Претапициране на таван Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Претапициране на таван Е36
На тавана го махнах с плата от тавана. Понатърках го и се изчисти без проблем. Минах го и с разредител. Колонките обаче им отлепих плата и това отдолу е толкова плътно, че все едно са си тапицирани с плата. Не ми мяза на дунапрен, а на дебел плат. Няма такова разпаднато и ронещо се като от тавана. Утре ще ги снимам.
Пробвай с телена гъбичка за чинии и кореселин, но внимавай да не го задържаш много, че разяжда и пластмасата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То е много яко залепено. Не е както пада на тавана плата и на места остават едни такива дунапренчета. Залепено е плътно и много здраво. Пробвах от края да го разлепя, но не мърда. Самата подложка е плътно залепена абсолютно навсякъде и не мърда с дърпане.
Пробвай моя метод, почти нищо няма да ти струва
Точно дунапрена на колонките не съм махал така, но при сякви подобни интервенции винаги съм имал успех. Кореселина не прощава, направо ще ги разяде ти дунапренчета, но пак предупреждавам, да не го задържаш много дълго, да не повредиш самите колонки.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Aбе и аз почвах от средата, но ядох голямо дърво с извивките около сенниците, хем правих с еластичен плат и дунапрен.
Можеш да пробваш от сенниците първо и мини с телена четка или бормашина и мека телена четка, да надраскаш малко тавана, за да хване лепилото.
Можеш да пробваш от сенниците първо и мини с телена четка или бормашина и мека телена четка, да надраскаш малко тавана, за да хване лепилото.
Аз претапицирах моя и почнах от пред към средата и на зад. Задължително минах тавана с шкурка преди това за да стане грапав иначе не хваща нищо.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Предните колонки плата като го свалях беше много трудно да го махна. Яко дърпах и остана едно такова вълнесто беличко само което даже не съм го чистил щото няма махане, а ако напъваш се чупят в крайщата и си дотам. Директно carmyfix и новия плат, вече над 1 година няма грижи. Важното е да подгънеш плата на колонките и в краищата на тавана като отпред и отзад не е задължително.
Иначе и моя плат като взех колата навсякъде всичко ново тавана никога не беше пран. Много запазен изглеждаше без петна и тука кво стана 4 години издържа и почна да разлепя на места и аз не го чаках много направо му направих RIP OFF
Иначе и моя плат като взех колата навсякъде всичко ново тавана никога не беше пран. Много запазен изглеждаше без петна и тука кво стана 4 години издържа и почна да разлепя на места и аз не го чаках много направо му направих RIP OFF

Аз имам същия проблем отидох при един тапицер да ми каже колко пари ще излезе да ми го оправи. Обяви ми 140 лв видяха ми се доста и реших да се пробвам сам. Намерих един магазин в Пловдив за авто платове и кожи и си купих плат за таван и лепило за 32 лв много добре се получи, тея дни като ми остане време ще кача снимки да ви го покажа 
Колеги, в Пловдив има един магазин на Васил Априлов до бар Емона там има доста платове за тавани, кожи и лепила, цената на тавана е 10лв на линеен метър, аз си взех от там и съм доволен :да:

Колеги, в Пловдив има един магазин на Васил Априлов до бар Емона там има доста платове за тавани, кожи и лепила, цената на тавана е 10лв на линеен метър, аз си взех от там и съм доволен :да:
- Alekzander
- Потребител
-
- Кара: Е36 2.0
- Мечтае да кара: Е30 М3
Браво колега, добре се е получило само, че плата трябва да се
прегъне и застъпи 5 мм. Говоря за предната част. Също така не си го изпънал и са се получили бръчки. Ако някой иска да види моя клозет как е станал да казва. Ще ми е интересно да обмена малко опит защото съм се занимавал с тапициране на коли
прегъне и застъпи 5 мм. Говоря за предната част. Също така не си го изпънал и са се получили бръчки. Ако някой иска да види моя клозет как е станал да казва. Ще ми е интересно да обмена малко опит защото съм се занимавал с тапициране на коли

- stf85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Чераната Перла
- Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
- Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P
Колеги относно колонките,аз моите не съм ги чистил.Така или иначе плата върху тях е тънък направо залепих новия върху стария.
Също така има възможност пластмасата да се е изпекла и ако ги напъвате много да се чупят.
Успех на всички.
Също така има възможност пластмасата да се е изпекла и ако ги напъвате много да се чупят.
Успех на всички.
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
И така колеги дойде ред и аз да се похваля с новият си таван.
Ето го старя таван с колонките
Ето го тавана почистен със кореселин и шкурка а колонките съблечени(Колегата е написал че не ги е свалил,но като ги полееш обилно с коресилин се сваля стария плат лесно)
Малко инженерна мисъл и помощ със макетното ножче от Митака
Ето го старя таван с колонките
Ето го тавана почистен със кореселин и шкурка а колонките съблечени(Колегата е написал че не ги е свалил,но като ги полееш обилно с коресилин се сваля стария плат лесно)
Малко инженерна мисъл и помощ със макетното ножче от Митака

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- patkana1
- младши ентусиаст
-
Ето тавана и колонките в завършен вид
Ето как стана и на колата
Само да обясня на като за по бавничките като мен,значи първо се махат колонките-те са на щипки,махат се с дърпане,после се развиват болтовете на сенниците и на дръжките(на дръжките си имат капачки и се дърпат внимателно да не се щупят),после се маха капачката на предните лампички,След това тавана се държи вече само на уплътненията,като най-лесно се прави като от едната страна се изважда внимателно за да не се щупи,после като увисне от едната страна и другата излиза.Добре е да махнете подглавниците на седалките за да не пречат,и най кофтито според мен е изкарването на тавана от колата(особено като си сам).Най-добре е да има кой да ви помага.За лепенето колегата е обяснил.А както ние го направихме,след като почистихме тавана от старото лепило(чисти се много лесно) се нанася един грунд тънък слой лепило.(аз ползвах CARMY FIX CM-54) След като изсъхне се налага плата и се преценява от двете страни да остане да се подгъне малко,и се навива на роло.След това се почва,нанася се 30см лепило и се развива,със чиста кърпа го гладим малко,след това пак 30 см лепило и пак развиваме и така до края,но не трябва да се слага прекалено много лепило защото не хваща и се разлепя пак.На ръбовете гледате да слагате навсякъде защото там се подгъва плата и общо взето после е играчка на рязане с макетното ножче.Успех колеги,аз съм много доволен как се получи при мене.Боята-16лв,плата 28лв.За 46 лв си имам супер як таван.
Само да обясня на като за по бавничките като мен,значи първо се махат колонките-те са на щипки,махат се с дърпане,после се развиват болтовете на сенниците и на дръжките(на дръжките си имат капачки и се дърпат внимателно да не се щупят),после се маха капачката на предните лампички,След това тавана се държи вече само на уплътненията,като най-лесно се прави като от едната страна се изважда внимателно за да не се щупи,после като увисне от едната страна и другата излиза.Добре е да махнете подглавниците на седалките за да не пречат,и най кофтито според мен е изкарването на тавана от колата(особено като си сам).Най-добре е да има кой да ви помага.За лепенето колегата е обяснил.А както ние го направихме,след като почистихме тавана от старото лепило(чисти се много лесно) се нанася един грунд тънък слой лепило.(аз ползвах CARMY FIX CM-54) След като изсъхне се налага плата и се преценява от двете страни да остане да се подгъне малко,и се навива на роло.След това се почва,нанася се 30см лепило и се развива,със чиста кърпа го гладим малко,след това пак 30 см лепило и пак развиваме и така до края,но не трябва да се слага прекалено много лепило защото не хваща и се разлепя пак.На ръбовете гледате да слагате навсякъде защото там се подгъва плата и общо взето после е играчка на рязане с макетното ножче.Успех колеги,аз съм много доволен как се получи при мене.Боята-16лв,плата 28лв.За 46 лв си имам супер як таван.

- patkana1
- младши ентусиаст
-
Още малко снимки
- stf85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Чераната Перла
- Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
- Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P
patkana1 написа:Ето тавана и колонките в завършен вид
Поздравления колега със здраве да му се радваш