Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от MadChicken » 24 Окт 2012, 13:14

Така наречените "стари кучета" с риск да се обидят, разбират от електрониката на Е60, колкото аз разбирам от атомна физика.
И определено е супер дразнещо като си натрапват "знанията" и "писанията". Който иска да помогне - помага! Не се обяснява колко пъти разбираш ли и къде било писано по въпроса и как се искало незнам си какво, а то се правило незнам си по какъв елементарен начин, ако само глупавия и супер мързелив и неуважителен "нов" лузър, пардон юзър се бил сетил да използва уникално полезната търсачка... Аре стига гиганти моля ви се!
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 24 Окт 2012, 13:39

MadChicken написа:Така наречените "стари кучета" с риск да се обидят, разбират от електрониката на Е60, колкото аз разбирам от атомна физика.
И определено е супер дразнещо като си натрапват "знанията" и "писанията". Който иска да помогне - помага! Не се обяснява колко пъти разбираш ли и къде било писано по въпроса и как се искало незнам си какво, а то се правило незнам си по какъв елементарен начин, ако само глупавия и супер мързелив и неуважителен "нов" лузър, пардон юзър се бил сетил да използва уникално полезната търсачка... Аре стига гиганти моля ви се!

На дали има някой в подфорума на е60, който да твърди да разбира от електроника на е60. Явно е по-добре да си мълча отколкото да насоча въпроса към темата в която проблема е решен. Ама щом ви дразни нека така да бъде. За мен лично - ако задам въпрос и ми се отговори, че проблема е решен в друга тема ще съм доволен. Ще е по-лошо никой да не каже нищо както в случая и човека да не знае какво да прави. Като се дразниш толкова защо не напишеш нещо за проблема ами ме съветваш аз какво трябва да направя. Да не мислиш, че съм на заплата в този форум, че да имам задължения?

Ето темата viewtopic.php?f=116&t=245060&p=2687483&hilit=High+level+of+battery+discharge#p2687483 в която е разисквана въпросната грешка. Трябва ли 200 реда текст да ги преписвам на всеки който пита за това ли? Или е по правилно, който го интересува да прочете какво съм си направил труда да проуча и дам като информация?
Tool - Fear Inoculum

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 24 Окт 2012, 13:58

Можеше да си ограничиш мнението с посочване на директен линк към темата, както току що направи. Времето за обясняване, че информацията вече я има във форума е повече от директно посочване на темата, където е. Всички работим, но някои пишейки по-малко са определено по-полезни и със сигурност по-малко язвителни...

П.С. Без лоши чувства, само наблюдение за тенденциите в този подфорум. Все едно почва да ни е яд че модела (вече почти 10 годишен) става масов и хората, които го купуват повече...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 24 Окт 2012, 14:10

MadChicken написа:Можеше да си ограничиш мнението с посочване на директен линк към темата, както току що направи.

Emooo написа:kostadinovj, аз съм на работа. Набързо се опитах да насоча човека. Нямам време да търся темата заради него
Tool - Fear Inoculum

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 24 Окт 2012, 14:15

Каааакто и да е. Недей пиши повече, нали уж нямаше време ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 24 Окт 2012, 14:22

момчета не се карайте,
аз теми съм ги чел по няколко пъти почти всичките все пак съм регистриран тук от август месец,а колата купих октомври.Всъщност въпроса ми в тази подточка от въпроси беше каква трябва да е консумацията нормално?Инъче разбрах ще я изчакам да заспи и почвам да вадя бушони да видя къде е консуматора!Така като гледам различни работи може да са и първо ще изчакам програмата с кабела да дойде да си обознача новия акумулатор,после ще кача новия софтуер на колата и тогава ще видя ако не се оправи къде е проблема!Но това е тема за новобранци и всеки,който като мен преди месеци избираше и разучаваше автомобила първо тук ще прегледа затова е добре да има линкове към темите за въпросите,които задава един начинаещ.Ето,че от моя пост какво съм правил по колата до сега един колега днес ми писа на лични да ме пита къде в Бургас може да го направи и какво би му струвало!Нали за това е за начинаещи,а не да се пуска всеки път нова тема.
Така и не намерих нищо за тези диодчета на веждата,които светват и изгасват когато си поискат?
някой да помогне нещо в тази посока :bowdown:
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 24 Окт 2012, 14:26

Mисля че казахте достатъчно и двамата :)

Като цяло съм съгласен с MadChiken, "старите кучета" наистина са доста груби към новите хора. Някой на времето беше казал нещо забавно и вярно:

Питаш нещо в американски форум - отговарят ти.
Питаш нещо в руски форум - задават ти още 3 въпроса.
Питаш нещо в български форум - всички ти обясняват колко си тъп :mhihi:

Това си е почти в пълна сила и при нас (Е60 под-форума) и вероятно ще остане така, докато някой добър човечец не направи тема с най-често срещани проблеми и възможните варианти за решението им - демек да обобщи информацията в раздела в 1 тема.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 24 Окт 2012, 15:18

Най-лесното решение е тези информативни и полезни теми да се направят "важни", по подобие на раздела за Е39 (макар че там са целево създадени).

Сега веднага се сещам за няколко такива теми:
- 525д на 200.000 км
- За автоматика има две теми
- За акумулатора, зареждането и течовете има 2 май също
- За ДПФ-а има поне една
- За термостатите и температурата
- За рейката има поне една..
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 24 Окт 2012, 15:24

Няма смисъл от това.Нали търсачката е точно за това,да ти изкара синтезиран резултат при зададени думи и параметри.
Една тема ,която ще побере всичко в себе си първо ще е огромна,мудна и тягостна за четене,защото проблемите в Е60 хич не са малко,което е нормално с тенденцията за увеличаване на електрониките и ''умните'' модули във все по-новите модели.
Така че нека си има различни теми,нали това е хубавото на търсачката--търси и по теми и по мнения.и нали затова е призива на модераторите темата като заглавие да отговаря максимално на съдържанието.Спазвайки тези елементарни неща търсачката си върши чудесно работата.Ако искам да чета за колекторите няма нужда да преглеждам 20 страници преди това писано за консумативи,детски болести,рейки,пеперуди,датчици,турбо,клапани на турбото,филтри на турбото,катализатори,ДПФ,хидротрансформатор на скоростната кутия..........и какво ли още не,защото това са само част от болежките при Е60.
И няма лошо да се увеличава бройката на притежателите на Е60,та това вече е морално остарял модел и цените паднаха главоломно от две години насам.Но някак си да не ползваш търсачка,която хем е събрала наготово понякога болезнения опит на всеки споделил проблем с този модел ,и в същото време да искаш в твойта тема като новобранец да ти се отговори наготово на 1001 въпроса--еми малко егоистично ми се струва.
Другото което е,поевтиняването на модела като покупна цена изкушава доста хора да си го купят.НО,пичове,поддръжката му все още не е паднала чуствително,така че да купиш и да поддържаш са две различни неща.аз самия замислям продажба на моята,не за друго,ами не ми е само тя на главата.А да храниш лъв с храна за домашна котка на мен никога не ми се е нравило,ако ме разбирате за какво говоря.По-добре да я поддържа някой за когото ще е единствена кола.
Та такива ми ти мисли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 24 Окт 2012, 21:20

Офф топик, макар че пак си е по темата като се замисля, нашите коли електронно ограничени ли са на 250 км/ч :?:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 25 Окт 2012, 0:36

aero написа:Офф топик, макар че пак си е по темата като се замисля, нашите коли електронно ограничени ли са на 250 км/ч :?:

Ограничени са, макар че много малко матори могат да вдигнат повече дори и да не са (от 535д нагоре).
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 60 520 D - 2006
Мечтае да кара: 5 GT

Мнение от kostadinovj » 25 Окт 2012, 7:56

Alexch написа:
aero написа:Офф топик, макар че пак си е по темата като се замисля, нашите коли електронно ограничени ли са на 250 км/ч :?:

Ограничени са, макар че много малко матори могат да вдигнат повече дори и да не са (от 535д нагоре).

Аз съм с 2-ка мотор и има ограничение на 230 км/ч. Усеща се , че колата има още, обаче стрелката не мърда!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 25 Окт 2012, 8:26

Е колко повече да вдигне ?Толкова му е силата.По каталог 228км/ч е максимума на 520д 177 к.с..
При мен при максимално постигната възможна 250км/ч показание на спидомера на таблото с гуми 245/45/17 навигацията показваше 244км/ч.
От 32 модела на Е60, 10 развиват на 250км/ч ако се премахне ограничението.Другите не че имат ограничение на по-ниска скорост,просто толкова им са възможностите.
Защо слагат ограничението на 250 на модели които имат по-големи възможности е ясно.Зад завоалираното ''за безопасност'' всъщност стои ''за пари'' когато искаш да го премахнеш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 28 Окт 2012, 11:35

Ето един пресен пример колко може да вдигне Е60 530Д М-Пакет 231 коня. Колата е автомат на истински 174 хил км!!!
http://media.snimka.bg/s1/1308/028859951-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1308/028859952-big.jpg?r=0
Тук най-интересното е че 260 ги набира дори на 5-а скорост. Затова и оборотите са около 4500-600. За по-голяма достоверност прилагам и 2 клипа.
http://www.youtube.com/watch?v=y4HCp74L ... 1351414805
http://www.youtube.com/watch?v=GoBt6QkLer0
Как ускорява колата, как поддържа скорост и т.н. В края на втория клип се вижда как набира 260км/ч на 6-а предавка и оборотомерът е някъде между 3500rpm и 3600rpm. Километражът дава отклонение около 4-5км/ч по ГПС, което е нормално над 200км/ч. Гумите са стандартни 245/40/18. В колата съм сам, снимам си и си карам :driving:
За доброто настроение се грижи албумът "The Miracle" на QUEEN и Hi-Fi Proffesional DSP - Logic 7 :driving:
...............................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 28 Окт 2012, 12:37

колеги направи ми впечатление,че чертичките на оборотомера на колегата не се виждат.Вашите така ли са,защото моите винаги се виждат по 6 чертичк,а термостатите съм ги сменил и по сервизно меню колата загрява нормално!И още един новобрански въпрос жалозите от пред на маската отварят ли се?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61