаш.Повярвай ми това е от най-голямо значение.Процедурата е,пълниш бутилката до горе,минаваш 100 километра само на газ(защото със инжекциона са направени да палят и да загряват на бензин,поне моята е така но почти всички със ГИ-та са така),после отиваш на същата бензиностанция на същата колонка,и времето трябва да е същото(да няма 20 градуса разлика във засичанията ти) защото газта се свива и разширява.Ако я засичаш така-слагаш 20лв и караш докато свърши винаги ще си мислиш че ти гори толкова,и аз в началото слагам 20лв-което беше е 15.5 литра минавам 105 км и газта свършва.Отивам при газаджиите викам им много гори,те ми викат засечи я както трябва
.След това ми даваше разходи между 11.5 и 13 градско.Вече чак със климатик и настъпвания ми дава 15.Става въпрос за м42...Засечи я както трябва и тогава кажи как е 

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3