Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Re: Случки на пътя

Мнение от patkana1 » 26 Окт 2012, 18:30

velchev750 написа:Здравейте колеги. Моите случки са от вчера. Винаги съм имал едно на ум за пешеходците и може би, за това не съм блъснал никого до сега. Вчера излизам от вкъщи, паля ИС-а и след няколко минутки потеглям. Настроението - супер, деня - супер, трафика - не ми говори... Както и да е, карам си аз, спокойно, с около 40км/ч и приближавам кръстовище със светофар. Аз съм за наляво, а лентата която се явява за напред и надясно е пълна, а моята чисто празна. Леко се усмихвам и си казвам "ей тука минах тънко" при което зад един бял товарен бус (той стоеше 2ра кола в колоната в дясно от мен) с ведра и бърза походка минава чисто на червено(и на няколко метра зад пешеходната пътека) някаква тийнейджърка ама точно на 5-6 метра пред колата ми. Набивам спирачки, пищат гуми, мацката дори не погледна какво става, продължи си все едно нищо не е станало. Аз стоя потресен и си викам "еб*ти самоубийцата". Добре, тук се разминахме, но какво да кажа като 10 минути след това, на друго кръстовище отново ме сюрпризираха. Приближавам светофар и съм надясно. Имам зелена светлина, но хващам крайните секунди ( на пешеходците вече им беше светнало червеното ) при което платното е чисто, викам си "тук ще и задам леко" в момента в който натискам газта, някакъв осмокласник решава, че твърде много ще го бият, ако закъснее с 1 минута и на бегом през платното. Естествено резки спирачки, а лапето толкова се шашардиса, че замръзна на платното и не мърда. Мен ми се скапа и настроението и дрифта и всичкото. Аз съм лесен, ама защо тия хора не мислят за себе си, не знам, после кой къде го били блъснали.

Според мен всичко е до манталитет колега,както и във всеки град е различно.Трябва да ти кажа че скоро доста обиколих България,и ми направи впечатление че във градове като Благоевград,Велико търново и София,много повече шофьорите дават път на пешеходците,а те от тяхна страна винаги първо изчакват да им бъде даден път.Във нашата Варна проблемът е точно този,че шофьорите не дават път на пешеходните пътеки винаги,това кара от своя страна пешеходците да минават когато,където и както си искат.За това и сложиха толкова много легнали полицаи във Варна,защото имаше доста случаи на блъснати пешеходци от автомобили.
По този повод точно искам и аз да разкажа една случка.Карам си аз по булевард и влизам във лява лента,със секция за наляво,като за мен е зелено,има доста секунди да мина,пред мен няма никой,както и във лентата за направо и надясно.Обаче една група от пешеходци (5-6 човека,млади стари,всякакви) решава да пресече(за тях е червено) Аз въпреки че е зелено за мен,не мога да ги сгазя естествено,спирам и ги изчаквам,без да нервнича,без да натискам клаксона и прочие.Защото ако недай си боже блъсна някои аз ще бъда виновен-или пешеходците винаги са с предимство.Отзад на мен обаче имаше някаква кола която ми наду яко клаксона и го чух как почна да псува този човек,след което като си завихме наляво и той ме изпревари и почна да ми маха с ръка и да ме псува....Аз да ви кажа колеги,много се дразня на такава селяния,и ми мина през акъла да го изпреваря и да му сека пътя,но не го направих,продължих да си карам,бавно и спокойно,и си казах на акъла,няма смисъл да се ядосвам със такива такива хора за такива глупости и си продължих.Та мисълта ми като цяло беше че трябва да се промени манталитета като цяло на шофьорите по този въпрос,не само във Варна а и в цяла България,за съжаление във Варна според мен е най-зле от тази гледна точка.Шофьорите трябва да се научат да спират в момента в който видят хора и наближаващи пешеходни пътеки(да може да е малко досадно,но няма как,шофирането си е отговорност,защото недай си боже ако някой от нас блъсне някой и го убие,не знам наистина какво ще му е на съвестта,било то дали пешеходеца е виновен или не....Естествено и пешеходците трябва да се научат да не са толкова нахални и да пресичат,когато е зелено за тях и когато виждат че шофьорите им дават път. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 27 Окт 2012, 9:34

Изображение :mhihi:
За да не съм офф и аз ще споделя нещо. Много се дразня когато карам и от нищото ми изкочи някой пешеходец ама да бяга с всичка сила... :banghead: Как да реагирам адекватно като до последния момент не го виждам и изведнъж... :banghead: :banghead: :censored:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 27 Окт 2012, 14:13

b0bituy написа:...

Колелото ли като караш? :kuku: А и това не е никаква случка... :banghead: още книжки нямате ама сте големци. Преди пешеходна пътека винаги се намаля с готовност за спиране, ако караш така няма как да ти изскочи някой от нищото! Като съм на пешеходна и ги видя галфоните как не пускат, тръгвам си смело щото аз съм с предимство иначе може да седиш цял живот на тая пешеходна пътека.
Аз пък мразя, когато гълъбите седят на пътя до последния момент и трябва да намалям... :conf:
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Окт 2012, 18:15

kokala написа:

...... ако караш така няма как да ти изскочи някой от нищото! Като съм на пешеходна и ги видя галфоните как не пускат, тръгвам си смело щото аз съм с предимство иначе може да седиш цял живот на тая ... :conf:

А помислил ли си че някога точно в тоя момент ще мине отгоре ти накой дето не е на себе си или в тоя момент си човърка радиото и ще те размаже на заветната пешеходна пътека на която си с предимство ?
Ако човек сам не си отваря очите на четири и не се пази как очаква другите да го пазят ?
Точно заради такова поведение има такова озлобление по пътищата между пешеходци и водачи.Въобще не мога да разбера отношението на пешеходците към тия неща .Повечето са или безсмъртни или въобще не им пука дали ще приключат в инвалидна количка или в дървена кутия.Същото важи и за водачите ама все от някъде трябва да се започне положителното.В края на краищата асфалта е за автомобилите не за пешеходците.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 27 Окт 2012, 18:20

b0bituy написа:Изображение :mhihi:
За да не съм офф и аз ще споделя нещо. Много се дразня когато карам и от нищото ми изкочи някой пешеходец ама да бяга с всичка сила... :banghead: Как да реагирам адекватно като до последния момент не го виждам и изведнъж... :banghead: :banghead: :censored:

Колега чисто и просто,във града през деня караш бавно и това е.....като отидеш на магистралата вдигай 200 като щеш,предполага се че там няма пешеходци,късно вечерта излез да подрифтиш на полигон или някой голям паркинг като искаш,тогава също няма пешеходци....Ама през деня във града,както каза колегата,в момента в който видиш пешеходна пътека намали скоростта,както и на светофари се оглеждаш да не пребяга някои така или като спре автобус и ти минаваш задължително намали скоростта,просто разбери,пешеходците са винаги с предимство!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 27 Окт 2012, 21:25

Jordana написа:...

Винаги го гледам тъпака на къде гледа.. да не съм луд да изхвърчам без да ги поглеждам тия идиоти :lol:
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 27 Окт 2012, 21:32

Доста грешно разбиране е, че пешеходците са винаги с предимство. Има си места, на които са с предимство и места на които не са. Не е особено сложно. Ама трябва малко мозък, ама наистина малко. Как, когато аз съм пешеходец не вървя по пътя, не пресичам където ми падне и когато съм с предимство колите ми го дават?! Писнало ми е от мухи без глави, които все другите трябва да ги пазят. Като не им се живее да се хвърлят от някъде бе, нещастници. Както казва сестра ми - за мен това са самоубийци. Да, ама после ние трябва да ги лежим. И защо? На хората им е адски трудно да проумеят, че колите са машини, които не могат да спрат на мига, както може например един човек. И какво означава да караш в града по-бавно? С 10? Защото ти и с 40 да караш като изскочи някой на мига ли ще спреш? Разбира се, че като шофьор трябва да се съобразяваш с повече неща, отколкото пешеходеца, но някои неща ми идват в повече. С много пешеходци съм се карал и се карам, ама смисъл не виждам. За тях, те винаги са прави. 5 метра тротоар имат, ама тръгнали на пътя. Не мога да се размина с кола заради тях, та разбира се спирам. Свиря им, вдигат ръцете и следва - кво искаш бе? Казвам им да си вървят по тротоара - отговор - еми ти не ма ли виждаш, или ти ли ще ми кажеш, или някоя псувня, или те гледат с недоумение, аджеба кво искаш да им кажеш. Трябва с всеки да се разправям ли или да ги шамаря. Щото аз да си подмина ей така не мога. Не казвам, че аз като шофьор и пешеходец съм перфектен и никога не греша, но поне се старая. И когато направя нещо неправилно си се извинявам, защото всеки греши. Ама българинът много обича независимо прав ли е, крив ли е, веднага да скача на бой. Омръзнало ми е от озлобени и комплексирани хора по пътищата и изобщо. Само че разликата е, че на пътя едно идиотско изпълнение, може да коства много, ама на кой му дреме. Българинът като прави нещо не се запитва преча ли на някого, застрашавам ли някого и т.н., а се пита единствено - и кой ще ми каже нещо, а? С такъв манталитет няма как да спре така наречената война по пътищата.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Окт 2012, 22:27

Jordana написа:
kokala написа:

...... ако караш така няма как да ти изскочи някой от нищото! Като съм на пешеходна и ги видя галфоните как не пускат, тръгвам си смело щото аз съм с предимство иначе може да седиш цял живот на тая ... :conf:

А помислил ли си че някога точно в тоя момент ще мине отгоре ти накой дето не е на себе си или в тоя момент си човърка радиото и ще те размаже на заветната пешеходна пътека на която си с предимство ?
Ако човек сам не си отваря очите на четири и не се пази как очаква другите да го пазят ?
Точно заради такова поведение има такова озлобление по пътищата между пешеходци и водачи.Въобще не мога да разбера отношението на пешеходците към тия неща .Повечето са или безсмъртни или въобще не им пука дали ще приключат в инвалидна количка или в дървена кутия.Същото важи и за водачите ама все от някъде трябва да се започне положителното.В края на краищата асфалта е за автомобилите не за пешеходците.

И аз по абсолютно същия начин изскачам на пешеходните пътеки като преценя, че имa достатъчно голямо разстояние до мен и скоростта на автомобила е нормална и след като знам, че шофьора ме вижда и не му прави впечатление, че искам да пресека... само така ще се научат някои малоумници да спират, друг вариант няма.
Последна промяна In_Memoriam на 28 Окт 2012, 22:33, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 28 Окт 2012, 8:51

Нека го направят закона, като в Англия да речем, ако удариш пешеходец на необозначено място за пресичане, се води опит за самоубийство на пешеходеца и можеш да го осъдиш дори за нанесени морални и материални щети. След няколко обявени случая по новините, на народа ще му дойде акъла как трябва да се случват нещата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97, Е36 320i touring
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: techno violet metallic

Мнение от a bmw driver » 28 Окт 2012, 10:31

Dpy написа:Нека го направят закона, като в Англия да речем, ако удариш пешеходец на необозначено място за пресичане, се води опит за самоубийство на пешеходеца и можеш да го осъдиш дори за нанесени морални и материални щети. След няколко обявени случая по новините, на народа ще му дойде акъла как трябва да се случват нещата.

Това, което е написал колегата Dpy е много точно и на място :clap: . Кога ли, обаче при нас ще приемат подобен закон и дали въобще ще функционира правилно. Лично аз мисля, че проблемът не ни е в законите, а в тяхното прилагане и спазване. Колко ли години, поколения трябва да минат и ние да станем дисциплинирани като "белите" хора. Когато почна да си мисля, че все пак малко сме се цивилизовали и се случва нещо, което ме връща в действителността.
Но не се предавам, надежда да станем по-добри ИМА!
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Окт 2012, 21:58

сега разборам защо в англия е невъзможно да пресечеш улица и всички карат като психопати...

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 28 Окт 2012, 22:59

Искам да кажа няколко неща. Не карах колелото а кола. Не съм карал с 200 в града а с нормална скорост и не всички случай бяха на пешеходни пътеки. Почти бях спрял, но като не виждам никой не спирам а продължавам да карам с много ниска скорост и като се отдалеча от пешеходната пътека не карам с 10 а в ограничението. Не е много приятно особено на човек който е с прекалено малък стаж и опит да му скачат някакви хора които не се оглеждат а просто си правят спринтчета по пешеходните пътеки... Повече няма да пиша в тази тема шот ме изкарахте бахти и дебила на пътя...
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Окт 2012, 9:56

b0bituy написа:Искам да кажа няколко неща. Не карах колелото а кола. Не съм карал с 200 в града а с нормална скорост и не всички случай бяха на пешеходни пътеки. Почти бях спрял, но като не виждам никой не спирам а продължавам да карам с много ниска скорост и като се отдалеча от пешеходната пътека не карам с 10 а в ограничението. Не е много приятно особено на човек който е с прекалено малък стаж и опит да му скачат някакви хора които не се оглеждат а просто си правят спринтчета по пешеходните пътеки... Повече няма да пиша в тази тема шот ме изкарахте бахти и дебила на пътя...

Сам го каза,човек с малко опит,още няма навиците и усета за обстановката около него...в такъв случай за да си спокоен ти оглеждаш се и ако трябва с 30 ще преминеш,там където има натрупване на хора,в смисъл в по-централните места в града.
И нещо друго със скорост 50км и малко под нея,ако имаш нормални реакци ще спреш доста бързо,практиката е разковничето ,годините стаж нямат нищо общо с килоемтрите зад волана.. :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Ное 2012, 18:03

Дойде време уви и аз да се разпиша в тази тема, щото в Петък вечерта имах такова премеждие, че още не вдявам кое как се случи. Пътувам си с реното от Петолъчката към Сливен (кето при мен е почти ежедневно), около18:30 по тъмно, от главният път отбивам в дясно за Сливен (при разклона за Тополчане) - там е един "S" образен завой - първо остър десен, после остър ляв и една дълга права отсечка. Излизам си от втория завой, настъпвам 55-те коня на правата и гледам напред как към мен се приближават 2-та фара на някаква кола. ОК, ама 40-50 метра преди културно да се разминем тая кошница я виждам как се изнася смело в моята лента и си продължава право отгоре ми :shock: :shock: :shock: Докато си помисля "ма тоя какви ги върши" и се усещам, че тая кола е вече по- близо до банкета от моята, демек мое крайно дясно, скачам на спирачката, навивам волана на ляво, колата отсреща я виждам на 6-7 метра леко под ъгъл как минава отдясно на мен, набрал съм се на волана и очаквам всеки момент да се размажем, или поне да му вляза диагонално в пасажерската врата. В крайна сметка "успя" да се изшие от дясната ми страна през тесния банкет с бясна скорост, буквално на милиметри, видях само, че беше някаква бангия като моята - нещо от сорта на Пунто, или Фиеста :roll:
Та след няколкото секунди пълен гипс докато се осъзная, че всичко се е разминало пуснах аварийните, реших, че ще го гоня тоя, та взех да правя маневри да обръщам но после се отказах, понеже пред мен, а и зад мен от към завоя се виждаха приближаващи коли. Между другото джигита изтърва завоя,демек направо го изправи, спаси го това, че зад самият завой има отбивка, иначе щеше да се кавачи в нивите, пусна си културно мигача на кръстовището и се изнесе като пръдня в гащи в посока с. Калояново. Пияно ли беше, дрогирано ли беше копеленцето, без книжка ли - не знам, ама цяла вечер стомаха ми беше на топка, а краката ми бяха като от олово, пък направо не ми се мисли, ако го бях гонил и да го бях настигнал...
Пази Боже на никой да не му се случва....
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Ное 2012, 21:10

И аз да се включа за пешеходците.
Наскоро в Асеновград, на пешеходен светофар със зелен сигнал за мен и червен за пешеходците, три момичета, ученички като съдя по облеклото им, около 13-14 годишни си тръгнаха да си пресичат и хич не им дремеше какво свети. Че ме и изгледаха нагло че аха да не им дам път. При червен за тях и зелен за мен :dunno: Спрях и ги пуснах, даже не свалих стъклото, не бях в настроение и за възпитателни речи, не че щяха да ме чуят де, най много да отнеса някоя цветуща.
Накъде вървят нещата... :help:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории