стъпков мотор 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: e92

стъпков мотор 318ис

Мнение от BRAINIAC_VG » 24 Окт 2012, 0:31

здравейте,имам 318 ис бензин,като я взех колата като запаля оборотите играеха между 600 и 1000 и след не повече от минута се оправяха,карах така известно време и после като я запаля в началото гаснеше,откачих буксата на моторчето и колата вече нямаше никакъв проблем даже и сутрин като я палех си държеше нормални обороти,но от скоро като позагрееше държеше 1100 1200 оборота на празен ход,купих друг стъпков мотор (втора ръка) от ударена на скоро ИС-ка и като го сложих с кабела като е в него колата при палене държи нормални обороти но като и подам газ до към 2 хил. оборота и след това гасне. като загрее пак няма никакъв проблем изключватели колкото искаш няма да гасне няма ядове,а като изключа кабела от моторчето като запаля малко са ниски оборотите към 600 700 но после се оправят като позагрее но това не е нормално,прегледах всички маркучи да няма някъде спукано,няма та ако може някои да ми каже какво може да е друго или да погледне ще съм много благодарен.От Пловдив съм.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Re: стъпков мотор 318ис

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 28 Окт 2012, 21:50

ланда сондата ти е отишла сигурно... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 28 Окт 2012, 23:27

BRAINIAC_VG написа:здравейте,имам 318 ис бензин,като я взех колата като запаля оборотите играеха между 600 и 1000 и след не повече от минута се оправяха,карах така известно време и после като я запаля в началото гаснеше,откачих буксата на моторчето и колата вече нямаше никакъв проблем даже и сутрин като я палех си държеше нормални обороти,но от скоро като позагрееше държеше 1100 1200 оборота на празен ход,купих друг стъпков мотор (втора ръка) от ударена на скоро ИС-ка и като го сложих с кабела като е в него колата при палене държи нормални обороти но като и подам газ до към 2 хил. оборота и след това гасне. като загрее пак няма никакъв проблем изключватели колкото искаш няма да гасне няма ядове,а като изключа кабела от моторчето като запаля малко са ниски оборотите към 600 700 но после се оправят като позагрее но това не е нормално,прегледах всички маркучи да няма някъде спукано,няма та ако може някои да ми каже какво може да е друго или да погледне ще съм много благодарен.От Пловдив съм.

Пробвайте с чистене на записани грешки от стъпков мотор, понякога помага.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 IS
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Denislav_Abruzzi » 28 Окт 2012, 23:44

Абсолютно същия проблем.И мойто бмв е 318ис и прави това при палене.Един приятел ми донесе две стъпкови моторчета сменявахме и нищо ново.Ще следя темата колега може взаимно да си помогнем :yes:

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: e92

Мнение от BRAINIAC_VG » 29 Окт 2012, 0:09

значи стария ми стъпков мотор го чистих(промивах с какви ли не спрейове и се същата работа,и реших да поизчистя и този и то пак взе че се оправи беше клеясала вътре клапичката и сега като го позачистих и се оправи с буксата в него колата мърка като коте :lalala: благодаря за предложенията все пак.

Назад към E36