Бригада в САЩ или Англия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар

Re: Бригада в САЩ или Англия?

Мнение от b00st » 23 Окт 2012, 1:10

Изображение
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Окт 2012, 1:46

BMW_RIDER написа:Е кво целия зор 4-6 месеца за 5000 лв..... Пичове на 2 работи и яко бачкане и в БГ можете да ги изкарате тия пари особено ако знаете някой занаят.
Само дето си спиш в дома, при приятелката и семейството и ако не ти отърва спираш. Рабирам желанието ви и винаги високо съм ценял работливите хора, ама за мен това си е слугуване на ония "западния свят" и ставаш златна мина за тарикатите от тия фирми за бригади и т.н. Да видиш другия свят - да бе кога ше го видиш от двете работи?? Най много да видиш ние как трябва да се държиме с циганите.... Да не говорим и за рисковете - един от най-близките ми хора се върна като скелет и наркоман щото беше попаднал на кофти "съквартиранти" Ай сиктир за неква тенекия ако ще не БМВ ми НАСА да я е правила... И пак казвам тия пари със елементарен занаят и тука могат да се изкарат.

Аз съм работил по 37 часа на седмица на една работа , живял съм в нов апартамент (махнахме етикетите от мебелите и ел. уредите) , на работа са се отнасяли с уважение към мене (може би защото имаше прекалено малко българи там) и съм взел точно колкото съм си изкарал , защото не съм имал посредници . Единствено едни 200 лв заминаха за агенцията ей така за движене на документи , но не са кой знае колко .
Ако говориш език и работиш здраво , почти навсякъде ще ти имат респект.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 23 Окт 2012, 1:49

520i написа:...

В Англия как замина, ако не е тайна ? Става въпрос за работата като барман, разносвач и т.н., а не селскостопанската работа ?
Ачо, къде това ? И колко изкара, съответно за колко месеца?
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Окт 2012, 2:42

uCnaHeTcA написа:
520i написа:...

В Англия как замина, ако не е тайна ? Става въпрос за работата като барман, разносвач и т.н., а не селскостопанската работа ?
Ачо, къде това ? И колко изкара, съответно за колко месеца?

Ирландия 2х6 месеца. Даваха уорк пермит само и натам се оправяш както намериш (което е НЕВЪЗМОЖНО ако нямаш познат да те светне) . Сега до колкото знам отвориха трудовия пазар .
На час даваха по 9,3 евро , ако ти се падне да работиш в неделя - двойно (18 евро на час) . Овъртайм ти е 50% отгоре , но рядко даваха , по-късно и съвсем го спряха . Ако работиш нощем - 25% отгоре . Данъците са някакви смешни 10 евро на седмица и може да си ги върнеш , но никой не се е занимавал .
Горе-долу по около 430 евро на седмица изкарвах само за 37 часа, щот се пишех се в неделите да работя . . .Това в ресторант на летището . Повечето време бях на джус бар (сокове) и си драпах задника по цял ден :lol: Имаше и дни където се сцепвахме от работа , но тва беше предимно първата година .
Давахме доста за квартири (апартамент 1200 евро на месец ... първата година бяхме в къща - 1400 евро на месец , тва делено на 4 си е бая )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 23 Окт 2012, 8:48

Някой може ли да препоръча услугите на някоя агенция за заминаване в САЩ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Окт 2012, 10:55

BMW_RIDER написа:Е кво целия зор 4-6 месеца за 5000 лв..... Пичове на 2 работи и яко бачкане и в БГ можете да ги изкарате тия пари особено ако знаете някой занаят.
Само дето си спиш в дома, при приятелката и семейството и ако не ти отърва спираш. Рабирам желанието ви и винаги високо съм ценял работливите хора, ама за мен това си е слугуване на ония "западния свят" и ставаш златна мина за тарикатите от тия фирми за бригади и т.н. Да видиш другия свят - да бе кога ше го видиш от двете работи?? Най много да видиш ние как трябва да се държиме с циганите.... Да не говорим и за рисковете - един от най-близките ми хора се върна като скелет и наркоман щото беше попаднал на кофти "съквартиранти" Ай сиктир за неква тенекия ако ще не БМВ ми НАСА да я е правила... И пак казвам тия пари със елементарен занаят и тука могат да се изкарат.

Хич, не съм съгласен...

1-во: Тия 5000 лв. ти остават след лаптопа, фотоапарата, гейфона и още 1000-дата боклуци, дето всеки си ги купува като отиде на бригада.
2-ро: Не винаги са 5000 лв. Аз първото лято се прибрах с $6000, второто с $8000, а третото с $7000 понеже се олях с екскурзиите :mhihi:
Естествено познавам и такива дето първото лясто се прибраха с 1000 лв. и не повториха :lol:
А някой по-горе спомена и за данъците, които ти идват като мана небесна през април/май на следващата година, точно когато си свършил парите :mhihi:
А относно това за циганите... Няма смисъл да го коментирам... Хората се отнасят съвсем човешки с теб като знаят че си от "Европа". Отнасят се като с мангали с мексиканците :mhihi:
За виждането, виждаш го "другия свят" - 3 месеца и половина се сцепваш от бачкане и после 2 седмици обикаляш :yes:

Не казвам, че бригадата е нещо супер мега яко - всичко е относително и е голяма доза късмет.
Аз се радвам, че имах късмет и всичко беше наред.
Имаше и много, за които не беше наред - не могат да си намерят втора работа, не могат да си намерят квартира, не знаят английски...
Сега се сещам, че едно момче от Плевен даже почина там след инцидент - работеше в увеселителен парк, някакво дете си изпуснало шапката на релсите на един от атракционите и момчето се опитало да я вземе, но го блъснало влакчето...
Следващата година 3-ма руснаци се удавиха при нощно къпане пияни...
Риск винаги има, за съжаление... Всеки сам си решава.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Окт 2012, 12:37

BMW_RIDER написа:....

И аз съм на това мнение! Преди години може да са се правили пари, но не и сега. Не познавам лично някой в последните 2 години, който да се е върнал с повече от 2 000лв. и то защото не си беше купил айфони и лаптопи. Ако ти е само за парите - хвани се някъде на Съни Бийч :mhihi: За мен смисъл има, ако просто искаш да видиш как е в САЩ и как живеят там. Тези хиляди се вадят на две работи. То и тук, ако си на две работи може да вадиш пари... Някак си все си мисля, че въпросната цел от 5 000лв. може да я изкараш и на черноморието, където обаче имаш доста по-малко рискове. Ако не те кефи, си хващаш пътя, докато от САЩ малко по-трудно ще си хванеш пътя... Доста хора ходят с амбиции да не се връщат, ти като гледам не си от тях, така че няма смисъл за мен. С две работи не "виждаш свят", с една работа не "виждаш пари".

П.П. Не съм бил на бригади, не смятам и да ходя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 23 Окт 2012, 13:12

TNT написа:

И аз съм на това мнение! Преди години може да са се правили пари, но не и сега. Не познавам лично някой в последните 2 години, който да се е върнал с повече от 2 000лв. и то защото не си беше купил айфони и лаптопи. Ако ти е само за парите - хвани се някъде на Съни Бийч :mhihi: За мен смисъл има, ако просто искаш да видиш как е в САЩ и как живеят там. Тези хиляди се вадят на две работи. То и тук, ако си на две работи може да вадиш пари... Някак си все си мисля, че въпросната цел от 5 000лв. може да я изкараш и на черноморието, където обаче имаш доста по-малко рискове. Ако не те кефи, си хващаш пътя, докато от САЩ малко по-трудно ще си хванеш пътя... Доста хора ходят с амбиции да не се връщат, ти като гледам не си от тях, така че няма смисъл за мен. С две работи не "виждаш свят", с една работа не "виждаш пари".

Не съм съгласен. Как по-малко рискове? Тук шефа я пари няма да има да ти плати, я ще се покрие, ще си намери за кво да те уволни. Квартирата ти уж осигурена, отиваш там и :shock: къде ми е квартирата - ми ходи си търси. А и на "Съни Бич" като искаш можеш да си ходиш и като завършиш, а в САЩ ако не си студент е почти невъзможно да работиш. Незнам как на 2 работи в Бг ще изкарваш 5000лв като за 1 вземаш 400-500лв в добрия случай, бакшиша не го броя че той е относителен :mhihi: Да не говорим че всички станаха тарикати и първия месец си на "пробен период" и после - Довиждане :wave:
Незнам, аз мисля че си е добър културен обмен бригадата и си струва да се опита.
:bchug:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 23 Окт 2012, 14:04

Оставете дебилните американци и грозните англичани най-сериозните бригади са в Русия! 8)

Изображение
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Окт 2012, 21:41

rhase написа:
TNT написа:

Не съм съгласен. Как по-малко рискове? Тук шефа я пари няма да има да ти плати, я ще се покрие, ще си намери за кво да те уволни. Квартирата ти уж осигурена, отиваш там и :shock: къде ми е квартирата - ми ходи си търси. А и на "Съни Бич" като искаш можеш да си ходиш и като завършиш, а в САЩ ако не си студент е почти невъзможно да работиш. Незнам как на 2 работи в Бг ще изкарваш 5000лв като за 1 вземаш 400-500лв в добрия случай, бакшиша не го броя че той е относителен :mhihi: Да не говорим че всички станаха тарикати и първия месец си на "пробен период" и после - Довиждане :wave:
Незнам, аз мисля че си е добър културен обмен бригадата и си струва да се опита.

Ако нямаш възможност за допълнителна работа , докато си студент - напалвай с 200 . При всички положения ти е плюс .
Ако можеш в БГ да си работиш - хвани се на някаква работа , която да е поне малко в сверата която учиш , дори и за малко пари да е . Защото като завършиш и на 25 години нямаш един ден трудов стаж , само 2 лета в САЩ бургер-майстор ... бая ще ти е трудно да си намериш хубава работа .

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 23 Окт 2012, 21:55

И сега в крайна сметка има ли единно мнение за САЩ?
Единия се прибрал с 5-6000, другия на нула, третия на минус. То верно е до късмет, но какво може да се очаква ако бачкаш усърдно цяло лято минимум на основната работа, не се отпускаш да ходиш по екскурзии и не си купуваш 1000 айшитове, лаптопи, сувенири и други глупости? Колко пък да са евтини дрехите в Америка? В Испания имаше тениски по 2 евро и дънки по 10 в мола. В САЩ има ли ги? То ако е така, нищо не пречи да се прибереш с 5 нови тениски, 2-3 чифта дънки и някой друг анорак. Не виждам смисъл от повече. Колко пари струва в САЩ един DSLR фотоапарат? В България ги има по 5-600 лева читави 2-ра ръка. Това са около 400 долара.
По мои сметки ако работиш за 8 долара на час и имаш 40 часа на седмица, това са 1280 долара на месец. За 4 месеца това са над 5000 долара. Ако квартирата ти е 100 долара на седмица, имаш 1600 долара квартира за целия сезон. Да кажем още по 50 долара на седмица за храна и стават 2400 общо. Ако не с купуваш нищо друго, то ще ти останат 2600 + долара с които ще си на 0 като се прибереш.
Единственото нещо което не знам е дали тези 8 долара са преди или след данъците, които удържат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 23 Окт 2012, 21:59

acho.rs написа:
rhase написа:
TNT написа:

Ако нямаш възможност за допълнителна работа , докато си студент - напалвай с 200 . При всички положения ти е плюс .
Ако можеш в БГ да си работиш - хвани се на някаква работа , която да е поне малко в сверата която учиш , дори и за малко пари да е . Защото като завършиш и на 25 години нямаш един ден трудов стаж , само 2 лета в САЩ бургер-майстор ... бая ще ти е трудно да си намериш хубава работа .

:yes: Абсолютно вярно
На последното място където питах за работа, която да е свързана с това което уча, ме питаха да имам някакъв стаж...за да ме вземат на стаж :dunno: :banghead:

Данъците ти се връщат като се прибереш в Бг. След около година от заминаването ти май.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Окт 2012, 22:03

Spit-Fire написа:И сега в крайна сметка има ли единно мнение за САЩ?
Единия се прибрал с 5-6000, другия на нула, третия на минус. То верно е до късмет, но какво може да се очаква ако бачкаш усърдно цяло лято минимум на основната работа, не се отпускаш да ходиш по екскурзии и не си купуваш 1000 айшитове, лаптопи, сувенири и други глупости? Колко пък да са евтини дрехите в Америка? В Испания имаше тениски по 2 евро и дънки по 10 в мола. В САЩ има ли ги? То ако е така, нищо не пречи да се прибереш с 5 нови тениски, 2-3 чифта дънки и някой друг анорак. Не виждам смисъл от повече. Колко пари струва в САЩ един DSLR фотоапарат? В България ги има по 5-600 лева читави 2-ра ръка. Това са около 400 долара.
По мои сметки ако работиш за 8 долара на час и имаш 40 часа на седмица, това са 1280 долара на месец. За 4 месеца това са над 5000 долара. Ако квартирата ти е 100 долара на седмица, имаш 1600 долара квартира за целия сезон. Да кажем още по 50 долара на седмица за храна и стават 2400 общо. Ако не с купуваш нищо друго, то ще ти останат 2600 + долара с които ще си на 0 като се прибереш.
Единственото нещо което не знам е дали тези 8 долара са преди или след данъците, които удържат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е досега какво ти обясняваме - ако не работиш допълнително си на минус .
Най-малкото трябва да се уредиш 5тия месец да работиш (на което официално нямаш право) . На бакшиш хич не разчитай да те пусне някой първата година . Най-добрия възможен вариант е да си бачкаш на една работа и да взимаш овъртайм , който ти го плащат на 50% отгоре . Така за 12 часа на ден ще изкарваш двойно повече пари , без да тичаш като луд до 2рото работно място .
Разходите си слагай поне още едни 50 долара на седмица , защото аз лично познавам само един който успя да живее като куче и да дава пари само за храна и наем .
Това са най-общи правила от които винаги има изключения . Познавам над 200 човека които се върнаха от бригади и нямаше НИТО един който да не излъга с колко кинти се е прибрал . Според мен 90% бяха с под 5000лв чисти .
На последното място където питах за работа, която да е свързана с това което уча, ме питаха да имам някакъв стаж...за да ме вземат на стаж

- аз го написах от горчив опит . Като по млад бачках кви ли не смотани работи, без договор без нищо за да си докарам повече пари . 2009та година излязох на трудовия пазар без никакъв опит в сферата , докато други колеги които живееха доста по-скромно от мене и работеха на тъпи тогава за мене "работи" направо си скочиха нагоре ...

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 23 Окт 2012, 22:06

Ами тогава стискам палци за нещо с бакшиш или овъртайм + 2-ра работа, пък може и първа с бакшиши и овъртайм и да си барам макарите през другото време :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 23 Окт 2012, 22:13

Днес говорих с едно момче,което тази година се е прибрало от САЩ.
Така първо е имал право на избор на работа докато е бил още в България.
Сам си е избрал оферта от работодател получени в университета,после интервю,одобряват го за работата и си е дал газ.
Бачкал е в Атлантик сити - голяма веселба е било,обиколил е щатите и т.н. и т.н. не каза точна сума с която се е прибрал но останах с впечатлението,че е доволен и с нетърпение чака май месец :D
Не знам чрез фирмите организатори как стоят нещата,но явно чрез учебно заведение е по-лесно и сигурно и бригадата може да се плати чрез държавен заем,или да се заплати след връщането от бригада.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата