Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от F3P » 18 Окт 2012, 9:58

sharksfin написа:колеги, аз имам следния въпрос:
карам с гуми с размери 235/65/16 (това пише и на капачката на резервоара). Калкулаторите по сайтовете ми показват, че правилният размер за моя автомобил е 235/60/16. Разликата в диаметъра е извън допустимите граници според въпросните калкулатори. Та ми е чудно къде е грешката - при производителя, или при нашите гумаджии. и Наистина ли двата размера гуми са несъвместими без смяна на джантите.

Накратко- зарежи калкулаторите в този случай. Ще ги ползваш когато тръгнеш сериозно да сменяш размер. Оказва се, че гуми 255/40/20 са абсолютно еднакви като диаметър със заводският ти размер (а уж нямат нищо общо), само са малко по-широки- за такива промени ти трябват калкулаторите, не за съседни размери.

Някои калкулатори имат заложен % разлика в диаметъра и прескочиш ли го веднага изписват "Несъвместими" или нещо подобно. Явно си уцелил някой дето се бунтува над 3% разлика ;) Това значи точно нищо обаче, грижа да сложиш малко по-ниски гуми нямаш- освен, че колата ще стои по-близо до пътя, проблемите идват когато слагаш по-широки гуми (евентуално- зависи от какво ли не) и най-вече по-високи. Почват да опират където не трябва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 18 Окт 2012, 13:14

...И аз да изкажа мнение ако може за зимните гуми от по-нисък клас
ползвам Hankook Ice Bear
поради финансови причини вече са използвани 3 сезона на комби със задно предаване - проблеми не съм видял абсолютно никакви.
Нито по българските пътища нито по норвежките в северната част - където да караш върху асфалт означава да чакаш лятото...
На другото комби (пак задно предаване)- Dunlop Sp Winter също никакъв проблем но там вече цената е по сериозна.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 18 Окт 2012, 16:28

спокойно може да се промени заглавието на темата: "нека всеки си излее душата на тема зимна гума", не че нещо, ама всяка година по няколко подобни теми, в които общо взето всеки си хвали неговите гуми и как съответно никъде не бил закъсал, в крайна сметка излиза че лоши зимни гуми не съществуват, а дори и да има такива, то проблема не е в гумите а е задкормилното устройство... :paranoid:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 18 Окт 2012, 16:41

Тя затова и темата съдържа в заглавието си "размисли и страсти" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 21 Окт 2012, 0:35

А какво мислите за варианта хубаи всесезонни отзад, зимата - хубави зимни отпред, лятото - хубави летни отпред?

реално се спестяват две гуми.

миналата зима карах с хубави всесезонни отзад и умрели дебица зимни отпред. с тръгването и катеренето нямах проблеми. но спирането си беше страх.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 21 Окт 2012, 1:11

На пук на всички ревюта и скъпи марки, аз от тая марка и модел гуми съм най-доволен. В моя случей - Kumho KW7400 (каналите са достатъчно широки и се чистят много добре)

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 21 Окт 2012, 7:12

F3P написа:Извинете за :OT:

acho.rs написа:....там дет хора за закъсвали с нови гуми , съм минавал с Ласса на 7 сезона , изпечена и нацепена като на плъх опашката ....
Много често обвинявате гумите за лошата обстановка или липсата на опит в зимното каране...

Оооо, господин "разбирача" се обади :mhihi:

Я първо да почнеш да въртиш повече от 5000км. на година и тогава да ми даваш акъл за гуми, умения, зимно каране и подобни важни неща... Като гледам си икономисал от цената на колата като си я взел с грешен волан (ако си дал повече от 2000лв. за тая пародия на автомобил ти разрешавам да се самоубиеш като скочиш с "колата" от някоя висока скала)

:yes: м/у другото Ласса са най кофтите гуми с които съм карал изхвърлих две чисто нови такива още на 5000км. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Окт 2012, 8:07

