Бригада в САЩ или Англия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Бригада в САЩ или Англия?

Мнение от Spit-Fire » 20 Окт 2012, 17:35

Здравейте колеги.
Събирам мнения за бригада в САЩ или в Англия.
Плюсове и минуси на двете места?
Какви пари средно се изкарват от двете места?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Бригада в САЩ или Англия?

Мнение от ogata » 20 Окт 2012, 17:39

Не ме кефеше селската работа и избрах САЩ.
Работа без бакшиш ти осигурява възвръщане на инвестицията + бутилка уиски
2 работи без бакшиш .... ше има като за една биваща е36ца.
1 работа с бакшиш = 2 работи без бакшиш.
2 работи с бакшиш ... е36цата може да е е46/e39. При тва ///M. С десен волан :mhihi:
1 работа в Аляска = 2 работи с бакшиш
2 работи в Аляска ... не знам дали ше имаш време и сили :mhihi:
Ако ше ходиш, ходи в началото на май - имаш най-голям шанс за намиране на 2ра работа ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 20 Окт 2012, 18:09

Общо взето е доста относително. Инвестицията за бригада в САЩ е значително по-голяма от тази в Англия. Работата в Англия в повечето случаи е тежичка, но и в САЩ не е за подценяване. В САЩ ако работиш, както казва Огата, на 2 места с бакшиш може да си докараш прилични парички. Това естествено ако не отиваш с идеята да изкараш пари за да ги хвърлиш по моловете за парцалки и Айфон, Айпад и другите там Айшит глупости (както повечето студенти правят де :dunno: )
Според мен САЩ е по-добър вариянт защото освен изкараните пари, получаваш ценен опит, отиваш на място където е почти невъзможно да отидеш по друг начин, виждаш за кво става въпрос от другата страна на голямата локва :)
Аз също обмислям този вариянт за лятото :bchug:
Минусите за САЩ според мен - много често се случва да ви наблъскат по 20 българина в няква къщичка и да си гледате сеира (а такъв има 100%)
В някой заведения може да изкараш и 500 долара бакшиш ама на края на смяната, целият бакшиш се разделя по равно на персонала :dunno:
За друго не се сещам засега, успех с избора. Ще е хубаво още някой, който вече е ходил да сподели все пак, че аз пиша на база разкази от роднини и приятели
:bchug:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 20 Окт 2012, 18:13

Интересно ми е защо в Англия се изкарват повече пари и от финансова гледна точка съм пуснал така темата.

Инъче без да се смеете моята цел е :

1 - Да стъпя на американска земя и да видя какво е там, щото ми е мечта.
2- Да изкарам парички за заветния 6-так в 30-ката и да остане някой лев да си я карам.

Може и да си купя нещо от Америка, но едва ли ще е повече от няколко парцала и евентуално цифров фотоапарат.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 20 Окт 2012, 18:41

Spit-Fire написа:1 - Да стъпя на американска земя и да видя какво е там, щото ми е мечта.
2- Да изкарам парички за заветния 6-так в 30-ката и да остане някой лев да си я карам.

И на мене ми беше интересно. И после се оказа, че тва бяха едни от най-гадните 4ри месеца от живота ми :mhihi:
Не ме питай защо ... просто аз съм си такъв и след 2рия месец ме налегна жестока мъка по дома. Целият гаден експириънс беше подчертан с няколко случки дето ми е*аха мамата и шефовете на основната работа. Но, бях там с цел, която реализирах в последствие ;) .

Имах много снимки, изтрих ги, но си оставих само една.
Тва е задната страна на Капитолията - да ми напомня, че бях на "гъза на географията" :mhihi:

Изображение
Последна промяна ogata на 20 Окт 2012, 18:46, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 20 Окт 2012, 18:46

Един колега от форума, който не пише много много преди по-малко от месец се върна от щатите със сестра си, та ще му кажа да се включи ударно в темата. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 20 Окт 2012, 19:25

ogata написа:1 работа в Аляска = 2 работи с бакшиш

Не съм съгласен...
Това лято бях в Аляска на 1 работа, тъй като нямахме възможност за втора и си беше жив к*р, ама от ония - черните...
За цяло лято с общо 3 почивни дни - малко повече от инвестираните пари.
Няма да те накефи времето, също... Края на август се върнах от -2 на 42 в София...
Силно се замислям дали да повторя със САЩ и изобщо бригада, защото не ми допада селскостопанството в Англия, колкото и по-добри пари да се изкарват. Тъй като си мой човек, ще ти дам един Хинт - ако е Аляска, търси задължително или да е в Анкъридж или във Фейърбенкс. Не прави моята грешка и не се занимавай с разни крайпътни Лоджи !!!! Знаят, че си набил пари, колкото едно що-годе нормално 15-20 годишно БМВ (разбирай 4к в лева +-) и си правят каквото искат с теб... Като не ти харесва - отивай си в къщи... Те така, изкарваш казарма, ако не си я хванал...
И аз отидох с цел в САЩ, която в последствие я откраднаха на 2рата седмица като се прибрах, но важното бе, че целта бе изпълнена... Е, имаше броене на дни в продължение на 3 месеца, но... What doesn't kill me, only makes me stronger !
И на мен ми е мечта да отида в САЩ, но Аляска е по-скоро Русия... Замислям се да сляза надолу, но след този експириънс... едва ли.
Успех
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 20 Окт 2012, 19:30

Колега и аз бях пред същата дилема до скоро.
И аз май месец заминавам и мисля да е за щатите.
Инфото ми е от първа ръка от студенти,които ходят всяка година.
Първо на интервюто което е в БГ ако покажеш добри знания по Английски веднага те пращат на някаква по-сносна работа,на която ще получаваш доста над минималните $8 - примерно един колега е работил в някакъв хотел на рецепция и не е имал нужда от втора работа.
Много зависи и от града,в който ще отидеш.Най-добре да е някой курорт където при повечето длъжности се взимат добри бакшиши.
Другото според мен натрупваш безценна информация за начина на живот,възможностите които имаш за завършване на образование там и в последствие да се установиш като бял човек след някоя друга годинка.
Колкото до Англия .... инфото от там е главно от приятели,повече се прибират с коло 5000лв за 6 месеца престой.
Има начини и там да се уредиш на по-лека работа но е трудно,общо взето там ти е...т майката,плащат добре,но никаква възможност да създадеш полезни връзки или да събереш полезна информация.
Но най-вече е до късмет,упорство и цел която си си поставил.
Мой съвет - ако не си много добре с езика,записвай едни курсове да си вземеш китап и заминавай отвъд локвата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 20 Окт 2012, 19:35

Отивай в Щатите, че преди 6 години мен ме изгърбиха в Англия :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 20 Окт 2012, 19:46

uCnaHeTcA написа:...

Не споря.
Когато заминавах аз за Северна Каролина един приятел заминаваше за Аляска. В рибеният бизнес е бил.
Говорихме си по скайп през цялото време, после като се върнахме обсъдихме нещата и останах с впечатление че там труда е умопомрачителен, но определено кинта е кинт :roll:
Тази година му беше 3тата там и сега даже мисли схеми на кой изпит да се издъни, че да отложи държавният за по-другата година, за да може следващото лято пак да ходи.

Добри пари изкара, ма като се върне общо взето се получава тва по-доло, само дето е БОГИТО :weed:

Изображение
ИзображениеИзображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Окт 2012, 20:36

Съществената разлика е че в англия ще се отнасят с вас като със животни. В Америка- като с хора. Другото е логистика.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2012, 21:47

alx написа:Съществената разлика е че в англия ще се отнасят с вас като със животни. В Америка- като с хора. Другото е логистика.

Ами за това да ходи пича в Ирландия :winky:

Аватар

Мнение от Хаос » 20 Окт 2012, 22:38

ако си кадърен може и с 20К+ лева да се прибереш (НО на втората година, ако са те харесали първата)
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 20 Окт 2012, 22:58

Колеги а как става цялата работа?
Има ли минимална възраст, също така има ли проблем с университета, или само лятото се ходи по бригади?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 21 Окт 2012, 8:24

а за неучащи какъв е варианта , писах си с една агенция и ми казаха ,че може с H2B виза , но чакали кво ще кажат US gov. :dunno:

Следваща

Назад към Извън Темата