Колата вози твърдо ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- IL\M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 750 IL
Re: Колата вози твърдо ?
....на кратко ......, според мен това твърдо возене се дължи на изпуснали задни амортисьори....(в моя случай..., това е за автомобил с EDC, aко нямаш такъв бутон, виж да не би да си със спортно окачване или пък някакви rft гуми на 25/30 или пък и двете
)
Дали е софт. проблем или механичен не мога да кажа ..., след смяната със стандартни ще пиша каква е промяната, а след време и с рециклирани адаптивни може би...

Дали е софт. проблем или механичен не мога да кажа ..., след смяната със стандартни ще пиша каква е промяната, а след време и с рециклирани адаптивни може би...

- snaiperisto
- Потребител
-
- Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
- Мечтае да кара: на МЕТАН
"Испуснали"??? Това окачване да не е като при хидравличните Ситроени , изпуснат сферите и колата става "кокал"?
Не е ли като при нормалните коли , като изпусне амортисъор , да се люля , да е мека...нещо такова?
Не е ли като при нормалните коли , като изпусне амортисъор , да се люля , да е мека...нещо такова?
- IL\M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 750 IL
Преди време, когато се повредиха сферите, при палене колата се вдигаше на максимално ниво. След смяната им падна до нормалното полужение (като това може да се регулира). А в момента са изпуснали АМОРТИСЬОРите, но по нищо не личи, че е така..., просто аз си знам и когато я вдигна го виждам...., всичко е сменено по задното окачване, останаха само .....АМОРТИСЬОРите..
... та за това го отдавам на тях 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Нивомата просто няма как да изпусне. Смяната няма да доведе до нищо по-различно, освен ако не включва и сферите. Всъщност само с тях си решаваш проблема. Виж ако имаш съмнения към клапаните вътре, това е тема на друг разговор. Но реално те няма да доведат до кашкавалена возия.
Леко извън темата: Тази нощ си ремонтирах хидравличната помпа, защото си бях почти без хидравлика. В момента колата вози ТОТАЛНО различно, освен че ми е лек волана. Преди се люлееше при скорости над 100, сега е бетон, както винаги е била. Смятам да сменя и сферите, за да видя дали ще има разлика, а и защото ще им дойде времето.
Задните са 1:1 като ситроенови амортисьори, само че имат малко повече джиджавки вътре, клапанчета, моторчета за твърдостта (ЕДЦ) и тн и тн.
Леко извън темата: Тази нощ си ремонтирах хидравличната помпа, защото си бях почти без хидравлика. В момента колата вози ТОТАЛНО различно, освен че ми е лек волана. Преди се люлееше при скорости над 100, сега е бетон, както винаги е била. Смятам да сменя и сферите, за да видя дали ще има разлика, а и защото ще им дойде времето.
snaiperisto написа:"Испуснали"??? Това окачване да не е като при хидравличните Ситроени , изпуснат сферите и колата става "кокал"?
Задните са 1:1 като ситроенови амортисьори, само че имат малко повече джиджавки вътре, клапанчета, моторчета за твърдостта (ЕДЦ) и тн и тн.

- eleganc3
- Потребител
-
- Кара: 728i
Със гуми 45 или 50 , или 19 -20 джанти и очакваш да ти вози меко ... е няма да стане.С какви гуми си джанти ?
IL\M написа:Колата в момента е на 235/50/19 и 255/45/19.
колега, с 19'' не очаквай да вози меко каквото и да правиш... Аз лично имам най-обикновенно окачване (без нищо което да влияе на возията) и колата ми вози като лодка, общо взето както казва Disasterr "не усещам нищо на седалката"

Едни врати напред
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2