Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
sharksfin написа:колеги, аз имам следния въпрос:
карам с гуми с размери 235/65/16 (това пише и на капачката на резервоара). Калкулаторите по сайтовете ми показват, че правилният размер за моя автомобил е 235/60/16. Разликата в диаметъра е извън допустимите граници според въпросните калкулатори. Та ми е чудно къде е грешката - при производителя, или при нашите гумаджии. и Наистина ли двата размера гуми са несъвместими без смяна на джантите.
Накратко- зарежи калкулаторите в този случай. Ще ги ползваш когато тръгнеш сериозно да сменяш размер. Оказва се, че гуми 255/40/20 са абсолютно еднакви като диаметър със заводският ти размер (а уж нямат нищо общо), само са малко по-широки- за такива промени ти трябват калкулаторите, не за съседни размери.
Някои калкулатори имат заложен % разлика в диаметъра и прескочиш ли го веднага изписват "Несъвместими" или нещо подобно. Явно си уцелил някой дето се бунтува над 3% разлика

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
...И аз да изкажа мнение ако може за зимните гуми от по-нисък клас
ползвам Hankook Ice Bear
поради финансови причини вече са използвани 3 сезона на комби със задно предаване - проблеми не съм видял абсолютно никакви.
Нито по българските пътища нито по норвежките в северната част - където да караш върху асфалт означава да чакаш лятото...
На другото комби (пак задно предаване)- Dunlop Sp Winter също никакъв проблем но там вече цената е по сериозна.
ползвам Hankook Ice Bear
поради финансови причини вече са използвани 3 сезона на комби със задно предаване - проблеми не съм видял абсолютно никакви.
Нито по българските пътища нито по норвежките в северната част - където да караш върху асфалт означава да чакаш лятото...
На другото комби (пак задно предаване)- Dunlop Sp Winter също никакъв проблем но там вече цената е по сериозна.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
спокойно може да се промени заглавието на темата: "нека всеки си излее душата на тема зимна гума", не че нещо, ама всяка година по няколко подобни теми, в които общо взето всеки си хвали неговите гуми и как съответно никъде не бил закъсал, в крайна сметка излиза че лоши зимни гуми не съществуват, а дори и да има такива, то проблема не е в гумите а е задкормилното устройство... 

Тя затова и темата съдържа в заглавието си "размисли и страсти" 

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
А какво мислите за варианта хубаи всесезонни отзад, зимата - хубави зимни отпред, лятото - хубави летни отпред?
реално се спестяват две гуми.
миналата зима карах с хубави всесезонни отзад и умрели дебица зимни отпред. с тръгването и катеренето нямах проблеми. но спирането си беше страх.
реално се спестяват две гуми.
миналата зима карах с хубави всесезонни отзад и умрели дебица зимни отпред. с тръгването и катеренето нямах проблеми. но спирането си беше страх.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
На пук на всички ревюта и скъпи марки, аз от тая марка и модел гуми съм най-доволен. В моя случей - Kumho KW7400 (каналите са достатъчно широки и се чистят много добре)

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
F3P написа:Извинете заacho.rs написа:....там дет хора за закъсвали с нови гуми , съм минавал с Ласса на 7 сезона , изпечена и нацепена като на плъх опашката ....
Много често обвинявате гумите за лошата обстановка или липсата на опит в зимното каране...
Оооо, господин "разбирача" се обади![]()
Я първо да почнеш да въртиш повече от 5000км. на година и тогава да ми даваш акъл за гуми, умения, зимно каране и подобни важни неща... Като гледам си икономисал от цената на колата като си я взел с грешен волан (ако си дал повече от 2000лв. за тая пародия на автомобил ти разрешавам да се самоубиеш като скочиш с "колата" от някоя висока скала)

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е така си е, кво. Някой хора се справят и с кофти гуми. А като чуя някой да казва, че БМВ не е за зимата директно го отписвам като шофьор, без даже да съм го виждал как кара. Факт е, че по-стара гума до известна степен може да се компенсира с умения. Това не значи, че трябва да се кара с гуми на 10 години. Но човек като се чувства сигурен в гумите си нека кара. Все пак винаги се има едно на ум - никога не знаеш къде ще те завали снега и едни 2-3см. повече покривка ще се окажат критични. Общо взето и тук, както в много другите теми се зараждат безсмислени спорове. То за това е "размисли и страсти" - всеки да сподели вижданията и опита си. А това за десния волан е крайно неуместно...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Aз пък трета зима ще си търкалям новите Клеберки...две джанти чакат за още две за тази зима
.За по 105лв. на гума съм доволен...

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Миналата зима останах много доволен от Continental TS 830 
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... -TS830.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... -TS830.htm
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ilia1984 написа:F3P написа:Извинете заacho.rs написа:....там дет хора за закъсвали с нови гуми , съм минавал с Ласса на 7 сезона , изпечена и нацепена като на плъх опашката ....
Много често обвинявате гумите за лошата обстановка или липсата на опит в зимното каране...
Оооо, господин "разбирача" се обади![]()
Я първо да почнеш да въртиш повече от 5000км. на година и тогава да ми даваш акъл за гуми, умения, зимно каране и подобни важни неща... Като гледам си икономисал от цената на колата като си я взел с грешен волан (ако си дал повече от 2000лв. за тая пародия на автомобил ти разрешавам да се самоубиеш като скочиш с "колата" от някоя висока скала)
м/у другото Ласса са най кофтите гуми с които съм карал изхвърлих две чисто нови такива още на 5000км.
Между другото едвам се сдържах да не отговоря на про-гиманзиалния коментар , но за Лассата да кажеш , че е калпава зимна гума , при положение че си е строго гума за сняг

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Толкова чифта Lassa сме сложили на клиенти, и недоволни няма. Не говорим за състезатели, а за средностатистически шофьори. Не е върха, но за цената си е супер.
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
ръб написа:На пук на всички ревюта и скъпи марки, аз от тая марка и модел гуми съм най-доволен. В моя случей - Kumho KW7400 (каналите са достатъчно широки и се чистят много добре)
...ха, вече сме двама!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
acho.rs написа:Между другото едвам се сдържах да не отговоря на про-гиманзиалния коментар , но за Лассата да кажеш , че е калпава зимна гума , при положение че си е строго гума за сняг

Съвет към всички колеги бягайте далече от турското подобие на гума Ласса
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
vanko242 написа:ръб написа:На пук на всички ревюта и скъпи марки, аз от тая марка и модел гуми съм най-доволен. В моя случей - Kumho KW7400 (каналите са достатъчно широки и се чистят много добре)
...ха, вече сме двама!
баща ми си кара бусовете с тея, които си посочил