Никога не шофираите така че да стигнете до тук!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 31 Юли 2006, 0:38

Значи колеги аз съм вече 3 години студен в Германия. При всяко мое пребиране някой познат е загинал при ПТП. Като последно на една моя приятелка систра й...на 14 години. Забравила си тетрадката и се връща да си я вземи. Келеш (майче и без книжка) влиза в завой с над 80 км/ч с на тате ладата....момичето на место. На друг познат баща му. Оня от насрещното заспива и челно. Човека на място..... и т.н. и т.н.
Вече ме е страх, че като се прибера пак няма да се окаже, че съм останал с някой познат по-малко :roll: !
Нашата психика е така...по-южняшка....кръвта ни е по-гореща и от там идва и начина ни на каране.
Знаете ли кое обаче е най-интересното, че когато един българин се окаже извън България като Шофьор на кола.......е от къде я вадим тая култура незнам. Толкова сме прилични, толкова правилно караме и всичко спазваме и в момента в който стъпим на БГ почва....айде сега пак по нашенската.
Ми аз един път пуснах едни пешеходци да минат и отзаде ме направиха на г*з. То не беше свирене, не беше викане, не беше ракомахане......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgirl_Z8 » 31 Юли 2006, 1:03

Наистина тази гледка на всички тези коли е УЖАСЯВАЩА!!! :| Дано хората,които правят такива безумия и си мислят,че на тях не може да им се случи никога,се ЗАМИСЛЯТ!!!
Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 31 Юли 2006, 4:47

:shock: ибаси

п.п. аре бих си предишния рекорд легам си :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 31 Юли 2006, 9:47

това е реалността и не можем да я спрем, но ако ограничим нас от нея, пак ще направим добро...

имам книжка от над 3 години вече и нямам нито едно ПТП, и не само защото Бог ме пази, а и защото знам кое къде и кога...
4 8 15 16 23 42

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 31 Юли 2006, 11:23

pantata написа:Така е що книжки са се взели с парици или с шуробаджанаштина...края се не види...куче влаче рейс диря няма хей

бинго ти ма попука от секаде е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 31 Юли 2006, 11:27

|`oTuH написа:това е реалността и не можем да я спрем, но ако ограничим нас от нея, пак ще направим добро...

имам книжка от над 3 години вече и нямам нито едно ПТП, и не само защото Бог ме пази, а и защото знам кое къде и кога...

аз изобщо нз как може да говориш така сигирно !имам толкова познати случаи на ПТП дето мойте хора са знаели кога къде и как и без да имат никва вина са били вкарани принудително от разни пияници и т.н в ПТП-та ...тъй ,че тва мн ме издразни дето го казваш-сичко е абсолютен късмет и няма нищо общо със знаене и можене ,е поне не зависи на 100% само от знаене и можене...!

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 31 Юли 2006, 11:39

tsurata написа:
|`oTuH написа:това е реалността и не можем да я спрем, но ако ограничим нас от нея, пак ще направим добро...

аз изобщо нз как може да говориш така сигирно !имам толкова познати случаи на ПТП дето мойте хора са знаели кога къде и как и без да имат никва вина са били вкарани принудително от разни пияници и т.н в ПТП-та ...тъй ,че тва мн ме издразни дето го казваш-сичко е абсолютен късмет и няма нищо общо със знаене и можене ,е поне не зависи на 100% само от знаене и можене...!

живота е низ от случайности, не случайно наредени
4 8 15 16 23 42

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 31 Юли 2006, 12:13

sid написа:Добра си е темата бе, само млко депресираща. На някои снимки си представях ,как са изваждали от вътре разкъсани 4овешки останки,и обезобразени трупове. :(

:mhihi: Ей Изрод си майка :mhihi: :mhihi: :mhihi: Не е за смех,но....
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 31 Юли 2006, 16:42

zAcK написа:1. Лоши пътища
2. Стари Автомобили - неизправни технически
3. Липса на шофьоркса култура
4. Липса на добра техника на каране
5. Липса на маркировка по пътя.
6. Всеки си мисли, че е най тарикат и ще прецака другите с някой финт

Добре си ги описал колега. Мисля че можем да направим много относно 3 и 4.
Специално за 4: По-миналия уикенд всички сте чули за зверската катастрофа близо до Микре на пътя София-Варна, където загинаха 4 и още 2 бяха ранени сериозно.
- "... внезапно навлиза в насрещното платно...". На месец са няколко такива новини, лятото всяка седмица, за съжаление.
Някой от вас замислял ли се какво може да предизвика такава ситуация?
Обикновено спукване на предна гума. Но понеже катаджиите след челен удар не могат да знаят кога се е спукала някоя от предните гуми, пишат за причина "несъобразена скорост".
Сега замислете се при спукване на предна лява гума с разрешената скорост от 90 км/ч, ако си държите най-гъзарски волана с едната ръка, а другата си я веете през прозореца, дали ще успеете да овладеете колата?
Мен лично са ме возили много хора - от тях един-двама само си държаха волана с двете ръце.
Елементарно правило, пише го във всички книги, но незнайно защо всеки си мисли, че щом волана се върти леко (има серво), и колата ще я овладее леко.
Колко от вас си държат волана с две ръце извън града?
Ако не спазваме елементарни правила от гъзария или просто "за по-лесно", няма как да стане по-безопасно по пътищата.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pantata » 31 Юли 2006, 22:34

tsurata написа:
pantata написа:Така е що книжки са се взели с парици или с шуробаджанаштина...края се не види...куче влаче рейс диря няма хей

бинго ти ма попука от секаде е :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хехе бонги стараем се :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 01 Авг 2006, 12:55

[quote=zAcK]От три месеца съм си поставил за цел в София да не дигам повече от 60 освен на някой много големи булеварди. И всеки ден оттогава си мисля [b]как подяволите да не стават катастрофи като всички се мислят са рали състезатели[b] Даже и жигулките ме подминават със свиркане и ме псуват... [quote]

Точно... аз съм много млад шофьор и се старая да карам бавно и да не надвишавам ограниченията с повече от 10кмчас. Признавам, че от време на време се изкушавам да настъпя зверчето, но като цяло все още ме е страх. Да ама всеки си мисли, че като е БМВ трябва да се кара бързо. И то като се почне... прелитат покрай мен всякакви коли, и скъпи и ефтини и често карат тези от насрещното да намаляват. Е не вярвам, че всички бързат чак толкова... Също така на светофарите - винаги изчаквам зеленото, не тръгвам на жълто и понякога ми свиркат защото съм се забавил 2 секунди. Често казват, че в София не може и не трябва да се кара по правилник, може би с времето сам ще установя дали това е вярно или не.
We love you Ronnie!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 01 Авг 2006, 13:00

само няколко думи ...

ляв завой ... 180 градоса ... дупка ... 2 десни гуми офф..

Ако държах волана с една ръка .. :!: :?:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 01 Авг 2006, 13:14

Exy написа:Често казват, че в София не може и не трябва да се кара по правилник, може би с времето сам ще установя дали това е вярно или не.

Абе не може... Ама като си млад шофъор правилно караш така. И аз така почнах, не ми свиркаха много, но ме минаваха как си искат. Но вече не мога да си позволя да карам така. Като мога, ще помагам на другите шофъори да минат по-бързо, а няма да ги бавя заради някакъв малоумен правилник. А иначе - на светофара гледай да си на полусъединител, нема нужда да тръгваш на жълто, но в момента който е светнало зелено трябва да си в движение. А не като п-----те дето се излетят отляво на светофара и после ги чакам 10 секунди да включат първа и даа тръгнат.... :evil: :evil: :evil:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 01 Авг 2006, 13:18

sieg написа:
Exy написа:Често казват, че в София не може и не трябва да се кара по правилник, може би с времето сам ще установя дали това е вярно или не.

Абе не може... Ама като си млад шофъор правилно караш така. И аз така почнах, не ми свиркаха много, но ме минаваха как си искат. Но вече не мога да си позволя да карам така. Като мога, ще помагам на другите шофъори да минат по-бързо, а няма да ги бавя заради някакъв малоумен правилник. А иначе - на светофара гледай да си на полусъединител, нема нужда да тръгваш на жълто, но в момента който е светнало зелено трябва да си в движение. А не като п-----те дето се излетят отляво на светофара и после ги чакам 10 секунди да включат първа и даа тръгнат.... :evil: :evil: :evil:

как не ви е срам, не знам....има си правила бе хора...и никога не изпреварвайте линейки! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 01 Авг 2006, 13:23

Lila_Angel написа:
sieg написа:

как не ви е срам, не знам....има си правила бе хора...и никога не изпреварвайте линейки! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Абе тоя се мОташе, бе... правилно си го изпревари отляво в насрещното на трамвая... сега пък като не си е купил БМВ-линейка да си кара отдесно.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум