Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- zxsport
-
bmw-maximilian написа:Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг
Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне

- Maxmadness
- ентусиаст
-
zxsport написа:bmw-maximilian написа:Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг
Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне
АЗ съм навит колега

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- zxsport
-
bmw-maximilian написа:zxsport написа:bmw-maximilian написа:Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг
АЗ съм навит колега
Дадено! Като дойде време, драсни един ред на Л.С.
п.с. не знам дали е от значение но на жената колата съм я купувал специално да е автомат ... не знам това дали променя нещо ... но тестовете ще ги направим задължително! Миналата година с гуми на 60-70% се наложи само 2-3 пъти побутване за цялата зима.
п.с. ако закъсаме сериозно имам и Джип 4x4 (с чисто нови зимни гуми) с всички блокажи навсякъде (2-та моста+среден диф.) ... та "фън-а" предстои ...
Последна промяна zxsport на 30 Окт 2012, 23:29, променена общо 1 път
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Реших,че няма смисъл да рискувам с тия Дейтъни и сега се чудя между Vredestein snowtrac 3 и ALPIN A4 GRNX
Друг избор ми е монтерото и Бриджстоун LM32
Ще се ползват за простащина по Шипка и градско.
Ще съм доволен на съвет или препоръка.
За Алпина съм сигурен,карал съм го на предно миналата зима и е страшна гума.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
zxsport написа:Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне
От Fulda-та съм много доволен. Интересно ми е Кристал Монтеро 3 как са, аз съм с Кристал 2, купих ги преди 4 сезона някъде. Качват ме на Боровец и по Витоша всяка зима без проблеми, само ниското окачване ме спира напоследък. Те са с един грайфер като на трактор и даже съм ги карал и до Май месец, обух ги миналата зимата и пак си катерят доволно.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Binev_OuT написа:Реших,че няма смисъл да рискувам с тия Дейтъни и сега се чудя между Vredestein snowtrac 3 и ALPIN A4 GRNX
Колега аз сега се колебая точно между този Vredestein и Nokian wr d3.Този Vredestein има много яка шарка и ако съдим по нея ще драпа като трактор

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- zxsport
-
b00st написа:zxsport написа:Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне
От Fulda-та съм много доволен. Интересно ми е Кристал Монтеро 3 как са, аз съм с Кристал 2, купих ги преди 4 сезона някъде. Качват ме на Боровец и по Витоша всяка зима без проблеми, само ниското окачване ме спира напоследък. Те са с един грайфер като на трактор и даже съм ги карал и до Май месец, обух ги миналата зимата и пак си катерят доволно.
Ами Фулдата (Кр. Монтеро 3) през последните 2 дни държи по реките които се образуваха доста по-добре (грам не превърта) спрямо Мишлен Алпин, с които бях преди това (на около 10 хил. км. - с около 6-7 мм. грайфер).
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
аз си заръчах Nokian WR D3 ... другата седмица ще ги сложа, като падне снега ще мога да споделя впечатления. На предишната кола два сезона изкарах с Гудиър Ултрагрип 7+ и бях доста доволен. Никъде не съм закъсвал, управлението в киша и твърд сняг беше добро. Нядявам се Нокиана също да се представи добре. За първи път ще карам с доста големичък размер 225/45/17 зимни гуми ... та ще е приключение 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Нокиана ми идва много скъп.
Вредещайна винаги са се представяли на ниво,не вярвам сега да се изложат.
Но Фулдата с тези ламели много дърпа окото,а и е по изгодна...уффф абе не знам много гуми много нещо.В последния момент ще е избора то се е видяло
Вредещайна винаги са се представяли на ниво,не вярвам сега да се изложат.
Но Фулдата с тези ламели много дърпа окото,а и е по изгодна...уффф абе не знам много гуми много нещо.В последния момент ще е избора то се е видяло

- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Wolfen написа:аз си заръчах Nokian WR D3 ... другата седмица ще ги сложа, като падне снега ще мога да споделя впечатления. На предишната кола два сезона изкарах с Гудиър Ултрагрип 7+ и бях доста доволен. Никъде не съм закъсвал, управлението в киша и твърд сняг беше добро. Нядявам се Нокиана също да се представи добре. За първи път ще карам с доста големичък размер 225/45/17 зимни гуми ... та ще е приключение
Ха и аз тая зима ще съм с 225 отпред и 235 отзад. И сега се чудя, защо трябва да са тесни зимние гуми? На мен ми се струва че по-широката гума би трябвало да има по-добро сцепление. Що верижните машините дето правят пистите са с широки вериги а не с тесни

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това за сняг, на лед е точно обратното. А и верижните машини си тежат на мястото 

Never mistake motion for action...
- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
R_Lakov написа:Wolfen написа:аз си заръчах Nokian WR D3 ... другата седмица ще ги сложа, като падне снега ще мога да споделя впечатления. На предишната кола два сезона изкарах с Гудиър Ултрагрип 7+ и бях доста доволен. Никъде не съм закъсвал, управлението в киша и твърд сняг беше добро. Нядявам се Нокиана също да се представи добре. За първи път ще карам с доста големичък размер 225/45/17 зимни гуми ... та ще е приключение
Ха и аз тая зима ще съм с 225 отпред и 235 отзад. И сега се чудя, защо трябва да са тесни зимние гуми? На мен ми се струва че по-широката гума би трябвало да има по-добро сцепление. Що верижните машините дето правят пистите са с широки вериги а не с тесни

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Защото, когато гумата е по-тясна, контактната петно на която се разпределя тежента на колата е по-малка и следователно, колата "стъпва" с повече кг/см2 и по-би трябвало да драпа в снега и т.н. По-широката гума е само за лед.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Kroki написа:Защото, когато гумата е по-тясна, контактната петно на която се разпределя тежента на колата е по-малка и следователно, колата "стъпва" с повече кг/см2 и по-би трябвало да драпа в снега и т.н. По-широката гума е само за лед.

@R_LAkov - снегоходки виждал ли си,целта им е да разпредели тежестта и да си над снега - ако ще и 10метра дълбок да е...същото с верижните машини и обратно на гумите - Кроки го написа - целта е тежест и добро контактно петно...
А и друго WRC ако гледаш - виж и гумите за сняг

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5