Изправяне на спирачни дискове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- plamenneikov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 530d
Изправяне на спирачни дискове
Здравейте,някой знае ли каква трябва да е минималната дебелина на спирачния диск,защото смятам да ги свалям и да се мъча да ги изправям(на струг),защото ми играе волана от 80 до 100 и най-вече при спиране.Ако някои знае дали това ще помогне да пише.БМВ 730и
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Изправяне на спирачни дискове
Да си сменял гуми скоро? Волана играе ли при каране с 80-100, или само при спиране? Аз те съветвам да се видиш предницата, както и гумите за някоя крива (или пък крива джанта). Ако всичко това е безупречно се занимавай с дисковете. Престъргването им обаче доста често не е решение. След време пак се изкривяват. Ако се окаже в тях проблема най-добре си купи хубави нови.
Един познат си пристърга дисковете и тресенето изчезна(там където се занимават с такива дейности качват диска на стенд и гледат дали е крив ако се не лъжа), но както колегата казва по вероятно това да е временно решение на проблема, на 5-цата на самият диск пише колко е мин. дебелина, предполагам е така и при 7-цата, според данни от нета 26мм мин. дебелина, 28мм е като нов.

- Ts. Govedarski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 74' 2002 Tii, 74' 1602, 86' AE 86
- Детайли за колата: The BMW 2002 tii VIN 2734651 was manufactured on May 20th, 1974 and delivered on June 12th, 1974 to the Italian BMW importer Bavaria Società Importazioni e Vendite SpA in Palazzolo/Verona. The original colour was Fjord metallic, paint code 037.
The BMW 1602 VIN 3966811 was manufactured on October 21st, 1974 and delivered on November 14th, 1974 to the BMW dealership in Stuttgart. The original colour was Verona, paint code 024.
В Autodata-та има данни за дебелината 

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Здравей колега,първо на въпроса ти за дебелината на диска ще ти кажа, че на него има контрола,представлява издълбано,на самия диск,тя показва до колко е допустимо да се износва,а по повод стъргането аз съм го правил много пъти на пр. коли ама ефекта е бил за кратко ,до като ме светнаха,че ако има пукнатина която не се вижда,най често при оребренията на вентилираните ефекта е нулев.Хвърлени пари на вятъра.ако и да съм ги дал на доста кадърен стругар.Дано да съм ти бил полезен! Поздрави!!!
- plamenneikov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 530d
другото е ,че интересното е че не всеки път тресе по един и същи начин.Като се движа тресе,но по-малко ,вече като стане така да спра от по-висока скорост в този интервал (80-100) направо не мога да държа волана .Може проблема да е в накрайниците , защото съм сменил всички носачи ,тампони,биалетки и с други гуми съм пробвал пак същото.
Кривите дискове не се ли усещат ,както на волана така и на педала?Защото аз на педала нищо не усещам.....
Кривите дискове не се ли усещат ,както на волана така и на педала?Защото аз на педала нищо не усещам.....
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Не знам въобще естествено дали това е проблема, но при Е38 има така нареченото "dreaded shimmy" на предницата:
http://www.meeknet.co.uk/e38/e38_shimmy.htm
http://www.meeknet.co.uk/e38/e38_shimmy.htm
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
plamenneikov написа:Здравейте,някой знае ли каква трябва да е минималната дебелина на спирачния диск,защото смятам да ги свалям и да се мъча да ги изправям(на струг),защото ми играе волана от 80 до 100 и най-вече при спиране.Ако някои знае дали това ще помогне да пише.БМВ 730и
не се занимаваи с глупости,нови са 200 лв комплекта и си ти.немисля че е умесно да ги стържеж,така като намалиш дебелината и разбира се започват драстично бързо да греят и забрави да разчиташ на хубави спирачки,камо ли ако ти се наложи екстремно спиране,тогава и ламарини ще изправяш
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
ljubo72 написа:plamenneikov написа:Здравейте,някой знае ли каква трябва да е минималната дебелина на спирачния диск,защото смятам да ги свалям и да се мъча да ги изправям(на струг),защото ми играе волана от 80 до 100 и най-вече при спиране.Ако някои знае дали това ще помогне да пише.БМВ 730и
не се занимаваи с глупости,нови са 200 лв комплекта и си ти.немисля че е умесно да ги стържеж,така като намалиш дебелината и разбира се започват драстично бързо да греят и забрави да разчиташ на хубави спирачки,камо ли ако ти се наложи екстремно спиране,тогава и ламарини ще изправяш
Абсолютно вярно! Не престъргвай дисковете, а ги смени, ако проблемът е в тях. В комплект с накладките!
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Варианта с шлайф не е добър.Износват се много бързо накладките на шлайфан диск освен това по неясна причина накладките се изпичат почти задължително и почват да свирят а ти ги гледаш с дебелина нови и не на последно място много бързо се кривят.Новите дискове не излизат кой знае колко скъпо.Ако си сигурен,че не е от това и си пробвал с сигурно прави и балансирани гуми провери някоя джанта да няма крива(и аз като теб се чудих на това тресене при нови дискове накладки тампони на аморт. 4 носача и биалетки) е оказа се крива джанта 

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Кой е сменял дискове + накладки, колеги? .... , Споделете марка, оригинал, афтърмаркет ... цени, от къде , има ли нещо специфично по смяната. Доволни, недоволни. Дайте да изкоментираме конкретно това.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Дисктове Текстар или АТЕ, накладките Текстар, аз лично съм доволен.
За Е38 има и Журид оригинално по-спомен.
За Е38 има и Журид оригинално по-спомен.

12 мнения
• Страница 1 от 1