Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
- zxsport
-
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
bmw-maximilian написа:Наистина според мен темата отиде в съвсем различна насока...моля ви колеги прочетете ми най-първото мнение и нека дискутираме него,тази тема се превърна в безмислен спор на марка и гуми и коя гума каква е,като въпроса ми беше съвсем различен.
Нека си коментират хората ... к'во те бърка

Инак, днес отново тествах Фулдата - с ръка на сърцето заявявам, че на мокро има повече сцепление от Мишлена (Алпин) ... подозирам и че на сняг ще се държи отлично ... но тряа да се тества ... лошото е, че не знам колко % са ми останали от шпера ... все повече имам чувството, че колата е станала с отворен диф ..

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Да ти кажа нямам търпение да падне снега да пробвам гуметата.А иначе съм купил само 2 фалкена,трябва да си купя още 2 гуми 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Nickelback написа:Владо написа:Nickelback написа:Gqbriel написа:...
http://formulad.com/sponsors/ - формула дрифт и с какви гуми са
Falken не са корейски а Японски
Японци са, но в Тайван им правят гумите...
дет се вика, понякога се чудя как извличате тези информации... не в тайван, а в тайланд... ма то колко му е разликата
и още в индонезия и китай
... и представи си 4 фабрики в япония... ма те са за топлиики
![]()
http://www.just-auto.com/interview/falken-tyres-europe-managing-director-isamu-ishida_id124639.aspx
Се в г*зВажно е качествения контрол как е
Е с очите си съм виждал Фалкен на който да пише направено в Китай ... и в съзнанието ми ще си останат позиционирани като китайски. Личното ми мнение ще чака да намери някой който да търкаля такива от повече от една зима ..
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
The Edge написа:Nickelback написа:Владо написа:Nickelback написа:Gqbriel написа:...
http://formulad.com/sponsors/ - формула дрифт и с какви гуми са
Falken не са корейски а Японски
Японци са, но в Тайван им правят гумите...
дет се вика, понякога се чудя как извличате тези информации... не в тайван, а в тайланд... ма то колко му е разликата
и още в индонезия и китай
... и представи си 4 фабрики в япония... ма те са за топлиики
![]()
http://www.just-auto.com/interview/falken-tyres-europe-managing-director-isamu-ishida_id124639.aspx
Се в г*зВажно е качествения контрол как е
Е с очите си съм виждал Фалкен на който да пише направено в Китай ... и в съзнанието ми ще си останат позиционирани като китайски. Личното ми мнение ще чака да намери някой който да търкаля такива от повече от една зима ..
Аз, аз! Два сезона, около 8000 км, общо 7-8 месеца са карани (х 3-4 к на сезон, движа и с друга кола) 195/65-15 е размера на железни джанти на е46 320д 136 к.с. Голяма дискусия с тия Фалкени се заформи...някой ако иска да пита нещо конкретно да пита! Тогава се бях засилил за Дънлоп уж и гумаджията мой човек ми каза тия да слагам, цената беше долу горе еднаква по спомен...абе 450-500 лв някъде излезоха 4 бр. Преди тва имах Фулда кристал монтеро, на сняг ок, мокро ок, ама на сухо...много шумни бе хора! Фалкенчето е супер, много добре на сняг са страхотни, много добре усещам колата а на сухо са супер тихи! Изобщо не съжелявам, че послушах момчето! Държа ги в малко помещение и като вляза там си мирише още на нови гуми...знаете какво е. Супер меки са...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
ilia1984 написа:Аз си мисля че gislaved е доказан шведски производител но не е от така наречените "премиум марки" Все пак хората прявят зимни гуми от над 100 годиниГумата им е добра мека има добро сцепление и най вече много тиха работа според мен са много по добри от Мишелин
Всъщност Гиславед от 20г. нямат нищо общо с Швеция, освен името на града. Континентал ги разхвърля из цяла Европа, но предполагам, че едва ли са лоши гуми, предвид коцерна-майка.
Never mistake motion for action...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
При мен въпроса вече е приключен - Hankook на 105лв много ми ги похвалиха и цената си изигра ролята.
И сега чакам снега да ги видя как ще се представят
И сега чакам снега да ги видя как ще се представят

- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Я споделете има ли някъде из София гуми на изплащане, че бях заделил едни пари за гуми .. ама половината отидоха за ламбда сонда и акумулатор
Интересува ме някакво изплащане за макс 3 месеца

Интересува ме някакво изплащане за макс 3 месеца

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Leon написа:ilia1984 написа:Аз си мисля че gislaved е доказан шведски производител но не е от така наречените "премиум марки" Все пак хората прявят зимни гуми от над 100 годиниГумата им е добра мека има добро сцепление и най вече много тиха работа според мен са много по добри от Мишелин
Всъщност Гиславед от 20г. нямат нищо общо с Швеция, освен името на града. Континентал ги разхвърля из цяла Европа, но предполагам, че едва ли са лоши гуми, предвид коцерна-майка.
До някаде си прав но развойната дейност остана в Швеция иначе си правят гуми и в Шведския завод както и в Германия ,Франция и Румъния

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Аз се колебая межу 3 вида бюджетни гуми: Barum Polaris, Firestone winterhawk 2 , Gislaved evro frost 5.
Firestone гледам в Румъния го правят и доколкото гледам по тестове не го хвалят много този новия модел.. От тоя клас гуми мисля да се насоча към Гиславед, шарката ми вдъхва доверие и мисля че за тия пари не са лоши. Ако някой помогне в избора още по добре.
Firestone гледам в Румъния го правят и доколкото гледам по тестове не го хвалят много този новия модел.. От тоя клас гуми мисля да се насоча към Гиславед, шарката ми вдъхва доверие и мисля че за тия пари не са лоши. Ако някой помогне в избора още по добре.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Незнам за вас...но аз сега 3та зима ще си карам с Клебер и съм си много доволен от тях....поне като се качвам из Витоша досега не съм закъсвал(нямам шпер) 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Чета, чета и не мога да си избера гуми
Чудя се между:
1. Нокиан
2. Семперит
3. Клебер
4. Фалкен
5. Гиславед
6. Ханкуук
Р-ра ми е 205/55/16, не искам да давам повече от 170лв/гума.
Засега фаворит е Нокиан-а, пък ще видим.

Чудя се между:
1. Нокиан
2. Семперит
3. Клебер
4. Фалкен
5. Гиславед
6. Ханкуук
Р-ра ми е 205/55/16, не искам да давам повече от 170лв/гума.
Засега фаворит е Нокиан-а, пък ще видим.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега,нема какво да се чудиш.От всяка гума от среден клас и на горе ще си доволен поне 1-вия и 2-рия сезон.
Брой пачката в джоба,направи си една сметка и налувай новите гуменетки.
Аз взех hankook-а първо щото силно ми го препоръчаха и щото има добри позиции в тестовете на adac и беше на нормални пари.
Зор щеше да ми е да изръся 560лв за Мишлен или Вредещайн.
А като обикалях по гумаджийниците тия дни навсякъде казват,че масово слагат Клебер.
Имам опит от Клебер на предно - вървеше много доволно,но много бързо се стопи.Втори сезон за тях няма да има.
Някой беше питал за гуми на изплащане
gumi7.com - тук даваха на лизинг със сигурност
Брой пачката в джоба,направи си една сметка и налувай новите гуменетки.
Аз взех hankook-а първо щото силно ми го препоръчаха и щото има добри позиции в тестовете на adac и беше на нормални пари.
Зор щеше да ми е да изръся 560лв за Мишлен или Вредещайн.
А като обикалях по гумаджийниците тия дни навсякъде казват,че масово слагат Клебер.
Имам опит от Клебер на предно - вървеше много доволно,но много бързо се стопи.Втори сезон за тях няма да има.
Някой беше питал за гуми на изплащане
gumi7.com - тук даваха на лизинг със сигурност

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Да с ненормално огромна лихва 
Binev,ти си с 15-ки предполагам...при нас които караме с 16-ки,хубавите гуми почват от 170 лева нагоре...

Binev,ти си с 15-ки предполагам...при нас които караме с 16-ки,хубавите гуми почват от 170 лева нагоре...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Опитът ми с зимни гуми идва от предната кола- с предно (Бмв-то ми е на 8месеца
)
Та ужасно доволен бях от 'Goodyear ultra grip 3' - 4 сезона ги карах и никъде не съм затъвал (а не 1 път съм се катерил по Витоша и тн.
). Аз не знаех тогава че се купували нови зимни гуми
но дойде 5тия сезон и откровенно не ми допадна поведението им. Грайфера за тези години почти не беше мръднал, но качествата определено за години им бяха поспаднали - едната даже беше направила балон, а пък на 70 височина
След това експериментирах с 2 Hankook-а, мисля че бяха Айс Беър - като цяло на студен/мокър асфалт се държаха прилично (не съм очаквал и чудеса все пак). На сняг и лед далеч не бях очарован... не съм закъсвал, но някакси не се чуствах така комфортно като 'изръчкам'
. Миналата година взех 2 fulda kristall montero 3 - като цяло се държаха добре и на студен и мокър асфалт, но на сняг отново не ме очарова - че чак в Симеоново се окопах с тях в едно прясно наваляла улица
Очаквах повече от грайфера им. Един приятел (взе и за 2те си коли Фулда ) Кристал Монтеро 2 - също споделя моето мнение, окапаваше се и на 1вия им сезон, а втория нямаше ден без някой да го е бутал а момчето си кара сериозно зимата.
Тази зима ще пробвам първоначално със Dunlop winter sport 3 с дот 06 (че с тези дойде колата) да видя как ще се държат и съм се приготвил ако станат по- тежки условията да купя поне един комплект среден клас да изкарам зимата.
А м/у другото се оказа, че в София никой не внася Нордик гуми (като изключвам Nokian Hakkapeliitta - ама там цената за 13-ка беше от 250лв
) - всички предлагат Евро гумите подходящи уж за нашите условия и никъде няма останали дори Pirelli Winter Carving.
В последно време се наслушах на толкова хора разбиращи от гуми че вече направо ми иде да
. Тестовете на големи списания вече са доста 'рекламно' ориентирани а и отгоре на всичко ги и редуват премиум марките. Слушам единствено познати които карат повечко км - в този ред на мисли както всички знаем Goodyear Ultragrip 7 и 8 са страхотни, но нещо ме плашат че в последно време качествата на производителя паднали много(или пък слагал толково мека смес), че правели балони много повече от Goodyear преди години.

Та ужасно доволен бях от 'Goodyear ultra grip 3' - 4 сезона ги карах и никъде не съм затъвал (а не 1 път съм се катерил по Витоша и тн.

След това експериментирах с 2 Hankook-а, мисля че бяха Айс Беър - като цяло на студен/мокър асфалт се държаха прилично (не съм очаквал и чудеса все пак). На сняг и лед далеч не бях очарован... не съм закъсвал, но някакси не се чуствах така комфортно като 'изръчкам'

Тази зима ще пробвам първоначално със Dunlop winter sport 3 с дот 06 (че с тези дойде колата) да видя как ще се държат и съм се приготвил ако станат по- тежки условията да купя поне един комплект среден клас да изкарам зимата.
А м/у другото се оказа, че в София никой не внася Нордик гуми (като изключвам Nokian Hakkapeliitta - ама там цената за 13-ка беше от 250лв

В последно време се наслушах на толкова хора разбиращи от гуми че вече направо ми иде да

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз пък не виждам нищо чудно в различните и противорециви мнения за едни и същи гуми .В зимни условия БГ е тежък тест за зимните гуми.Всичко зависи за кои региони става въпрос и колко кара човек в зимни условия.Едно е да караш във Варна където снега е 10 дена в годината и повечето е киша и лед друго е София където снега е няколко пъти по 10 дена и пак киша и лед и друго някъде в средна стара планина където целогодишно е сняг.
Аз предпочитам да слагам гуми които се държат по добре на киша и на лед - просто няма сняг тука или ако има е пренебрежимо малко.Така че всеки си преценява за себе си какво го устройва.
Аз предпочитам да слагам гуми които се държат по добре на киша и на лед - просто няма сняг тука или ако има е пренебрежимо малко.Така че всеки си преценява за себе си какво го устройва.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...