Въпрос за чип на 730 д

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Въпрос за чип на 730 д

Мнение от omegaart » 10 Окт 2012, 22:56

sambeto написа:
omegaart написа:
mystvd написа:Аз нещо да попитам не разбирам много от скоростни кутия ама за моята 740i дават,че побира масло 13.50 Liter или нещо се бъркам :dunno:

Толкова е ама не можеш го смениш цялото никога :)

т.е. процедурата е , източваш ... наливаш .... караш няколко дена .... източваш .... наливаш и си готов. Това е най-точната процедура за да е най-чисто и ново маслото......

Вече може колега да се изсмуче всичкото масло наведнъж,има таково оборудване,то позволява да се направи пълна замяна на маслото в кутията,включително и това в хидротрансформатора.
Във Варна даже го знам къде е сервиза.

Говоря за масовите сервизи и не е особен проблем ако не се източи всичко до капка , просто отива повече масло.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Окт 2012, 8:16

omegaart написа:
Ти кво мислиш , че като има много нютони и тва е състезателна кола ли ? Нека ти споделя че в америка има "нормални" коли с по 6-7-8-10 литрови дизелови двигатели. Колко дизелови коли има дето да се ползват за състезателни ?

Айде сега попрочети и темите колко коли с двигател 3.0д след чипосване са сдухали я двигател , я скорости или турбина ? Самото агресивно каране и вкарване в "лютеницата" на всяка дизелова кола и скъсява зверски живота. И не чети само тая секция , виж е39/е46 и т.н.

Аз лично имам 3ма познати с 3.0 и един с 2.0 дето година след чипването винаги оправят нещо. ( на различни места са правили чипването ). Отделно това с чипването в бг е такава пародия че няма на къде, истинско чипва е като си на стенд и след всяка промяна на параметрите се наблюдава поведението на колата и се гледа после статистиката кво що. Масово в БГ сулю и пулю с един кабел и някво софтче от ebay правят "Тунинг" като наливат файлове взети от не знам къде си и правещи и те не знаят какво.

'ма нищо не мисла :mhihi:
Аз колко съм чел зарежи тея работи ;)
То колко коли са "сдухали" я двигател, я скорости или турбина и без ремап (чип)...
Ясно че дизела не е да го караш в лютеницата постоянно, не съм казал и друго. И не означава, че ремапа се прави само и единствено с тая цел да го караш само там.
Аз познавам един (баща ми) с 3.0 Е39 с ремап преди доста години (ремап както казваш ти, правен в Хеед Ауто) ми турбото, скоростите и всичко останало още са си наред. Друг е въпроса, че колата е на 160хил. реално, а не милионник, автоматика е с ново масло и някаква помпа вътре (за високо налягане или нещо от сорта) сменени в Дару Кар.
Та не е толкова страшен тоя "чип".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 11 Окт 2012, 9:02

Bavarcho написа:
'ма нищо не мисла :mhihi:
Аз колко съм чел зарежи тея работи ;)
То колко коли са "сдухали" я двигател, я скорости или турбина и без ремап (чип)...
Ясно че дизела не е да го караш в лютеницата постоянно, не съм казал и друго. И не означава, че ремапа се прави само и единствено с тая цел да го караш само там.
Аз познавам един (баща ми) с 3.0 Е39 с ремап преди доста години (ремап както казваш ти, правен в Хеед Ауто) ми турбото, скоростите и всичко останало още са си наред. Друг е въпроса, че колата е на 160хил. реално, а не милионник, автоматика е с ново масло и някаква помпа вътре (за високо налягане или нещо от сорта) сменени в Дару Кар.
Та не е толкова страшен тоя "чип".

Я кажи колко от тия дето са си чипосали колите го правят за да карат по-разумно и икономично ? Всяка монета си има 2 страни , нормално е при баща ти да не прави проблеми защото вероятно почти не включва турбото. Това е предположение защото не познавам баща ти , но повечето улегнали хора гледат разхода и по-спокойното каране. Докато другата страна го правят за да има още вървеж и да мачкат още повече колата и след време тая кола става тотална кочина.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is,е46 320Ci,e38 730d
Мечтае да кара: 850 Csi

Мнение от MAGARETOOO » 11 Окт 2012, 9:24

Колеги благодаря за отзивите май ще се откажа от чип нема да одя на състезания я.А колата и без чип си върви мн добре,интересно се получи когато с мой приятел с е39 същия мотор 3000 184 коня автомат като ги ударихме на чертата седмицата го дръпна много а би трябвало е39 ката все пак е по лека.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Окт 2012, 12:50

omegaart написа:

Я кажи колко от тия дето са си чипосали колите го правят за да карат по-разумно и икономично ? Всяка монета си има 2 страни , нормално е при баща ти да не прави проблеми защото вероятно почти не включва турбото. Това е предположение защото не познавам баща ти , но повечето улегнали хора гледат разхода и по-спокойното каране. Докато другата страна го правят за да има още вървеж и да мачкат още повече колата и след време тая кола става тотална кочина.

Да ти кажа не е като да кара много "пенсионерски"
А и последно време аз я карам тая кола от време на време, защото съм без кола, и се кара доста често на "кикдаун".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Окт 2012, 8:15

Както казват не "оръжието убива а хората". Същата работа и с чипа. И с него и без него, колата може да седи в лютеницата постоянно :wave: Изплашихте човека да не си слага чип. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 12 Окт 2012, 9:24

Ivo_Borisov написа:Както казват не "оръжието убива а хората". Същата работа и с чипа. И с него и без него, колата може да седи в лютеницата постоянно :wave: Изплашихте човека да не си слага чип. :mhihi:

правилно казано колега а относно чипа първо и най-важно много зависи кой прави чипа не всеки с софтуер може да прави чипове трябват познания по двг и т.н от тук идват най многото прооблеми второ знам коли с доста напомпени мотори 525д примерно комби на реални 400 000 км си кара с чип вече 4 години натиска се доволно и не е мръднало знами за коли с ремап които след 6 месеца хвърлят турбини други без ремап пак чупят турбини и кутии така че това е малко спорен въпрос че чипа чупи мотора или кутията съвета ми към колегата е сложи си чип някъде от където си получил най много положителни отзиви и не искай да ти вадят максимума на колата а нещо средно - компромис между мощност и икономичност и мисля че ще си доволен това при положение че колата ти е ОК технически
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 17 Окт 2012, 22:39

omegaart а на теб кой ти каза че дизела от много ръчкане ще стане на "пълна кочина" :roll:
Забелязвам че хора с малко по-силни бензинови коли каквато е твоята си мислят че дизелите са толкова меки.. е,да не го сравнявам с 100-годишното ти М62 което е и най-здравата част от колата ти но недей се изказва неподготвен.. Моя дизел го карам вече над 100-хиляди (реално е на 352-хиляди) и да ти кажа че единственото което смених е турбото заради заминала геометрия а колата не е да не се кара като за последно.. Нямам чип но много скоро ще сложа защото не е наложително а задължително! ;)
Никой не говори за прекасвачи и т.н защото след 4000-оборота вече няма никой.. Не ме разбирай погрешно но М57 е доста корав двигател за дизелов агрегат... До автора да си слага чип и да си кара! :bang:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 22 Окт 2012, 9:35

sambeto написа:

По книжка имаш въртящ момент 410Nm (или 390Nm :roll: )
При слагане на чип,въртящия момент би станал около 500-510Nm....е да готино,ама кутията е изчислена за 440Nm..... :paranoid:
Много хора плющат чипове на автоматици,и после реват че им се счупила кутията след година,година и половина
Всеки може да си види номера на кутията и да си прецени....ма на мене не ми се рискува за некой друг кон,да правя кутия след време :mhihi:

Готина тема. Нека споделя нещо.
в книжката на моята 730Д 2001 е отбелязано 430Nm, не 410Nm. Дали тези 410Nm не са за 184 bhp Е38ците пак с 3.0л дизел?
Не става въпрос за 20те Nm. просто на много места сум го виждал различно а мисля че темата е добро място за дискутиране.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 22 Окт 2012, 11:09

Доколкото знам въртящия момент на 3.0d 184 к.с. е 390Nm :roll:
А на двигателите дето са 193 к.с. въртящия момент е 410Nm.
Това дето каза че твоя е 430Nm честно казано ме изненадва колега :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 22 Окт 2012, 18:20

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна mpp82 на 23 Окт 2012, 1:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Окт 2012, 19:29

Аз лично бих повярвал на книжката повече, отколкото на някакви сайтове, с данни взети от някъде и непроверени...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d 163
Мечтае да кара: f30 335d
Детайли за колата: Черна много лъскава.

Мнение от Beni_ » 22 Окт 2012, 21:19

Колега слагай смело ако не изнасилваш колата си
за мен мн хора си мислят че като си купят 7-ца дизел
и карат спортна кола да не говорим с чип ако караш
нормално и не си постоянно в лютеницата няма никакъв
проблем всичко е мн относително но мисля че ако сложиш
чип няма да съжаляваш.
Това от мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Renalt Clio,MB 220 CDI,Fiesta RS Ti
Мечтае да кара: Карал сам я вече MB S65AMG!

Мнение от Kosturo » 14 Ное 2012, 10:46

Аз карам същия мотор и няма проблем.Не я карам като М3 а нормално и рядко ползвам кик дауна.Колата и на около 40 000км след чипа и няма никакви проблеми.
http://www.youtube.com/watch?v=KUwQ7xQbCbQ
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб http://www.youtube.com/watch?v=AtJIAb6q7FE
http://www.youtube.com/watch?v=fa5iGPWGBMY
Изображение

Предишна

Назад към Е38