Бригада в САЩ или Англия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Бригада в САЩ или Англия?

Мнение от ogata » 24 Окт 2012, 21:50

А, аз искам да питам ква е схемата за ходене след държавен изпит - бакалавър ? Щото есента вече се почва магистратура, която е година и половина без почивка и после си на трудовата борса и не си студент, което е основно изискване за бригадата ...

Та ако случайно ме стегне каиша пак ... да знам кви са ми опциите. :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Окт 2012, 22:20

Записваш някъде задочно примерно, аз така ги виждам нещата.. Благодаря на Anordetic за включването.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 24 Окт 2012, 22:31

Kroki написа:Записваш някъде задочно примерно, аз така ги виждам нещата.. Благодаря на Anordetic за включването.

Доколкото знам за САЩ не може ако си задочно. Трябва да си редовно. За Англия няма изисквания. Може би само възрастоиви.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Окт 2012, 22:37

Да сега и аз го разбрах. :yes: Дет се вика, записваш някъде нещо умряло и после прекъсваш.. Има някакви схеми 100%
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F30 335i M Sport Estoril Blue

Мнение от Anordetic » 24 Окт 2012, 22:41

Има схема - отиваш и не се връщаш повече, ама тряба да прежалиш приятели и семейство общо взето...4 месеца работих с мексиканоси, сите все незаконно живеят там, минали границата по втория начин. И никой не ги търси и не се занимава. Така че...схеми има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Окт 2012, 22:43

Anordetic написа:Има схема - отиваш и не се връщаш повече, ама тряба да прежалиш приятели и семейство общо взето

Тва ше се направа, че не съм го прочел. За мен не е опция.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар

Мнение от Anordetic » 24 Окт 2012, 22:48

ogata написа:
Anordetic написа:Има схема - отиваш и не се връщаш повече, ама тряба да прежалиш приятели и семейство общо взето

Тва ше се направа, че не съм го прочел. За мен не е опция.

Това е пречката за страшно много народ, връзката с близките тук. Но има и нещо по-така, за което се досещам - записваш второ висше, някакво леко, в университет, където изпити се взимат и с 2 дни четене и си ходиш по бригади още поне 3 години поред

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 24 Окт 2012, 23:32

Благодаря за хубавия отговор колега! Само 1 нещо не ми стана ясно и имам 1 въпрос.
Не ми стана ясно защо си дал 1700 долара само за квартира, колко месеца стоя там? 4 месеца и 1 седмица ли?
И въпроса ми е, ако не беше харчил пари там както ти каза, правил ли си сметка с какво чисто щеше да се прибереш в БГ?
Харесва ми това, че хората плащат като работиш. А не като в БГ - дори и да работиш - не се случва често да те повишат или да ти платят повече.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 25 Окт 2012, 0:47

ако търсиш пара отивай в англия ,аз 2009 бях на бригада(младежка) и понеже питаш за пари да ти кажа
горе долу пестях по 1300-1400 пандура на месец,бачках по 5 дена в седмицата на къра със всяква измет(поляци,румънци и др ),по барове не съм ходил,в базата бяхме около 600 човека 300 в общежитие 300 в каравани беше чисто имаше всякви условия фитнес зала,стадион ,кошове за баскет барбекюта и др,,бачкахме по 8-10 часа на ден,няма часовка само и единствено на норма,плащаше се на група ,ако групата ти са бачкатори се вадят мангизи доста повече от колкото ако си на часовка,еми смята:
1350(средно спестени,смисъл ,платил си квартирата,яденето и цигарите ,някоя дреха и тва ти остава)та 1350x6x2,4=19440 бг левчета
за същото време брат ми беше в Шотландия и се прибра с двойно по малко пари от мен,а френдовета дет бяха в щатите с тройно,ся незнам кой колко е работил и колко е живял ама ти говоря в цифри(мога да ти снимам пеймънтите ако не вярваш,ама кат отидох бях 100кила и се върнах 75 кг кат манекен :mhihi: та ти си прави сметката за кво отиваш за пара или за живот :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Anordetic » 25 Окт 2012, 11:15

Spit-Fire написа:Благодаря за хубавия отговор колега! Само 1 нещо не ми стана ясно и имам 1 въпрос.
Не ми стана ясно защо си дал 1700 долара само за квартира, колко месеца стоя там? 4 месеца и 1 седмица ли?
И въпроса ми е, ако не беше харчил пари там както ти каза, правил ли си сметка с какво чисто щеше да се прибереш в БГ?
Харесва ми това, че хората плащат като работиш. А не като в БГ - дори и да работиш - не се случва често да те повишат или да ти платят повече.

Всъщност като го сметна сега съм прекалил - не са 1700, а 1550, защото когато пристигнахме на 25 май не платихме цял наем, а само за оставащия период от няколко дни, предни да започне да тече новия период за плащане - който е двуседмичен. Иначе да, толкова беше, 4 месеца и няколко дни. Ако не бях харчил пари - което означава да се ограничавам откъм храна, пийня нямаше да си взимам, дори бира, както и ако се бях лишил от дрехи, ходене до ниагара и другите градове, също и ако не бях върнал 500 долара повече от необходимото на нашите ще се получи така : горе-долу 1000 долара храна, 2500 долара заминаване и 500 долара ги слагам - автобуси, закупуване на колело, обувки и панталон за втората работа и други. Което се получава около 4000 долара. Но нека ги направим 4500 - като ги извадиш от 9000 - стават 4500, сега доларът е 1.50 приблизително - след като се сметне излизат 6700-6800 лева. Което тук в България не ми е ясно как се изкарва, особено за човек на 22 с кажи-речи никаква квалификация. Но ако както казва колегата по-горе се изкарват близо 17-19 000 лв. в Англия и то за 5 дни работа в седмицата с една работа по 10 часа на ден....то това е оферта. Но забелязах, че умножава по 6, тоест 6 месеца работа, което също прави работата уморителна, а и 25 кила на минус...както той го каза - зависи дали искаш да живееш или да спестиш повече. Аз бях някъде по средата ако, трябва да съм честен, можеше да изхарча и всичко, както направиха някои, защото видиш ли се с пари, чувството е друго и започваш да харчиш за това, за онова...сам решаваш какво искаш. Аз точно сега кола не мога да поддържам както и не съм в остра нужда, затова и не съм решил да пестя за кола....аз да искам на бащата пари за застраховки, винетки, прегледи, масла, бензин, гуми....не става, имам ли си кола, сам ще си я гледам. Затова и се поотпуснах сега. Всичко е въпрос на цели и избор. Успех на всеки, който се е решил да поработи навън :yes:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 25 Окт 2012, 11:58

Благодаря :yes:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 28 Окт 2012, 1:04

alx написа:Съществената разлика е че в англия ще се отнасят с вас като със животни. В Америка- като с хора. Другото е логистика.

Абсолютно невярно ... аз съм работил (с жена ми) 2 години там и такова мнение ... ме учудва ...

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 28 Окт 2012, 1:23

alx написа:четох, четох и осъзнах нещо. много накриво я възприемате тая държава.

америка е да се учи там.. не да се бачкат 2 работи и да се ходи на работа с колело.

или ако ще се бачка- първо да се учи и после да се бачка.

ако ще ходите с мисълта да изкарвате пари- не си струва времето.

запишете някакви интересни за вас (евтини) летни курсове към някой университет - не е задължително да се записвате пълнометражен студент - пък като ви остава време поработвайте малко.

няма полза от 5000 долара за едно лято. има полза от 3 курса и някаква работа колкото да ви позволи да си върнете парите за курсовете.

не гледате напред...

Сашо, отново гледаш от своята си гледна точка ... в БГ се учи и се бачка едновременно ... щото ... ти е ясно що ...
само, че в БГ се бачка за да се учи, а не обратното ...
оставането в САЩ - агитацията я оставям на теб, само че според мен е нужно да споделиш и +/- на това начинание ...

Потребител
Аватар
Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
Мечтае да кара: e30 cabrio v10

Мнение от BobiMinev » 29 Окт 2012, 19:00

Аз сега съм се решил да отида до Чикаго и Евентуално назад..ще оставя тоя избор за края на петия месец, че при мен обстоятелствата са малко на кантар. Това което ме притеснява е че съм четвърти курс и как ще се оправя с тея в посолството е пълна мистерия, че и за зелена карта утре ще подам документи, та като ме видят в системата, веднага ще кажат ти си емигрант by default. Основното заради което ще го направя е да изкарам едно яко лято изпълнено с емоции. Имам сестра и братовчед там,та при тях отивам. Като цяло тя се омъжи тази година за американец, пък братчеда си е хамериканец по рождение. Успокоението ми е, че квартира няма да плащам и от там ще успея да спестя някой лев. В момента спадам към групата работи за да учиш и въртя пици по цял ден в едно ресторантче и си мисля че за същото работно време ще успея в USA да покрия разходите по програмата. лошото е че постъпленията ще са от банков кредит.. риск има винаги пред всяко предизвикателство, но колегите които се чудят дали да заминат (на мен също ще ми е за първи път) всяко голямо постижение започва с една малка крачка ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Bareck » 30 Окт 2012, 1:49

BobiMinev написа:Аз сега съм се решил да отида до Чикаго и Евентуално назад..ще оставя тоя избор за края на петия месец, че при мен обстоятелствата са малко на кантар. Това което ме притеснява е че съм четвърти курс и как ще се оправя с тея в посолството е пълна мистерия, че и за зелена карта утре ще подам документи, та като ме видят в системата, веднага ще кажат ти си емигрант by default. Основното заради което ще го направя е да изкарам едно яко лято изпълнено с емоции. Имам сестра и братовчед там,та при тях отивам. Като цяло тя се омъжи тази година за американец, пък братчеда си е хамериканец по рождение. Успокоението ми е, че квартира няма да плащам и от там ще успея да спестя някой лев. В момента спадам към групата работи за да учиш и въртя пици по цял ден в едно ресторантче и си мисля че за същото работно време ще успея в USA да покрия разходите по програмата. лошото е че постъпленията ще са от банков кредит.. риск има винаги пред всяко предизвикателство, но колегите които се чудят дали да заминат (на мен също ще ми е за първи път) всяко голямо постижение започва с една малка крачка ;)

Невъзможни неща няма...днес бях със съквартиранта да си подаде документите за бригада за следващата година и там момчето при което се подават документите ни разказа за някакъв негов клиент,който останал нелегално 2 години работещ като тираджия,след което се върнал в България,довършил си образованието пич-а (оставала му 1 година,мисля че...) и пак си подал документите...никой не е вярвал,че ще получи виза,но пък късмет-а си е късмет и пак заминал :mhihi: .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата