М42 картерни газове идея ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

М42 картерни газове идея ?

Мнение от ares2 » 22 Окт 2012, 19:10

Колеги ИС-а ми е от онзи модел без клапана на картерните газове.. измислил съм да направя пръчката на маслото така както е на М50 от E34 .. демек да минава през нея маркуча и евентуално капките масло да си се стичат обратно надолу.. дали би имало проблем? ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: М42 картерни газове идея ?

Мнение от ares2 » 23 Окт 2012, 9:14

понеже и на схемите по ОЕМ каталозите не го видях тук съм го нарисувал.. имам едно М50 е на него е същото както е на схемата по долу. това ограденото е мястото през което минава маркуча на картерните газове преди да се включи в дросела
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: М42 картерни газове идея ?

Мнение от zvetiko » 23 Окт 2012, 9:22

ares2 написа:Колеги ИС-а ми е от онзи модел без клапана на картерните газове.. измислил съм да направя пръчката на маслото така както е на М50 от E34 .. демек да минава през нея маркуча и евентуално капките масло да си се стичат обратно надолу.. дали би имало проблем? ?

При М50 вентилацията става с два маркуча от капака на клапните, като единият отива преди, а другият след дроселовата клапа.Това, за което говориш е при М52, като там има филтър, който сепарира картерните газове и по-голямата част от маслото се връща в картера, другата отива в смукателният колектор.По твоята методика няма да има вентилация на картерните газове и може да почне да блика масло от доста гарнитури. ;) За мен най-добрият вариант е картерните газове да се пуснат в атмосферата- не се цапа смукателният колектгор, стъпковото моторче, датчика за температура на въздуха, двигателя не получава замърсен въздух.

Назад към E36