м52б28 не пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
м52б28 не пали
проблема е следния давам на последен контакт нито чука стартер акумолатор има ток има но нищо не се случва?

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Re: м52б28 не пали
някаква трансплантация ли е или си оригинал да не е EWS
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, ако не я подкараш, ако искаш ми се обади да я закачим на диагностика.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Масата на мотора закачена ли е? 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
На бутане кво става? 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Същия проблем имах ,остави ме на 50 км от София така , и аз въртях ,бутах я и пак не иска да пали ,не пуска ток до стартер и бензинова попма и се оказа ЕВС,след което се сваля компа ,носих го при едно момче на Горубляне и срещу скромните 180 лв. колата пали и без него вече
Другият вариант е нов чип ,този който е в ключа + обучаването му и отиваш към 2-300 лв .

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Smoocki написа:Не гадайте .Стартера е![]()
+1
преди две седмици точно същият проблем. Оказа се изгоряла бубина

Сметката беше точно 100 лв - Бубина, стойката на четките с четките и труд.
Нещата са бош, става въпрос за стартер на м43 и ползвах известна отстъпка от материалите и труда.
kokoshkite написа:Същия проблем имах ... и се оказа ЕВС
Миналата година и тва ми беше до главата. Но при мен нещата се разминаха само с откачане на буксата за 10 минути. Един вид рестарт.
Приятел от форума дойде и ме светна на тая техника

ПП. Като цяло май нещата са така : Ако запали на дърпане/бутане - стартер, ако ли пък не - EWS

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Mecho
- младши ентусиаст
-
E36 M52B28
E39 M52B28
Smoocki написа:Даже пробледам е и отремонтиран
Значи рецищлирах стартера не запали сменихме стартовия кабел и запали карах 3 дена и пак същия проблем не пали с бутане запали докато карах ми изчезна тока а да изгасне и всичко светна за няколко минути и после пак започна да губи ток та въпроса е-след смяната на-стартовия кабел се оправи и после пак та какво маже да е алтернатор ли реле ли ??

- Mecho
- младши ентусиаст
-
E36 M52B28
E39 M52B28
kokoshkite написа:Същия проблем имах ,остави ме на 50 км от София така , и аз въртях ,бутах я и пак не иска да пали ,не пуска ток до стартер и бензинова попма и се оказа ЕВС,след което се сваля компа ,носих го при едно момче на Горубляне и срещу скромните 180 лв. колата пали и без него вечеДругият вариант е нов чип ,този който е в ключа + обучаването му и отиваш към 2-300 лв .
Бензиновата помпа работи не е от евс или от компа но страното е че тогава не стигаше ток до отпред-и като смениха стартония кабел се оправи и това е страното 3 дена каране и пак същия проблем

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Mecho написа:kokoshkite написа:Същия проблем имах ,остави ме на 50 км от София така , и аз въртях ,бутах я и пак не иска да пали ,не пуска ток до стартер и бензинова попма и се оказа ЕВС,след което се сваля компа ,носих го при едно момче на Горубляне и срещу скромните 180 лв. колата пали и без него вечеДругият вариант е нов чип ,този който е в ключа + обучаването му и отиваш към 2-300 лв .
Бензиновата помпа работи не е от евс или от компа но страното е че тогава не стигаше ток до отпред-и като смениха стартония кабел се оправи и това е страното 3 дена каране и пак същия проблем
Огледайте добре, слаба връзка, стопена маса ???
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
Искаше да напишеш ,че на бутане пали .винаги ,на място не може да запали.
С читав акомулатор пак не пали
С читав акомулатор пак не пали

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
EWS блокира подаването на управляващите импулси от ДМЕ на бобините,изключва захранването на инжекторите и блокира стартера.Не управлява бензиновата помпа, защото елеминирането му е много лесно.
От това, което пишеш почва да ми прилича на някаква голяма утечка на ток през стартера.Затова като пипате около него временно се оправят нещата.Трябва да се провери какъв ток тече през кабела за стартера- с достатъчно голямо сечение е да има голяма утечка без видими признаци.Другото нещо, което може да се пробва е да се види тока от кабела от стартера към алтернатора- може да има някой неизправен диод.Има два варианта да се хване- или с осцилоскоп се изследва зареждащият ток от алтернатора или просто временно откачи кабела от алтернатора, който идва от стартера и виж какво ще стане.
От това, което пишеш почва да ми прилича на някаква голяма утечка на ток през стартера.Затова като пипате около него временно се оправят нещата.Трябва да се провери какъв ток тече през кабела за стартера- с достатъчно голямо сечение е да има голяма утечка без видими признаци.Другото нещо, което може да се пробва е да се види тока от кабела от стартера към алтернатора- може да има някой неизправен диод.Има два варианта да се хване- или с осцилоскоп се изследва зареждащият ток от алтернатора или просто временно откачи кабела от алтернатора, който идва от стартера и виж какво ще стане.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:EWS блокира подаването на управляващите импулси от ДМЕ на бобините,изключва захранването на инжекторите и блокира стартера.Не управлява бензиновата помпа, защото елеминирането му е много лесно.
не е задължително да блокира стартера .Аз съм му го вързал да не ползва това блокиране .
Оказа се масата на двигателя .Тръгнала е да се закъсва

15 мнения
• Страница 1 от 1