Бригада в САЩ или Англия?
Модератор: Общи модератори
Re: Бригада в САЩ или Англия?
Знам, че има опция да ти пратят трудов договор и от там заминаваш с работа виза, но трябва да имаш познат някъде.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ogata написа:Не ме кефеше селската работа и избрах САЩ.

ogata написа:Работа без бакшиш ти осигурява възвръщане на инвестицията + бутилка уиски
Не винаги
ogata написа:2 работи без бакшиш .... ше има като за една биваща е36ца.

ogata написа:1 работа с бакшиш = 2 работи без бакшиш.
Пълни глупости! Познавам хора дето работеха "работа с бакшиш" и едвам събраха пари да си върнат заемите...
ogata написа:2 работи с бакшиш ... е36цата може да е е46/e39. При тва ///M. С десен волан![]()
Почти невъзможно; добри пари се изкарават на вечерите в ресторантите или в баровете - не можеш да сервираш в два ресторанта едновременно вечеря, а след вечерята, вече е късно да ходиш барман в някой клуб.
И все пак има начин - в хотела, в който работех имаше "Beach club"; имаше и бармани през деня, които после пак бяха бармани вечерта... Случвало се е да се прибират с по $300-$400 бакшиши

ogata написа:1 работа в Аляска = 2 работи с бакшиш
Пак пълни глупости! Познавам хора дето след 1 месец забегнаха по южните щати (с пари на заем за билет), че "няма риба".
Познавам и такива дето от 1 работа са спестили $28 000 за 5 месеца...
ogata написа:2 работи в Аляска ... не знам дали ше имаш време и сили![]()
Такъв случай не съм чувал

Като цяло единственото сигурно в бригадата е, че няма нищо сигурно. Като отиваш за първи път всичко е на късмет - работодател, място, квартира...
На първо място в списъка с желаните работи трябва да са ти такива с бакшиши - барман, сервитьор и т.н.
На последно място в списъка трябва да са такива с кофти работно време, дето не можеш да си хванеш втора - спасител примерно.
Каквото и да стане, дори и само разходите да си покриеш ти остава едно много приятно изживяване! Дори в началото да не изглежда така, после осъзнаваш, че не е било чак толкова зле, даже започва да ти харесва

Първите 2 месеца на първото ми ходене се заричах, че "никога повече няма да стъпя в тая шибана Америка"... После ходих още 2 пъти

Успех!
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Най-важния извод е че в америка пари не се правят . Изключения има винаги . Но тръгнеш ли за САЩ за първи път с нагласата да се върнеш със чисти (след връщане на заемите) повече от 5-6 000 лв - мечти .
Рибарски истории колкото искаш . Факт е че легално може да работиш 4 месеца . 5тия месец де работиш , де не работиш .
При всички положения спестените няколко хиляди лева по добре да си ги изхрачиш в америка , те за тва му викат уорк енд травъл.
В Англия и Ирландия имаш право да работиш 6 месеца . Макар че последните отвориха границата и може да работиш колкото си искаш . Всички дестинации крият капани . Никъде не ти е гарантирано нищо .
Рибарски истории колкото искаш . Факт е че легално може да работиш 4 месеца . 5тия месец де работиш , де не работиш .
При всички положения спестените няколко хиляди лева по добре да си ги изхрачиш в америка , те за тва му викат уорк енд травъл.
В Англия и Ирландия имаш право да работиш 6 месеца . Макар че последните отвориха границата и може да работиш колкото си искаш . Всички дестинации крият капани . Никъде не ти е гарантирано нищо .
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Според моите изчисления ми трябват 3000 лв. за да си купя мотор, да го пусна в коша, да сменя всичко нужно за да е ОК и това е. Ако прибера още 2 палки в банката, чудесен съм. Кой говори за повече от 5000 лв. ? 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Spit-Fire написа:Според моите изчисления ми трябват 3000 лв. за да си купя мотор, да го пусна в коша, да сменя всичко нужно за да е ОК и това е. Ако прибера още 2 палки в банката, чудесен съм. Кой говори за повече от 5000 лв. ?
Аз се прибрах с малко повече от Петка

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Аз не пия пък хич.
За сега съм се ориентирал да търся на първо място Housekeeper защото разбрах, че работното време е готино (позволява 2-ра работа) и има и бакшиши. Някакво мнение за камериерството?
За сега съм се ориентирал да търся на първо място Housekeeper защото разбрах, че работното време е готино (позволява 2-ра работа) и има и бакшиши. Някакво мнение за камериерството?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Spit-Fire написа:Аз не пия пък хич.
Нищо ... освен, че се търсят предимно момичета

Ако можеш да плуваш ходи да бачкаш спасител. Поне ще знаеш че 4ри месеца си бил айляк и ше имаш точно за мотор

Съжелявам че не се трампих за такова ....

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Е аз чистя по-добре от много момичета и мога да го докажа
Плюс това доколкото знам като спасител няма да имам време и сили за 2-ра работа. Аз може да искам само мотор, но после трябват пари и да се кара, щото искам да си барам дисагите няколко месеца на спокойствие, пък и ми викат на галено Мечо Пух - колкото повече - толкова повече
Айде стига толкова оф-топик, ако се счита за такова.

Плюс това доколкото знам като спасител няма да имам време и сили за 2-ра работа. Аз може да искам само мотор, но после трябват пари и да се кара, щото искам да си барам дисагите няколко месеца на спокойствие, пък и ми викат на галено Мечо Пух - колкото повече - толкова повече

Айде стига толкова оф-топик, ако се счита за такова.
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Едни приятели работеха като спасители в голям аквапарк и момчетата и момичетата дето работеха с тях си бяха намирали изгубени телефони,злато и т.н... и след като никой не си е ги търсил някои си ги бяха прибирали за тях...лично аз не бих го направил,ама 

- ogata
- старши ентусиаст
-
До колкото разбирам ще ти е първа година.
Недей с голямата кошница на прехвалените ягоди - както ние тръгнахме.
За да имаш 2ра работа се иска да имаш SSN - Social Security Number, той се издава като пристигнеш в Америка. Работодателя ти те води в бюрото за ръчичка да си подадеш документите, което в моя случай стана на 2рата седмица работа. Самата карта пристигна след още 2 седмици ..и ето първият месец е минал. И когато я държах в ръцете си - вече беше началото на Юли, украинците, румънците и руснаците бяха наводнили всичко и обрали където имаше възможност за 2ра работа и аз останах на "изчакване" ако се отвори нещо. Тук е и момента да ти спомена, че е задължително да си купиш мобилен телефон там, за да имат хората връзка с теб. Щото не е хава да отидеш някъде да си търсиш 2ра работа и да оставиш домашния или служебния и после като се обадят никой да не им дигне, да не ти предадат или още по-лошото - някой да смота нещо за тебе и да се възползва от офертата .
И именно поради това, че се казва work & travel се работи 3 месеца и 1 се обикаля. Ако те харесат - ще работиш и 4тия месец, както и аз. Ако не те харесат - това ще е идиалния повод да ти бият шута и да си 1000-1200 назад, което означава, че ако работодателя ти урежда квартирата - след 3тия месец ще бъдеш поканен да си събираш багажа. И един месец ще ти стане много интересно, ако нямаш 2ра работа и ако си решил да минеш тънко и самолетният билет ти е с фиксирана дата.
За тея 4ри месеца секви сеири видях
ПП. Като казах SSN се сетих. На всеки пейчек ще видиш как ше ти взимат данъци. Няма да се спичаш, като се върнеш се попълват документи и след като ти приспаднат няква такса (агенцията, която те е пратила), по-догодина между април и май ще ти бъде върнато 80-90% от удържаното
ППП. Парите идват точно за абитуриентските балове

Недей с голямата кошница на прехвалените ягоди - както ние тръгнахме.
За да имаш 2ра работа се иска да имаш SSN - Social Security Number, той се издава като пристигнеш в Америка. Работодателя ти те води в бюрото за ръчичка да си подадеш документите, което в моя случай стана на 2рата седмица работа. Самата карта пристигна след още 2 седмици ..и ето първият месец е минал. И когато я държах в ръцете си - вече беше началото на Юли, украинците, румънците и руснаците бяха наводнили всичко и обрали където имаше възможност за 2ра работа и аз останах на "изчакване" ако се отвори нещо. Тук е и момента да ти спомена, че е задължително да си купиш мобилен телефон там, за да имат хората връзка с теб. Щото не е хава да отидеш някъде да си търсиш 2ра работа и да оставиш домашния или служебния и после като се обадят никой да не им дигне, да не ти предадат или още по-лошото - някой да смота нещо за тебе и да се възползва от офертата .
И именно поради това, че се казва work & travel се работи 3 месеца и 1 се обикаля. Ако те харесат - ще работиш и 4тия месец, както и аз. Ако не те харесат - това ще е идиалния повод да ти бият шута и да си 1000-1200 назад, което означава, че ако работодателя ти урежда квартирата - след 3тия месец ще бъдеш поканен да си събираш багажа. И един месец ще ти стане много интересно, ако нямаш 2ра работа и ако си решил да минеш тънко и самолетният билет ти е с фиксирана дата.
За тея 4ри месеца секви сеири видях

ПП. Като казах SSN се сетих. На всеки пейчек ще видиш как ше ти взимат данъци. Няма да се спичаш, като се върнеш се попълват документи и след като ти приспаднат няква такса (агенцията, която те е пратила), по-догодина между април и май ще ти бъде върнато 80-90% от удържаното

ППП. Парите идват точно за абитуриентските балове

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Е аз за това съм пуснал тема да се информирам допълнително за това, което не съм успял все още.
Доколкото знам се работи 4 месеца + 1 бонус за пътуване (който не е задължителен)
А за SSN нищо не пречи да си го извадиш сам, и веднага да търсиш 2-ра работа (ако те питат за него казваш, че си подал документи и чакаш да пристигне, ако не вярват им показваш листа за това, че си пуснал документи). Плюс това срока в който трябва да си го извадиш е максимум 10 работни дни след 1-вия ти работен ден. Абе има ли желание, има и начин
Доколкото знам се работи 4 месеца + 1 бонус за пътуване (който не е задължителен)
А за SSN нищо не пречи да си го извадиш сам, и веднага да търсиш 2-ра работа (ако те питат за него казваш, че си подал документи и чакаш да пристигне, ако не вярват им показваш листа за това, че си пуснал документи). Плюс това срока в който трябва да си го извадиш е максимум 10 работни дни след 1-вия ти работен ден. Абе има ли желание, има и начин

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Приятелката ми беше камериерка в Мъртъл Бийч. Намери си сравнително бързо втора работа в някакъв магазин за плажни аксесоари и сувенири. Прибра се със стандартните джаджи, с които всеки се връща от Щатите, купи си кола и останаха и за в банката. През цялото време ревеше и се тръшкаше, че не издържа и иска да се прибира. На следващото лято вика искам пак
Това лято мои колеги работиха в някакъв увеселителен парк в Уисконсин. Като цяло не са много очаровани, но се върнаха с по 3 айфона и няколко други подобни. Не са ги крали, просто не са ги показвали на тези, които са ги губили

Това лято мои колеги работиха в някакъв увеселителен парк в Уисконсин. Като цяло не са много очаровани, но се върнаха с по 3 айфона и няколко други подобни. Не са ги крали, просто не са ги показвали на тези, които са ги губили

Бил съм и в Англия, бил съм и в САЩ на бригади. 4 години, всяко лято обикалях, даже в Англия и образованието си изкарах. Като цяло, ще изброя +/- от моята гледна точка и опита, който имам;
Англия:
+ бая повече пари се изкарват;
+много по-достъпно и евтино е: аз няколко пъти си идвах в петък, напокрам се по кръчмите и неделя се върна на работа;
+много лесно можеш да си намериш 2-3 и т.н. работа или да си смениш първата, ако нещо не ти хареса. Поне допреди 2 години не беше никакъв проблем да се хванеш барманче в хилядите пъбове, който имат или да носиш пици и дюнери по домовете. А там едни 150 паунда на вечер бакшиш не ти мърдат.
-ако си на полето се бачка яко, няма скатаване и поне за мен е много скучно.
-лятото е малка вероятността, но веднъж-дваж да завали и си на полето е ужас.
-лично аз не харесвам англичаните
Америка:
+хората, а и като цяло обстановката е по-фън.
+има по-забавни и лежарски работи. Спасителче, крупие в атлантик сити например, нещо по големите им комплекси и т.н.
+... абе не се сещам в момента друго, но попринцип на мен там повече ми хареса.
-на майната си е, направо ужас. С тия самолетни билети, не стига че са безбожно скъпи, а и е трудно да си направиш сметка за кога точно да си го купиш. Ако го закъсаш нещо и трябва да се прибереш си го яко закъсал. В англия и с влак може да се прибереш за почти без пари на други ден, ама в америка не е така. Както някой спомена по-горе, ако те изгонят и трябва след 3-тия месец да се прибереш, а билета ти е за 4-тия ще ти побелеят косите, а ако трябва бързо да се прибереш, може и рак да хванеш като разбереш цената.
-първата година, пари няма да изкараш. Митове и легенди колко щеш, но реалността е друга. Трябва да си доволен, ако си върнеш заемите и ти останат едни 2к. Макар че имах един приятел в Аляска изкара към 40к за 4 месеца, на някакъв кораб риби ловеше (като тия по дискавъри), но това е едно на милион.
-ако те шибнат в една къща с 5 украйнци, 3-ма албанци и 2-ма босненци като се прибереш от работа само чорапите ще са ти останали и то използваните. А да сменяш квартирата, ако ти е за първи път и си сам не е много фън и не става много бързо. То са едно депозити, едни разправии, договори, ще те пре*бат с депозита от първата ти квартира и още къп неприятности. В англия не е така, там за 1 час може да се местиш горе долу където си пойскаш.
Айде и каквото и да избереш успех ти желая!
П.П. сетих се още. В Сащ ще те режат с едни данъци всеки месец, после в бг ще ти ги върнат, но все пак си е минус. В анлия стотинка никои няма да ти вземе. А относно тия айфони и т.н. в англия ги дават за без пари
аз лично имах 3 айфона, 2 галаксита и няколко лаптопа. Като си затръгваш, влизаш в първия мобилен оператор подписваш договор и си избираш какво да ти дадат без пари и си го носиш в бг, а ония пият една студена вода. Всички го правят. Знам че не е редно, но ... всички го правят 
П.П. 2 още нещо се сетих. За америка правете разлика между работа с бакшиш, ако си жена или ако си мъж. Много е важно! За жена работа с бакшиш = 1.5 да не кажа 2 работи с бакшиш за мъж
бая повече изкарват гадовете
Англия:
+ бая повече пари се изкарват;
+много по-достъпно и евтино е: аз няколко пъти си идвах в петък, напокрам се по кръчмите и неделя се върна на работа;
+много лесно можеш да си намериш 2-3 и т.н. работа или да си смениш първата, ако нещо не ти хареса. Поне допреди 2 години не беше никакъв проблем да се хванеш барманче в хилядите пъбове, който имат или да носиш пици и дюнери по домовете. А там едни 150 паунда на вечер бакшиш не ти мърдат.
-ако си на полето се бачка яко, няма скатаване и поне за мен е много скучно.
-лятото е малка вероятността, но веднъж-дваж да завали и си на полето е ужас.
-лично аз не харесвам англичаните
Америка:
+хората, а и като цяло обстановката е по-фън.
+има по-забавни и лежарски работи. Спасителче, крупие в атлантик сити например, нещо по големите им комплекси и т.н.
+... абе не се сещам в момента друго, но попринцип на мен там повече ми хареса.
-на майната си е, направо ужас. С тия самолетни билети, не стига че са безбожно скъпи, а и е трудно да си направиш сметка за кога точно да си го купиш. Ако го закъсаш нещо и трябва да се прибереш си го яко закъсал. В англия и с влак може да се прибереш за почти без пари на други ден, ама в америка не е така. Както някой спомена по-горе, ако те изгонят и трябва след 3-тия месец да се прибереш, а билета ти е за 4-тия ще ти побелеят косите, а ако трябва бързо да се прибереш, може и рак да хванеш като разбереш цената.
-първата година, пари няма да изкараш. Митове и легенди колко щеш, но реалността е друга. Трябва да си доволен, ако си върнеш заемите и ти останат едни 2к. Макар че имах един приятел в Аляска изкара към 40к за 4 месеца, на някакъв кораб риби ловеше (като тия по дискавъри), но това е едно на милион.
-ако те шибнат в една къща с 5 украйнци, 3-ма албанци и 2-ма босненци като се прибереш от работа само чорапите ще са ти останали и то използваните. А да сменяш квартирата, ако ти е за първи път и си сам не е много фън и не става много бързо. То са едно депозити, едни разправии, договори, ще те пре*бат с депозита от първата ти квартира и още къп неприятности. В англия не е така, там за 1 час може да се местиш горе долу където си пойскаш.
Айде и каквото и да избереш успех ти желая!
П.П. сетих се още. В Сащ ще те режат с едни данъци всеки месец, после в бг ще ти ги върнат, но все пак си е минус. В анлия стотинка никои няма да ти вземе. А относно тия айфони и т.н. в англия ги дават за без пари

П.П. 2 още нещо се сетих. За америка правете разлика между работа с бакшиш, ако си жена или ако си мъж. Много е важно! За жена работа с бакшиш = 1.5 да не кажа 2 работи с бакшиш за мъж

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Е кво целия зор 4-6 месеца за 5000 лв..... Пичове на 2 работи и яко бачкане и в БГ можете да ги изкарате тия пари особено ако знаете някой занаят.
Само дето си спиш в дома, при приятелката и семейството и ако не ти отърва спираш. Рабирам желанието ви и винаги високо съм ценял работливите хора, ама за мен това си е слугуване на ония "западния свят" и ставаш златна мина за тарикатите от тия фирми за бригади и т.н. Да видиш другия свят - да бе кога ше го видиш от двете работи?? Най много да видиш ние как трябва да се държиме с циганите.... Да не говорим и за рисковете - един от най-близките ми хора се върна като скелет и наркоман щото беше попаднал на кофти "съквартиранти" Ай сиктир за неква тенекия ако ще не БМВ ми НАСА да я е правила... И пак казвам тия пари със елементарен занаят и тука могат да се изкарат.
Само дето си спиш в дома, при приятелката и семейството и ако не ти отърва спираш. Рабирам желанието ви и винаги високо съм ценял работливите хора, ама за мен това си е слугуване на ония "западния свят" и ставаш златна мина за тарикатите от тия фирми за бригади и т.н. Да видиш другия свят - да бе кога ше го видиш от двете работи?? Най много да видиш ние как трябва да се държиме с циганите.... Да не говорим и за рисковете - един от най-близките ми хора се върна като скелет и наркоман щото беше попаднал на кофти "съквартиранти" Ай сиктир за неква тенекия ако ще не БМВ ми НАСА да я е правила... И пак казвам тия пари със елементарен занаят и тука могат да се изкарат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- ogata
- старши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:....