Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от Maxmadness » 30 Окт 2012, 21:43

Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг :winky:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 30 Окт 2012, 21:49

bmw-maximilian написа:Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг :winky:

Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 30 Окт 2012, 22:06

zxsport написа:
bmw-maximilian написа:Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг :winky:

Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне :)

АЗ съм навит колега :lol:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 30 Окт 2012, 22:50

bmw-maximilian написа:
zxsport написа:

АЗ съм навит колега :lol:

Дадено! Като дойде време, драсни един ред на Л.С.
п.с. не знам дали е от значение но на жената колата съм я купувал специално да е автомат ... не знам това дали променя нещо ... но тестовете ще ги направим задължително! Миналата година с гуми на 60-70% се наложи само 2-3 пъти побутване за цялата зима.
п.с. ако закъсаме сериозно имам и Джип 4x4 (с чисто нови зимни гуми) с всички блокажи навсякъде (2-та моста+среден диф.) ... та "фън-а" предстои ...
Последна промяна zxsport на 30 Окт 2012, 23:29, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 30 Окт 2012, 22:58

Реших,че няма смисъл да рискувам с тия Дейтъни и сега се чудя между Vredestein snowtrac 3 и ALPIN A4 GRNX
Друг избор ми е монтерото и Бриджстоун LM32
Ще се ползват за простащина по Шипка и градско.
Ще съм доволен на съвет или препоръка.
За Алпина съм сигурен,карал съм го на предно миналата зима и е страшна гума.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Окт 2012, 23:10

zxsport написа:Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне :)

От Fulda-та съм много доволен. Интересно ми е Кристал Монтеро 3 как са, аз съм с Кристал 2, купих ги преди 4 сезона някъде. Качват ме на Боровец и по Витоша всяка зима без проблеми, само ниското окачване ме спира напоследък. Те са с един грайфер като на трактор и даже съм ги карал и до Май месец, обух ги миналата зимата и пак си катерят доволно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 30 Окт 2012, 23:27

Binev_OuT написа:Реших,че няма смисъл да рискувам с тия Дейтъни и сега се чудя между Vredestein snowtrac 3 и ALPIN A4 GRNX
Друг избор ми е монтерото и Бриджстоун LM32
Ще се ползват за простащина по Шипка и градско.
Ще съм доволен на съвет или препоръка.
За Алпина съм сигурен,карал съм го на предно миналата зима и е страшна гума.

Колега аз сега се колебая точно между този Vredestein и Nokian wr d3.Този Vredestein има много яка шарка и ако съдим по нея ще драпа като трактор :mhihi:
A.J DARKHOLME

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 30 Окт 2012, 23:45

b00st написа:
zxsport написа:Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне :)

От Fulda-та съм много доволен. Интересно ми е Кристал Монтеро 3 как са, аз съм с Кристал 2, купих ги преди 4 сезона някъде. Качват ме на Боровец и по Витоша всяка зима без проблеми, само ниското окачване ме спира напоследък. Те са с един грайфер като на трактор и даже съм ги карал и до Май месец, обух ги миналата зимата и пак си катерят доволно.

Ами Фулдата (Кр. Монтеро 3) през последните 2 дни държи по реките които се образуваха доста по-добре (грам не превърта) спрямо Мишлен Алпин, с които бях преди това (на около 10 хил. км. - с около 6-7 мм. грайфер).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 31 Окт 2012, 8:43

аз си заръчах Nokian WR D3 ... другата седмица ще ги сложа, като падне снега ще мога да споделя впечатления. На предишната кола два сезона изкарах с Гудиър Ултрагрип 7+ и бях доста доволен. Никъде не съм закъсвал, управлението в киша и твърд сняг беше добро. Нядявам се Нокиана също да се представи добре. За първи път ще карам с доста големичък размер 225/45/17 зимни гуми ... та ще е приключение :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 31 Окт 2012, 9:08

Нокиана ми идва много скъп.
Вредещайна винаги са се представяли на ниво,не вярвам сега да се изложат.
Но Фулдата с тези ламели много дърпа окото,а и е по изгодна...уффф абе не знам много гуми много нещо.В последния момент ще е избора то се е видяло
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 31 Окт 2012, 10:09

Wolfen написа:аз си заръчах Nokian WR D3 ... другата седмица ще ги сложа, като падне снега ще мога да споделя впечатления. На предишната кола два сезона изкарах с Гудиър Ултрагрип 7+ и бях доста доволен. Никъде не съм закъсвал, управлението в киша и твърд сняг беше добро. Нядявам се Нокиана също да се представи добре. За първи път ще карам с доста големичък размер 225/45/17 зимни гуми ... та ще е приключение :mhihi:

Ха и аз тая зима ще съм с 225 отпред и 235 отзад. И сега се чудя, защо трябва да са тесни зимние гуми? На мен ми се струва че по-широката гума би трябвало да има по-добро сцепление. Що верижните машините дето правят пистите са с широки вериги а не с тесни :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 31 Окт 2012, 10:31

Това за сняг, на лед е точно обратното. А и верижните машини си тежат на мястото ;)
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 31 Окт 2012, 10:41

R_Lakov написа:
Wolfen написа:аз си заръчах Nokian WR D3 ... другата седмица ще ги сложа, като падне снега ще мога да споделя впечатления. На предишната кола два сезона изкарах с Гудиър Ултрагрип 7+ и бях доста доволен. Никъде не съм закъсвал, управлението в киша и твърд сняг беше добро. Нядявам се Нокиана също да се представи добре. За първи път ще карам с доста големичък размер 225/45/17 зимни гуми ... та ще е приключение :mhihi:

Ха и аз тая зима ще съм с 225 отпред и 235 отзад. И сега се чудя, защо трябва да са тесни зимние гуми? На мен ми се струва че по-широката гума би трябвало да има по-добро сцепление. Що верижните машините дето правят пистите са с широки вериги а не с тесни :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Верижните машини по пистите са с широки вериги единствено, за да се намали опасноста да пропаднат в някоя дупка скрита в снега, че много трудно ще се дърпа тва 4-5 тонно снегоринче. А при колите прекалено широките гуми зимата те правят шейна "чук и гек" при внезапна загуба на сцепление, докато по-тесните гуми имат по-голямо налягане върху единица площ и по лесно намират сцепление при положение,че не си мислиш за Томи Макинен - тогава ще ти трябват шипове и поне 300 коня.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Окт 2012, 10:59

Защото, когато гумата е по-тясна, контактната петно на която се разпределя тежента на колата е по-малка и следователно, колата "стъпва" с повече кг/см2 и по-би трябвало да драпа в снега и т.н. По-широката гума е само за лед.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Окт 2012, 11:14

Kroki написа:Защото, когато гумата е по-тясна, контактната петно на която се разпределя тежента на колата е по-малка и следователно, колата "стъпва" с повече кг/см2 и по-би трябвало да драпа в снега и т.н. По-широката гума е само за лед.

:clap:

@R_LAkov - снегоходки виждал ли си,целта им е да разпредели тежестта и да си над снега - ако ще и 10метра дълбок да е...същото с верижните машини и обратно на гумите - Кроки го написа - целта е тежест и добро контактно петно...
А и друго WRC ако гледаш - виж и гумите за сняг :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата