Блутуут и нави 16:9
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Блутуут и нави 16:9
Ето линк с описани пиновете, които трябва да се пренаредят, ако сте със сименс http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=2218
значи кярът от цялата работа е, че след поставянето на ULF всеки телефон, който има Блутуут може да се върже с колата?
някой знае ли, как става след това набирането на номера и т.н., т.е. връзката с мобилният оператор? Този универсален ULF има в себе си и част, която извършва връзката с моб. оператор или това става в други модули, които не се сменят?
И накрая защо питам - по принцип телефона в колата ми си работи много добре, но има едно малко но, което все ми се иска да го реша малко по - елегантно. Значи телефоните в е39 работят само с мрежите на D1 и D2 (в Германия), а аз съм на друг оператор. Разликата е в честотите - D1,D2 са на 900MHz, моят оператор на 1800MHz. По принцип няма проблем да си купя една предплатена карта от D1 и да приключа с проблемът, но си остава неудобството с това, че ще имам два съвсем различни номера.
някой знае ли, как става след това набирането на номера и т.н., т.е. връзката с мобилният оператор? Този универсален ULF има в себе си и част, която извършва връзката с моб. оператор или това става в други модули, които не се сменят?
И накрая защо питам - по принцип телефона в колата ми си работи много добре, но има едно малко но, което все ми се иска да го реша малко по - елегантно. Значи телефоните в е39 работят само с мрежите на D1 и D2 (в Германия), а аз съм на друг оператор. Разликата е в честотите - D1,D2 са на 900MHz, моят оператор на 1800MHz. По принцип няма проблем да си купя една предплатена карта от D1 и да приключа с проблемът, но си остава неудобството с това, че ще имам два съвсем различни номера.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Връзката с мобилния оператор я извършва GSM-а, а ULF модула контролира GSM-а по блутут, набирането става от телефона, от бутоните на волана, от радио/навигация, с гласови команди.
Всеки телефон който поддържа блутут хендсфри или блутут каркит може да се свърже с модула, но само един телефон може да е реално свързан, не може два едновременно. Също модула поддържа до 4 апарата в паметта, ако искате да сдвоите нов телефон, първия се изтрива.
Всеки телефон който поддържа блутут хендсфри или блутут каркит може да се свърже с модула, но само един телефон може да е реално свързан, не може два едновременно. Също модула поддържа до 4 апарата в паметта, ако искате да сдвоите нов телефон, първия се изтрива.
Малко тъп въпрос,но има ли опция да се запази работата на телефона в колата(да не се маха централата) и да се добави ULF-a ?
Или варианта е или телефон или блутуут?

Или варианта е или телефон или блутуут?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Или старата централа или синия зъб, двете, няма как.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ivo.ralchev
- Потребител
-
- Кара: е46 318i
А за ULF си купуваш ето ТОВА, вкарваш във входа му изходния аудио сигнал от блутута, а от изхода на усилвателя направо във втората намотка на предните два говорителя, прескачаш BM24 понеже няма аудио усилване за телефон.[/quote]
здравей колега това което казваш тук изпробвал ли си го
защото си купих ULF модул и всичко останало и искам да прескоча купуването на бм54
пък и разбрах че бм24 е по надежден
също така имаш ли идея кой в София може да ми го направи така
благодаря предварително
здравей колега това което казваш тук изпробвал ли си го
защото си купих ULF модул и всичко останало и искам да прескоча купуването на бм54
благодаря предварително

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
ivo.ralchev написа:здравей колега това което казваш тук изпробвал ли си го
благодаря предварително
Аз съм го правил и работи. Трябва да се сложи филтър обаче, защото иначе има един виещ шум в тонколоните. Колегата @NAPSTERS може да ти го направи

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Само да ми стане пределно ясно, моля за пояснение с една дума. За блутут в Е39 фейслифт ми трябва ULF модул, блутут антена и Eject box-а на блутута с копчето. Това ли е всичко, което трябва да набавя, за да си сглобя блутута на колата?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
И евентуално да имаш инсталацията в колата, като подготовка за телефон.
Аз се разубедих за тоя син зъб. Като закача телефона за AUX-a отпред и същата работа. Някой звъни, приемам обаждането от телефона(не от волана) и пак мога да си приказвам, музиката се заглушава, после се усилва след разговора и т.н. Но нещо не ме кефи идеята да ме слуша цялата кола какво си говоря с някой.
Аз се разубедих за тоя син зъб. Като закача телефона за AUX-a отпред и същата работа. Някой звъни, приемам обаждането от телефона(не от волана) и пак мога да си приказвам, музиката се заглушава, после се усилва след разговора и т.н. Но нещо не ме кефи идеята да ме слуша цялата кола какво си говоря с някой.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Абе аз имам подготовка за Моторола v50, обаче телефоните са кът. Затова се замислям за улф-а.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
И аз съм за същия телефон. Едно време събирах за син зъб, само модула ми остана и се отказах. Нещо не ми се даваха 150-200 лв.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Ако ги имаш другите работи и ти се продават... 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
doncheff написа:Ако ги имаш другите работи и ти се продават...
На теб ти трябва само ULF модула и евентуално eject box. Пренареждаш пиновете в буксата, както са в линка по-горе и....май и един усилвател, защото си с BM24 радио без DSP. Ако имаш DSP, няма значение с какво радио си.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
mad_presley написа:doncheff написа:Ако ги имаш другите работи и ти се продават...
На теб ти трябва само ULF модула и евентуално eject box. Пренареждаш пиновете в буксата, както са в линка по-горе и....май и един усилвател, защото си с BM24 радио без DSP. Ако имаш DSP, няма значение с какво радио си.
Нямам DSP, така че само ULF модул и eject box да търся, така ли? А тази блутут антена не ми ли трябва?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
doncheff написа:Нямам DSP, така че само ULF модул и eject box да търся, така ли? А тази блутут антена не ми ли трябва?
Ше ти трябва и усилвател, като този по-горе в темата, ако си с МБ24 радио.
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5