Покупка на газова за Е36-съвети,коментари,препоръки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 24 Юли 2006, 16:56

И моторът не си казал какъв е... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kamoev » 26 Юли 2006, 9:37

М40Б16 :D

Потребител
Аватар

Мнение от Jokera » 29 Юли 2006, 17:54

Колега не се чуди а веднага си слагай газ.Сичките тия които ти говорат против газта са баровци.Те карат е36 92-93г. но 3000лв.за тях на година са нищо.Бмв 316 318 са масови коли за ежедневно каране а не за състезание,така че ако можеж да спестиш 2000-3000лв. на година си е далавера.За каква мощност говорат при тия коли та се плашат дали ше е на газ или на бензин.Единствено не ги разбирам тия с 325 м3 м5 535 да им слагат газ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 29 Юли 2006, 19:21

Някои може ли да сподели реален опит от експлоатацията на E36 320 Vanos (примерно) с газов инжекцион. В смисъл дали има големи проблеми с мотора и разни такива работи...То за разхода си е ясно - няма икономична кола, има икономично каране...

Ама при една елементарна сметка разходите за гориво при бензинов автомобил с газов инжекцион и дизел са почти на кантар.

Четох и други теми за газовите инжекциони, но ако някои може да сподели челен опит ще съм благодарен.

Offtopic: Всеки има право да изразява мнение - дали е за газ/бензин/дизел. Не изглеждат много аргументирано цитати от рода на "...дал 150 хил.лв за кола и сложил газ.." Имал пари - купил си. Направил си сметката - сложил газово. По тази логика коли над 100 хил. лв. (примерно) не трябва да са с дизелов двигател, а само бензинови, защото имали хората пари.
Ми имат, защото си правят сметката.
Селото се оказа точно във града

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 29 Юли 2006, 19:30

paxaH написа:Ама при една елементарна сметка разходите за гориво при бензинов автомобил с газов инжекцион и дизел са почти на кантар.

Това пък как го установи :dunno:

На бензин карат бедните,защото нямат пари за газов инжекцион.Писах достатъчно в тази тема и това е последен пост в нея.Тук има хора които нямат или не им се дават пари за газ. инж. и увъртат нещата така както им е угодно в своя полза.Все пак избора си е ваш, успех на всички :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Kai » 29 Юли 2006, 19:34

Аз съм с газов инжекцион Landirenzo. Сложен е миналото лято. Досега съм изминал около 14 хил.км. Както си върви на газ, така си върви и на бензин. Разхода: зимата 14-15/100 Софийско градско, лятото пада на 11-12. По магистралата около 9,5 (ако караш нормално де :).
На всеки 20 хил.км трябва да се сменя някакъв филтър на газовата. Представлява метален цилиндър.
Като проблем мога да отбележа, че по някое време газовата решава, че газта е свършила и започва да пищи (а иначе бутилката е пълна). Има си някакъв индикатор, който издава много неприятен звук. Тогава се налага да загася и отново да запаля колата (един вид рестарт на компютъра). Малко е дразнещо. Не се случва кой знае колко често, но когато се случи те изнервя максимално.
Наложи се няколко пъти да ходя да я регулират в началото, защото даваше разход 25л/100. После нямаше проблеми. Като цяло съм доволен. А и с тези цени на бензина... :roll:
Последна промяна Kai на 29 Юли 2006, 21:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 29 Юли 2006, 20:24

Колега, би ли споделил това Ренцо къде ти го монтираха и на каква цена ти легна. Също така и подробнсти около бутилката са ми интересни - литри и къде стои най-вече. :)
Според мен една кола с добре монтиран ГИ си се чувства супер и ако имах М3 щях да ходя директно на монтаж на газов инжекцион! 8)
Ама то това си е мое мнение :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Kai » 29 Юли 2006, 20:45

turbo написа:Колега, би ли споделил това Ренцо къде ти го монтираха и на каква цена ти легна. Също така и подробнсти около бутилката са ми интересни - литри и къде стои най-вече. :)
Според мен една кола с добре монтиран ГИ си се чувства супер и ако имах М3 щях да ходя директно на монтаж на газов инжекцион! 8)
Ама то това си е мое мнение :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ренцото го слагаха в Хаджи Димитър. Макар че като гледам по картата по-скоро се пада в Стефан Караджа :). Значи като караш по Васил Кънчев малко преди да стигнеш кръстовището с Резбарска, свиваш вдясно в една малка уличка и няма как да не видиш сервиза. АГУ-то излезна 2100 с труда. Сложих малка 30 литрова бутилка имайки предвид, че трябва да има място и за музиката :) Стои точно зад задната седалка. Иначе имат и бутилки, които се слагат на мястото на резервната гума, но на мен тази идея не ми допада.
...Идеята ти за М3-ката е забавна ;) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 29 Юли 2006, 21:35

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Поправка на предното ми мнение!!!
КОГАТО си взема М3 ще отида на монтаж на Газов Инжекцион най-късно след третия резервоар с бензин ;)
Идеята е мнооооого интересна... таман ще проверим М-Повера как е сметнат да работи и дали ще втаса на газчицата, която според мен е едно чудесно гориво, че е и екологично по-чисто от бенза.
Колегите, които са против газта нито веднъж не са показали кола със свястно и кадърно монтирана газова дето на мотора да му е станало нещо. Ама както и да е де - всеки си шета на акъла!
:bchug: :bchug: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 01 Авг 2006, 0:54

Ми като си сложиш 2 бутилки на тавана и ще минаваш по 100км без да зареждаш :mhihi:

Предишна

Назад към E36