Ъпгрейт на спирачна система?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Ъпгрейт на спирачна система?
Здр колеги решил съм да си ъпгрейдвам спирачките ,че нещо взеха да ми малеят
но вместо да слагам по големи апарати и дискове и да ставам зависим от размера на джантите ,просто ще увелича натиска върху тях като сложа по голямо серво.Та въпросът ми е с кое серво е най удачно - от 5-ца ,от 7-ца(e34,e39,е38,е32) и т.н, ще стане ли "plug- n -play" или трябва преправяне.Общо зето ако някой си е правил подобни експерименти нека пише, ще ми бъде от полза.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Ъпгрейт на спирачна система?
Така освен по-бързо да прегряваш стоковите спирачки нищо друго няма да постигнеш. По-добре заложи на хубави дискове и накладки със същия размер, нещо от рода на Брембо, Феродо и т.н.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
Проблема не ми е прегряването,аз по писти ни карам.Просто искам като ми се наложи по сериозно спиране да имам хубави спирачки.Един път да спра, ама както трябва 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
m.dimitrov1992 написа:Проблема не ми е прегряването,аз по писти ни карам.Просто искам като ми се наложи по сериозно спиране да имам хубави спирачки.Един път да спра, ама както трябва
Вземи си хубави гуми тогава.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
и аз мисля като колегите... с голямо серво и малки спирачки мисля че само ядове ще си навлечеш от към прегряване на дискове саответно замазване на накладките и следва смяна на новите накладки с нови или по лошото кривене на дискове... вземи си 1 брембо 4 бутално за твоя размер диск и си готов си мисля.. аз сложих направо големи дискове с големи апарати защото според мене със спирачките майтап не бива и кво да съм зависим.. има 17ки летни гуми има и зимни гуми зимните ги знаем че карат по 5-6 години та.. според мене си струва инвестиция да се ъпгрейднат както трябва
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Аз лично бих подменил в тази поредност - гуми, спирчни линии (маркучи) , дискове, спирачни апарати + по-големи дискове. За градско нормално каране, поне от 328 спир. с-ма нямам забележки. Като напънеш повечко обаче се усеща, че има нужда от ъпдейт. Не пренебрегвай в никакъв случайгумите. Разликата при сериозно спиране от 130 до 20 е съществена при мен при смяна летни към зимни. Карал съм и с кофти предни, положението отново е доста по-зле при спирне и то въобще без да търсим причината в спирачната уредб.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
колко струват тези брембота?
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Не,че нещо но е36 има доста сериозни спирачки в сравнение с доста коли от класа си
Едни по-сериозни дискове и накладки са най-удачния вариант щом искаш независимост при избора да размера джанти...

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
m.dimitrov1992 написа:колко струват тези брембота?
разгледай сайтовете за тунинг перформ. и аутопро/пропартс до колкото помня
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Работата е, че не може хем малки спирачки, хем да спират много. Ако си караш колата всекидневно за мен най-удачния вариант са нарязани дискове от рода на ATE power, Brembo Max, с хубави накладки, + нова спирачна течност + ревизия на спирачната система като цяло. Също така не може да имаш убийствени спирачки на некви тесни гуми, които няма да могат да ги оползотворят. е36 вероятно спира по-добре от всичко друго в класа си.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
С голямо серво ще блокираш гумите веднага, без да имаш средно положение. Определено ще ми е забавно да те гледам как се опитваш да спреш
Не се притеснявай и аз имам подобен проблем, ама не е от голямо серво.
Аз бих си взел стандартният ъпгрейд;
- 325мм спирачки и апарати от 330ка. Като имаш предвид, че отзад ще е добре да сложиш вентилирани от 328ца + маркучи с метална оплетка.

- 325мм спирачки и апарати от 330ка. Като имаш предвид, че отзад ще е добре да сложиш вентилирани от 328ца + маркучи с метална оплетка.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
u`F`o написа:С голямо серво ще блокираш гумите веднага, без да имаш средно положение. Определено ще ми е забавно да те гледам как се опитваш да спрешНе се притеснявай и аз имам подобен проблем, ама не е от голямо серво.
Нали за това е АБС-са за да не блокират гумите ?
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
m.dimitrov1992 написа:u`F`o написа:С голямо серво ще блокираш гумите веднага, без да имаш средно положение. Определено ще ми е забавно да те гледам как се опитваш да спрешНе се притеснявай и аз имам подобен проблем, ама не е от голямо серво.
Нали за това е АБС-са за да не блокират гумите ?
Да и като имаш кофти гуми със силни спирачки и АБС ще си щрака ти ще си продължаваш напред и нищо няма да се подобри. Разберете, че спирачката спира колелото, а гумата е компонента, който всъщност спира колата.
Много добър философски форум задаваш елементарен въпрос и получаваш отговори за вселената и всичко останало
. Колега ако имаш ASC не се събира двойното серво (пробвано) от 5-ца пък и помпата има разлика в резбите на изходите за тръбичките .

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Много добър философски форум задаваш елементарен въпрос и получаваш отговори за вселената и всичко останало. Колега ако имаш ASC не се събира двойното серво (пробвано) от 5-ца пък и помпата има разлика в резбите на изходите за тръбичките .
Първия отговор който е по темата

74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5