Клаксон и на спортен волан?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Клаксон и на спортен волан?
От около две седмици си сложих волан с изнесен център, но поради липсата на лентов кабел за фланеца, нямам и клаксон. Самия фланец има изкарано кабелче за клаксона, но от към таблото няма как да го свържа. При е30 видях, че оригинално самия волан си има като фланеца ми метално кръгче от долу и от към таблото стърчи някакъв метален "чеп" който контактува там и така става предаването на ток. Но както знаете при е36 не е така или поне при моята кола
Има ли вариант и аз да си направя такъв чеп, че да си ползвам клаксона на оригиналното място, а не да си вадя копче някъде настрани по таблото?

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Re: Клаксон и на спортен волан?
Преди няколко дена си взех и аз фланец за е36 и в него си имаше едо кабелче което се слага на пласмасата която е в средата на волана и нямам проблем има си клаксон исключва си мигачи всичко си работи
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Те мигачите се връщат от друго. И аз сложих това пластмасовото по средата на волана и закачих кабелчето, ама нищо не стана. И за това все си мисля, че ми трябва нещо такова
като това беличкото дето контактува с фланеца.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Трябва да го има това на е36. Поне аз такива спомени имам, като слагах дълбок волан. Утре ще ходя до колата и ще кажа със сигурност.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Ами нямам го
Като си свалях предния волан разкачих 2 букси мисля. Едната беше малка кръгла, тя май беше за бега, а другата беше една плоска която идваше от лентовия кабел. Иначе видях, че има нещо като поставка за за такова кръгличко, но от там просто минаваха кабелите. Може предишния собственик да е правил някакви интервенции преди мен 

Варианта ти е да си намериш от първите E36 въпросното пинче за клаксона. Щраква си се в твоята пластмасова конзола и няма нужда да я сменяш. Може и от Дарукар, не е скъпо там.
След това режеш буксата на клаксона, която отива в лентовия кабел. Единия кабел(кафявия) го закачаш на маса, другия на новия пин. Това е...
След това режеш буксата на клаксона, която отива в лентовия кабел. Единия кабел(кафявия) го закачаш на маса, другия на новия пин. Това е...
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
По спомен са син и кафяв. Пинчето което си купих е с кафяв кабел. Съответно не трябва ли синия да е маса, а кафевия да си го включа към пинчето?
(понеже кабела във фланеца е кафяв)

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Оправих се! Намерих къде е буксата за пинчето, от там разкачих буксата за лентовия кабел и закачих пинчето 

- rhase
- младши ентусиаст
-
Да изтупам малко праха, имаш ли снимки какво си правил, кажи цена на пинчето и т.н. че и аз карам без клаксон, а си трябва

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Пинчето е пак от е36, но явно дето няма бег. За 5 или 10лв го взех. То си е с буксичката и просто намираш къде и ти е старата, откачаш я и закачаш новата на ушенцето централно под волана дето е 

- rhase
- младши ентусиаст
-
lancerpor написа:Пинчето е пак от е36, но явно дето няма бег. За 5 или 10лв го взех. То си е с буксичката и просто намираш къде и ти е старата, откачаш я и закачаш новата на ушенцето централно под волана дето е
Утре ще го гледам, че сега не се сещам как точно беше.

Мерси
11 мнения
• Страница 1 от 1