Е така си е, кво. Някой хора се справят и с кофти гуми. А като чуя някой да казва, че БМВ не е за зимата директно го отписвам като шофьор, без даже да съм го виждал как кара. Факт е, че по-стара гума до известна степен може да се компенсира с умения. Това не значи, че трябва да се кара с гуми на 10 години. Но човек като се чувства сигурен в гумите си нека кара. Все пак винаги се има едно на ум - никога не знаеш къде ще те завали снега и едни 2-3см. повече покривка ще се окажат критични. Общо взето и тук, както в много другите теми се зараждат безсмислени спорове. То за това е "размисли и страсти" - всеки да сподели вижданията и опита си. А това за десния волан е крайно неуместно...

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Окт 2012, 11:14

Aз пък трета зима ще си търкалям новите Клеберки...две джанти чакат за още две за тази зима :yes: .За по 105лв. на гума съм доволен...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 21 Окт 2012, 19:09

Миналата зима останах много доволен от Continental TS 830 :driving:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... -TS830.htm
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Окт 2012, 19:35

ilia1984 написа:
F3P написа:Извинете за :OT:

acho.rs написа:....там дет хора за закъсвали с нови гуми , съм минавал с Ласса на 7 сезона , изпечена и нацепена като на плъх опашката ....
Много често обвинявате гумите за лошата обстановка или липсата на опит в зимното каране...

Оооо, господин "разбирача" се обади :mhihi:

Я първо да почнеш да въртиш повече от 5000км. на година и тогава да ми даваш акъл за гуми, умения, зимно каране и подобни важни неща... Като гледам си икономисал от цената на колата като си я взел с грешен волан (ако си дал повече от 2000лв. за тая пародия на автомобил ти разрешавам да се самоубиеш като скочиш с "колата" от някоя висока скала)

:yes: м/у другото Ласса са най кофтите гуми с които съм карал изхвърлих две чисто нови такива още на 5000км. :mhihi:

Между другото едвам се сдържах да не отговоря на про-гиманзиалния коментар , но за Лассата да кажеш , че е калпава зимна гума , при положение че си е строго гума за сняг :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Окт 2012, 19:53

Толкова чифта Lassa сме сложили на клиенти, и недоволни няма. Не говорим за състезатели, а за средностатистически шофьори. Не е върха, но за цената си е супер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 21 Окт 2012, 20:37

ръб написа:На пук на всички ревюта и скъпи марки, аз от тая марка и модел гуми съм най-доволен. В моя случей - Kumho KW7400 (каналите са достатъчно широки и се чистят много добре)

Изображение

...ха, вече сме двама!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 21 Окт 2012, 20:50

acho.rs написа:Между другото едвам се сдържах да не отговоря на про-гиманзиалния коментар , но за Лассата да кажеш , че е калпава зимна гума , при положение че си е строго гума за сняг :kuku:

:mhihi: acho.rs първо мини километри колкото съм минал аз тогава давай акъл карал съм с почти всики марки гуми и зимни и летни(Fulda,Michelin,Kumho,Firestone и т.н) и в най големите снегове бях на пътя не в гаража..... Лассата е най големият боклук които съм видял Корморана е 10 нива на тоз турски боклук двете чисто нови Ласси които хвърлих верно че бяха летни но не ми се мисли кви са им зимните сигурно са по добри :mhihi: Най добрите зимни гуми с които съм карал бяха Дънлоп също съм карал с чисто нови зимни Корморан за мое учудване се представиха отлично :yes:
Съвет към всички колеги бягайте далече от турското подобие на гума Ласса

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 22 Окт 2012, 7:27

vanko242 написа:
ръб написа:На пук на всички ревюта и скъпи марки, аз от тая марка и модел гуми съм най-доволен. В моя случей - Kumho KW7400 (каналите са достатъчно широки и се чистят много добре)

...ха, вече сме двама!

баща ми си кара бусовете с тея, които си посочил :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата