Лъжите на застрахователите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Лъжите на застрахователите

Мнение от Nasko_ » 20 Окт 2012, 0:21

sineok_pi4_ написа:
Nasko_ написа:
sineok_pi4_ написа: Да, имам връзки - една мадама ми прави застраховката,после ако стане нещо директно отивам в ликвидационен център и там действаме с писмо в ''доверен сервиз''. Ще кажете как за кола модел 1993 доверен сервиз? Ами ей-така - плаща се допълнително по 40 лв. и си спокоен - важно е застраховката да ти е над 400 лв.

Колега, да не искаш да кажеш, че за кола, която е оценена на 4 800 лв плащаш над 400 лв за година? :shock:

Да, колега .

Не знам колко си доволен, ама за същата сума, колата ми беше застрахована за 9 000 и за една драскотина ми дадоха повече, отколкото на тебе за всичките ти джанти и гуми. Все пак изборът си е твой :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Потребител
Аватар
Кара: Е34 Е39 Е60 F10 Х5 Бензин

Мнение от pushchica » 20 Окт 2012, 9:44

Не знам колега какви познати имаш, в ДЗИ но целия живот ли трябва да ни се крепи на връзки и познати за да се оправяме.Не е ли това идеята на автокаското,да си спокоен през целия период на застраховката и каквото и да стане да се покрият щетите без значение какви са: (ПТП,Кражба или др.).Защо им плащаме такива големи суми който те определят а после сами не си признават,но ги взимат през целия период на договора,а след това колата не струвала толкова и не можело да изплатят тези щети.Да не би ние да си определяме за колко искаме да си оценим колата,това го прави винаги човек от застрахователната компания към която сме се насочили.Иначе с тях лошо но без тях още по лошо - всички са измамници още си живеят в Мутренските години.Но от ДЗИ вече доста хора чух че са имали проблеми и продължават да имат.За това е тази тема,всеки да каже през какви перипетии е минал със даден застраховател,а не да си казваме аз имам познати тук и тук и нямам проблеми.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: m43

Мнение от NGLaz » 20 Окт 2012, 11:09

Един приятел, заради заведени повече от 5 щети за годината,, тази година е с по висока застрахователна премия на по малка стойност :|

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 20 Окт 2012, 11:46

Всеки иска застрахователя да е коректен и да не се търсят връзки и прочие, както е в белите държави. За съжаление тва тука е невъзмножно. По принцип всичко е в ръцете на управниците, но като са в схема с шефовете/собствениците на ЗД-тата всичките няма кой да си мръдне пръста да промени закона или да вкара нова наредба нещо. Затва всеки гледа с връзки, с бутане на пари под масата да си оправи проблемите.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Окт 2012, 11:52

Аз само немога да загрея нали уж по закон надзастраховането е забранено, как 90% от застрахователите застраховат на некви грандиозни суми да гълтат премия? Или и тука закона няма значение, само кога се стигне до изплащане тогава има значение. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 20 Окт 2012, 12:25

pushchica написа:Здравейте колеги,пускам тази тема във връзка с това че искам да споделя за пореден път разочарованието ми от една голяма застрахователна компания ДЗЙ в която ми беше застрахован автомобила преди да го откраднат.Вярно е че и преди това имах проблеми с тази компания при случай на щета в доведените им сервизи.Но не очаквах че в случай на откраднат автомобил ще се подиграят по този начин и ще ме ощетят и начина по който решават и оценяват колата си е тяхна схема и не казват нищо.Как може една кола за три месеца след обявена от техен представител цена да падне с 10000 хиляди.(според тях това било овехтяване),а когато ги попитах ако беше открадната в края на годината какво следва аз ли ще трябва да им плащам че съм бил застрахован при тях отговора им беше да и ако една кола струва 10 - 15 000хил. не би трябвало да е застраховам примерно за 50 000 хиляди лева.При опит пореден да се свържа с някой от ръководството за обяснение отговорът който получавах отново бе има съд оправяй се ако искаш ни съди,но това е цената която сме решили друга няма да получиш.Идеята от тази тема ми е всеки който е пострадал от застрахователните измами на фирмите в който си застраховаме колите да сподели своя горчив опит.Аз лично препоръчвам избягвайте ДЗЙ и не се лъжете да застраховате автомобилите си при тези измамници,имат вратички в договора с който винаги се съгласявате щом подпишете договора който са в тяхна полза.А сега след като ме ощетиха с парите от застраховката не мога да си купя същия клас автомобил който имах дори и по стар.Мамка му какво да правя :dunno: .........вече не знам дали да се съдим или да ги оставим да ни лъжат:banghead:.

Първо искам да кажа че работя в застрахователна компания и то точно в ликвидация на щети, тотални, частични всякакви. Та мога да кажа че ДЗИ не са прави и трябва да си търсиш правата. По принцип при една тотална щета, а и при кражба се начислява овехтяване но то неможе да 3 месеца да е 1/3-та от застрахователната стойност. Може да бъде 10-макс 15% от стойноста за 1 год, кое ще рече че ако ти откраднат колата или стане тотална в края за застраховката ще вземеш 31000- около 3500лв = 27500лв. Това е в най-лошия възможен слуай. По тая логика за 3 месеца обехтяването не трябва да е повече от 1000лв. Сега ако имаш вече изплатени щети през полицата, вноски за плащане, както и щети при склщчване на застраховката /, дори и не описани, а фотозаснети - всичко това се приспада, но доколкото те разбирам такива няма. Освен това 31000 лв за кола 2008г е60 ми се струва съвсем реална оценка, не надзастраховане. Те явно лежат на това че трябва да си доволен че все пак са ти платили нещо. Оценката застрахователната сума се одобрява от тях, сложена е от тях посредник/ представител и те няма как да се отмятат толкова брутално от нея, отстоявай си това и ако трябва ги съди.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 20 Окт 2012, 14:17

Свържи се с - http://zastrahovan.eu/ ,имах разговор преди няколко дни с човека,доста е в час с нещата и няма да ти откаже консултация по телефона :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Е34 Е39 Е60 F10 Х5 Бензин

Мнение от pushchica » 22 Окт 2012, 21:22

Мерси колега,днес му звънях и съм много доволен от разговора който проведохме.Но засега ще изчакам да ми се обади и ако всичко е наред ще споделя как е минало със застрахователите - дали съм завел дело с/у тях и как са се развили събитията.Благодаря ви на всички за подкрепата,борете се и отстоявайте правата си.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата