Колата вози твърдо ?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 750 IL

Re: Колата вози твърдо ?

Мнение от IL\M » 09 Окт 2012, 22:54

....на кратко ......, според мен това твърдо возене се дължи на изпуснали задни амортисьори....(в моя случай..., това е за автомобил с EDC, aко нямаш такъв бутон, виж да не би да си със спортно окачване или пък някакви rft гуми на 25/30 или пък и двете :D )
Дали е софт. проблем или механичен не мога да кажа ..., след смяната със стандартни ще пиша каква е промяната, а след време и с рециклирани адаптивни може би... :)

Потребител
Аватар
Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
Мечтае да кара: на МЕТАН

Мнение от snaiperisto » 09 Окт 2012, 23:00

"Испуснали"??? Това окачване да не е като при хидравличните Ситроени , изпуснат сферите и колата става "кокал"?

Не е ли като при нормалните коли , като изпусне амортисъор , да се люля , да е мека...нещо такова?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 750 IL

Мнение от IL\M » 10 Окт 2012, 20:37

Преди време, когато се повредиха сферите, при палене колата се вдигаше на максимално ниво. След смяната им падна до нормалното полужение (като това може да се регулира). А в момента са изпуснали АМОРТИСЬОРите, но по нищо не личи, че е така..., просто аз си знам и когато я вдигна го виждам...., всичко е сменено по задното окачване, останаха само .....АМОРТИСЬОРите.. :D ... та за това го отдавам на тях :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Окт 2012, 5:41

Нивомата просто няма как да изпусне. Смяната няма да доведе до нищо по-различно, освен ако не включва и сферите. Всъщност само с тях си решаваш проблема. Виж ако имаш съмнения към клапаните вътре, това е тема на друг разговор. Но реално те няма да доведат до кашкавалена возия.
Леко извън темата: Тази нощ си ремонтирах хидравличната помпа, защото си бях почти без хидравлика. В момента колата вози ТОТАЛНО различно, освен че ми е лек волана. Преди се люлееше при скорости над 100, сега е бетон, както винаги е била. Смятам да сменя и сферите, за да видя дали ще има разлика, а и защото ще им дойде времето.

snaiperisto написа:"Испуснали"??? Това окачване да не е като при хидравличните Ситроени , изпуснат сферите и колата става "кокал"?

Не е ли като при нормалните коли , като изпусне амортисъор , да се люля , да е мека...нещо такова?

Задните са 1:1 като ситроенови амортисьори, само че имат малко повече джиджавки вътре, клапанчета, моторчета за твърдостта (ЕДЦ) и тн и тн.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 728i

Мнение от eleganc3 » 30 Окт 2012, 18:51

Със гуми 45 или 50 , или 19 -20 джанти и очакваш да ти вози меко ... е няма да стане.С какви гуми си джанти ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745D

Мнение от nforced » 03 Ное 2012, 18:21

IL\M написа:Колата в момента е на 235/50/19 и 255/45/19.

колега, с 19'' не очаквай да вози меко каквото и да правиш... Аз лично имам най-обикновенно окачване (без нищо което да влияе на возията) и колата ми вози като лодка, общо взето както казва Disasterr "не усещам нищо на седалката" :) Със зимни 235/60/16 едва ли не и легналите полицай не се усещат, с M-Parallel-ките 18'' 235/50 отпред разликата не е много голяма, пак вози меко. Не искам да давам акъл на никой, аз лично бих си карал само с "меко" окачване, не виждам никакъв смисъл от спортни изпълнения по нашите "спортни" шосета, в София пък специално.... а 7-мака пък мисля, че не е кола която трябва вози като каруца, аз си я карам по-тежко и пак нямам драми на магистралата и с 230 съм я карал, нормално между 160-200 си е ок :bchug:
Едни врати напред

Предишна

Назад към Е38