Проблем с фаровете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Re: Проблем с фаровете

Мнение от MPOWERfan » 18 Окт 2012, 14:37

rhase написа:
MPOWERfan написа:Когато аз ги чистих така не ми направи впечатление да е станал на петна,но съм съгласен,че по-добрия вариант е да се отворят.Стига да не отваряни преди това и да са залепени с здрав силикон и после няма отваряне дори с нагряване.

Може да пробваш това, но абсолютно на твой риск. Просто попаднах на него и реших че може да е вариянт за отваряне.
:bchug:

При мен се поличу задоволителен ефект,но пак казвам беше на друга кола и с друг тип фар.Не се нагажирам с мнение какъв ще бъде резултата при фаровете на колегата. :yes:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Окт 2012, 15:56

In_Memoriam написа:Намери си запазени Бош с лупа (максимално запазени стъкла и рефлектори), отвори ги, мяташ ги във ваната и челните стъкла и вътрешните, слагаш си ксенон 5-6000К, регулираш ги да не вадиш очите на хората и това е. Бош с лупа и ксенон свети в пъти по-добре от Hella Celis/Black - изпробвано :yes:

Не е вярно колега, имам ги и двата варианта.
В началото и аз си мислех така, но като отворих хелата и видях на какво прилича покритието зад лупата щях да припадна :shock:
Разглобих ги пратих ги за галванизация в стрелча и после стана друга бира.
Просто хелата явно беше карана с много силна халогенна крушка и покритието буквално беше изгоряло.
След рециклирането стана ден пред колата, доста по добро светлинно рапръскване от колкото при бош-а.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Окт 2012, 16:04

Ами не знам, колега. При мен имаше ОГРОМНА разлика, а Hella-та бяха много запазени като стъкла и рефлектори (също ги бях измил). Според мен разликата идва от това, че Боша има допълнителни стъкла пред лупата, които помагат за разсейването на светлината настрани. Не казвам, че беше зле при Hella-та, но светлината там е по-концентрирана напред. Ще гледам да кача снимка тази вечер, тъкмо колегата ще прецени дали му харесва. :)
Изображение

Аватар

Мнение от maxi-mix » 20 Окт 2012, 8:29

+1 за ZKW с лупи и ксенон

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 20 Окт 2012, 12:20

mambata_943 написа:Колеги,късите фарове светят много слабо взех други,но и на тях късите са много зле(дългите са добре). Какво да правя,ако сменя крушките ще има ли ефект или да сложа ксенон или направо чисто нови фарове :lol:

Аз съм с Бош без лупи и имах съшия проблем. Обикновените крушки ги смених с "Osram H7 Night breaker" и не очаквах да има такава значителна разлика. Ефекта е бяла светлина/не жълта като обикновените/, наситена светлина, по-силна /сякаш има улично осветнилие/. Ако всички по фара ти е наред, ако ги сложиш трябва да осетиш разликата.
Ако не бях сложил тези крушки, нямаши да повярвам на значителната разлика ... .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 25 Дек 2012, 17:18

Здравейте, моите фарове не 36-цата са си оригинални(91 г. е). Но нещо ми се струват слаби. Никога не съм ги нито отварял, нито нищо. Но са чисти. Може ли нещо само крушките да сменя и то с какви, та да са малко по-силни от тези оригиналните? Понеже нещо напоследък им се "угледах". Например, знаете на пътя, какви са тези с новите коли, егати фаровете... Аз на дълги няма да съм като техните къси... Как да стане? Имам лупи там не ми се пипа, едната я сменявах и след счупване на държача и съм я направил като за последно. Те също светят(но аз основните фарове искам да позасиля). Като карам в тъмно хич не ме кефят... Регулирал съм ги. Дайте идея.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 25 Дек 2012, 18:16

Моя опит с фаровете показва няколко абсолютни факта
Имал съм допир само до BOSCH и ZKW , както и към техните реплики на DEPO.
И мога с чиста съвест и ръка на сърцето да заявя , от BOSCH-a по хубав фар няма!
Казвам веднага защо.
При разглобяването на двата вида фарове , на пръв поглед веднага се забелязва разликата в качеството на пластмасите.На Боша е хубава , тъмна доста по дебела и привидно по здрава , докато на ЗКВ-то е мека, зърнеста , лека , на по старите пластмаси веднага си личат някакви като кристали , и като цяло прилича на рециклирана пластмаса.
Като закрепване на рефлектора мога да кажа че на БОШ системата е по сполучлива , като не дава възможност на рефлектора да има хлабини някъде и по време на движение фара да трепери.
И вече да поговорим за самия рефлектор.
БАЛКАН РАЗЛИКА!
Докато на ЗКВ рефлектора е от тънка пластмаса с оскъдно отразяващо покритие , което ако вдигнеш рефлектора срещу слънцето и той става направо прозрачен, то на БОШ-а рефлектора е от много масивна пластмаса с много добро отразяващо покритие.
Това ,за фаровете без лупи.
За фаровете с лупи мога да кажа същото , като единствен + на ЗКВ-то е по голямата лупа , но това естествено не значи по голяма осветена площ , тъй като това е коригирано според растоянието на което застава крушката отзад зад лупата.Тук е въпрос на вкус и на визия за големината на лупата.
Единствения недостатък на фаровете без лупа на БОШ , както всички знаем е изгарянето на блендите , но това пък се коригира много лесно и бързо , като сложим такива от ЗКВ.
и така на
БОШ давам 5 точки за изпълнение от възможни 6 , само заради блендите
на ЗКВ давам 4 от 6 , заради кофти качеството на пластмасите.
На Репликите им на ДЕПО давам 4 точки заради кофти пластмасите нискокачествената пластмаса , но пък добри рефлектори и лупи като цяло.
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 25 Дек 2012, 22:42

abracadabra написа:Здравейте, моите фарове не 36-цата са си оригинални(91 г. е). Но нещо ми се струват слаби. Никога не съм ги нито отварял, нито нищо. Но са чисти. Може ли нещо само крушките да сменя и то с какви, та да са малко по-силни от тези оригиналните? Понеже нещо напоследък им се "угледах". Например, знаете на пътя, какви са тези с новите коли, егати фаровете... Аз на дълги няма да съм като техните къси... Как да стане? Имам лупи там не ми се пипа, едната я сменявах и след счупване на държача и съм я направил като за последно. Те също светят(но аз основните фарове искам да позасиля). Като карам в тъмно хич не ме кефят... Регулирал съм ги. Дайте идея.

Явно не четеш другите какво пишат, щом питаш ...? Прочети ми поста над твоя. :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 27 Дек 2012, 15:17

Да, видях сега. Ще ги сменявам крушките, ще търся като твоите. А, някъде има ли схема, или снимки как се сменяват крушките?

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 27 Дек 2012, 18:07

ооо много е сложно, по добре извикай някой дето е сменял или иди на сервиз :!:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 27 Дек 2012, 21:38

abracadabra написа:Да, видях сега. Ще ги сменявам крушките, ще търся като твоите. А, някъде има ли схема, или снимки как се сменяват крушките?

Късите са страничните, дългите са вътрешните. Махаш пласмасите - отгоре има едно езиче, натискаш го надолу. Крушките са закрепени с нещо като метална кука - натискаш и буташ надолу. После по обратния начин. Нищо сложно. Виж какви са ти крушките h7 или h1. Тази марка крушки знам че ги има в OMV и са по около 22 лв. Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 28 Дек 2012, 22:52

ОК, ще ги проверя.

Предишна

Назад към E36