Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от spower » 01 Ное 2012, 10:08

Jeam Beam опитай с набирания нека някой ти помага да ги правиш по 6-8 бр. ще усетиш гърба както никога друг път ;)
Аз почвам със скрипец 2 серии загряващи и после 4 серии Х10 набирания пред гърди широк хват; после още 4 серии набирания хвата е като за чукво сгъване за бицепс и е по тесен със силно издадени гърди напред, после правя гребане с щанга 4серии с подхват и 4 надхват , тяга 3 или 4 серии според зависи и преминавам на следващата мускулна група.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 01 Ное 2012, 11:08

Spit-Fire написа:Мене тяга ме е шубе да правя заради кръста и моите упражнения са:

набиране с тесен подхват - колкото мога
горен скрипец широк хват зад врата
още едно дърпане на скрипец от стоеж (което доста усетих как плешката ми ще изскочи направо)
гребане с щанга от лег

може да вкараш упражнения като мечка и гребане с дъмбел
гърба е втора по големина мускулна група и си иска повече натоварване

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 01 Ное 2012, 11:33

а какво ще кажете за редовния прием на протеин и амино след тренировка :roll:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 01 Ное 2012, 12:01

Radoslav318i написа:а какво ще кажете за редовния прием на протеин и амино след тренировка :roll:

Ето как пия аз протеин:

Сутрин с кафето (кафето е го слагам в шейкъра)
След обяд към 4 и вечер преди лягане
Аминота - само преди(по време) и след тренировка по 10 грама BCAA. По принцип трябва да ги пия и в нетренировъчните дни сутрин за азотен баланс ама го правя само ако усетя, че съм претренирал.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 01 Ное 2012, 12:54

Отново се включвам. Явно е имало натоварване в гърба защото имам мускулна треска днес.

След много четене и дори съвет от баща ми който е бивш лекоатлет съм доста объркан.
За растеж на мускулите (натрупване на мускулна маса) кое е по-добре - малко повторения с по-голяма тежест или повече повторения с по-малка тежест?
И още един въпрос - храня се предимно с ориз, картофи, спагети и овесени ядки. Позволявам си да ям и сладко. Не спазвам стриктен хранителен режим от 4-5 яденета с точно определено количество протеини и въглехидрати, но преди 2 седмици бях 79.200 кг. а тази седмица съм 78.300 със същите дрехи на същия кантар. На какво може да се дължи отслабването от 1 кг. след като логично е да трупам маса?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 01 Ное 2012, 13:01

Spit-Fire написа:За растеж на мускулите (натрупване на мускулна маса) кое е по-добре - малко повторения с по-голяма тежест или повече повторения с по-малка тежест?

Mалко повторения с по-голяма тежест. Но попринцип това как тренираш не е от голямо значение точно какви килограми ще сложиш и какви повторея ще направиш, а как се храниш.

Spit-Fire написа:И още един въпрос - храня се предимно с ориз, картофи, спагети и овесени ядки. Позволявам си да ям и сладко. Не спазвам стриктен хранителен режим от 4-5 яденета с точно определено количество протеини и въглехидрати, но преди 2 седмици бях 79.200 кг. а тази седмица съм 78.300 със същите дрехи на същия кантар. На какво може да се дължи отслабването от 1 кг. след като логично е да трупам маса?

Като искаш повечко маса увеличи порциите на ядене, и ако правиш кардио и поемаш по-малко порции нормално да си свалил.

П.п Месо не ядеш ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 01 Ное 2012, 13:05

Spit-Fire написа:Отново се включвам. Явно е имало натоварване в гърба защото имам мускулна треска днес.

След много четене и дори съвет от баща ми който е бивш лекоатлет съм доста объркан.
За растеж на мускулите (натрупване на мускулна маса) кое е по-добре - малко повторения с по-голяма тежест или повече повторения с по-малка тежест?
И още един въпрос - храня се предимно с ориз, картофи, спагети и овесени ядки. Позволявам си да ям и сладко. Не спазвам стриктен хранителен режим от 4-5 яденета с точно определено количество протеини и въглехидрати, но преди 2 седмици бях 79.200 кг. а тази седмица съм 78.300 със същите дрехи на същия кантар. На какво може да се дължи отслабването от 1 кг. след като логично е да трупам маса?

Ориз, картофи и овесени ядки дават енергия ама къде тука е протеина? Яж МЕСО - свинско, сирене, кашкавал, извара, яйца. Може и глутамин да вкараш, за да не губиш мускул.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 01 Ное 2012, 13:17

Извинявам се, че не съм уточнил. По инерция написах ориза и картофите, но забравих да кажа, че те внаги са с месо - пилешко най-вече и малко по-рядко свинско. Кардио не правя, освен загрявката пред тренировката.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 01 Ное 2012, 13:55

Много е важно и какъв тип тяло имаш!
Изображение
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 01 Ное 2012, 14:13

3 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 01 Ное 2012, 15:03

Spit-Fire написа:3 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

добре че е в анфас, че ако беше в профил щеше и още нещо да си личи сериозно :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 01 Ное 2012, 18:43

Да обсъдим кардиото сутрин на гладно ? Че се носят доста разногласия за и против, придружени с факти и "научни изследвания" :dunno:
И един бърз въпрос - как се измерва % на мазнините ?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 01 Ное 2012, 18:53

uCnaHeTcA написа:Да обсъдим кардиото сутрин на гладно ? Че се носят доста разногласия за и против, придружени с факти и "научни изследвания" :dunno:
И един бърз въпрос - как се измерва % на мазнините ?

Кариото на гладно е много добре, защото кръвната ти захар е ниска и тялото започва веднага да гори мазнини.

А за измерването на мазнините: http://lubomirivanov.com/1322/ :yes:
И по тази снимка горе-долу може да ориентираш колко % са ти мазнините.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 01 Ное 2012, 20:34

HackeD написа:Но попринцип това как тренираш не е от голямо значение точно какви килограми ще сложиш и какви повторея ще направиш, а как се храниш.
Като искаш повечко маса увеличи порциите на ядене, и ако правиш кардио и поемаш по-малко порции нормално да си свалил

:shock: :kuku: :kuku:
Малък пак се излагаме :dummy: Това как тренираш има ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ!!!!
Какво значи ако приемаш по-малко порции сваляш килограми ??? За да качва маса трябва да приема повече калории отколкото изгаря, което не е пряко свързано с това колко порции ще изяде. Той казва искам да кача маса, но не иска само мазнини, а да качи и мускул. Вместо да му кажеш как да приема въглехидратите и белтъка и в какво отношение, ти му говориш да не гледа толкова кво прави в залата, а да гледа кво прави на масата, ама не точно какво и колко яде а по колко пъти ....

HackeD написа:Кариото на гладно е много добре, защото кръвната ти захар е ниска и тялото започва веднага да гори мазнини.

А за измерването на мазнините: http://lubomirivanov.com/1322/ :yes:
И по тази снимка горе-долу може да ориентираш колко % са ти мазнините.

Измерването на мазнините най-точно става с калипер по метода на 7-те точки. Има една програмка Body Tracker там си има таблици и ти показва точно колко % мазнини имаш. За целта си поръчваш калипер от ибей за 2-3лв, чакаш 2 седмици и си ти ;)

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от HackeD » 01 Ное 2012, 21:44

Не съм се изказал както трябва за тренировките имах предвид, че дали искаш да тренираш за релеф или за маса няма толкова голямо значение с какви килограми правиш, а повече зависи как и с какво се храниш. 80% храна , 20% тренировки, не казвам в залата да се мотай и да не прави нищо само да яде пържоли и да чака мускули просто ако няма хранителен режим нищо няма да постигне и за качване на мускулна маса и за сваляне.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата