Е90 дизел - любимото в менюто на крадците
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Е90 дизел - любимото в менюто на крадците
Здравейте,
Наскоро ми откраднаха 120Д с екстри на макс и си продадох и 320Д Е46.
Ориентирал съм се към Е90, но гледайки всички форуми и четейки новини се убеждавам, че адски много ги крадат особено в София.
Забелязал съм следните повтарящи се фактори:
Щом е дизел колата се краде - бензинки никой не пипа. Когато откраднаха моята, до нея имаше същата, но 120i, която беше на мой авер дето дори не и затваряше и стъклата през нощта. Аз отивам там за 1 вечер и изгорях.
Не съм и чул ни чел да се краде бензиново Е90...
Друго което съм забелязал е, че застраховани при ДЗИ, като че ли най-много им крадат колите ? Може би съвпадение.
Общо взето съм се ориентирал към бензиново Е90 и то шестак, понеже 320i гледам, че са с доста издухани и измъчени двигатели на пазара, а и не ги крадат.
Любопитно ми е защо ги крадат тия дизели, при положение, че не се славят ( за съжаление ) като здрави двигатели, особено 177к.с дето е след 2007ма.
Наскоро ми откраднаха 120Д с екстри на макс и си продадох и 320Д Е46.
Ориентирал съм се към Е90, но гледайки всички форуми и четейки новини се убеждавам, че адски много ги крадат особено в София.
Забелязал съм следните повтарящи се фактори:
Щом е дизел колата се краде - бензинки никой не пипа. Когато откраднаха моята, до нея имаше същата, но 120i, която беше на мой авер дето дори не и затваряше и стъклата през нощта. Аз отивам там за 1 вечер и изгорях.
Не съм и чул ни чел да се краде бензиново Е90...
Друго което съм забелязал е, че застраховани при ДЗИ, като че ли най-много им крадат колите ? Може би съвпадение.
Общо взето съм се ориентирал към бензиново Е90 и то шестак, понеже 320i гледам, че са с доста издухани и измъчени двигатели на пазара, а и не ги крадат.
Любопитно ми е защо ги крадат тия дизели, при положение, че не се славят ( за съжаление ) като здрави двигатели, особено 177к.с дето е след 2007ма.
- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
Re: Е90 дизел - любимото в менюто на крадците
Любопитно ми е защо ги крадат тия дизели, при положение, че не се славят ( за съжаление ) като здрави двигатели, особено 177к.с дето е след 2007ма.[/quote]
За части колега,точно за това че не са здрави.
За части колега,точно за това че не са здрави.
0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално

mitio ochite написа:Любопитно ми е защо ги крадат тия дизели, при положение, че не се славят ( за съжаление ) като здрави двигатели, особено 177к.с дето е след 2007ма.
За части колега,точно за това че не са здрави.[/quote]
За милиони-няма закони.
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
Е това е ужасно
мен много ме е страх да си взема Е90 Дизел, ще трябва да прочета темите за съвети как да не ги крадат. Май като гледам само гаража спасява.
Купетата също са под прицел. Общо взето ще треперя ако си взема дизел постоянно
, за това мисля че бензинката му е майката 

Купетата също са под прицел. Общо взето ще треперя ако си взема дизел постоянно

- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
Soultaker написа:Е това е ужасномен много ме е страх да си взема Е90 Дизел, ще трябва да прочета темите за съвети как да не ги крадат. Май като гледам само гаража спасява.
Купетата също са под прицел. Общо взето ще треперя ако си взема дизел постоянно, за това мисля че бензинката му е майката
Вземайки в предвид,че дизела държи по-високи цени от бензина на 2-ра употреба,ето още един фактор

ND1 написа:Вземайки в предвид,че дизела държи по-високи цени от бензина на 2-ра употреба,ето още един факторАз карам вече няколко месеца 320Д 163хп,много съм доволен само 1 демф.шайба съм сменил другото е ток и жица.Дизела трябва да е на малко км(реални) и подържан както трябва.За 177 кс мотора,знам че е с 1 идея по-добър от моя и има неща при мен които са консуматив,а при 177 кс версията не.Може и аз да греша,какво сте чули за LCI(177кс) моторите ?
Понеже в момента си търся бензиново е90 (325и) и от няколко месеца наблюдавам пазара, не знам как достигна до извода, че дизеловите държат по-високи цени. Моите наблюдения са точно обратните. Може и да греша

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
В България дизелите, които се продават са евтини по други причини
Отвори чуждестранен сайт и задай еднакви критерии веднъж за дизелова, веднъж за бензинова кола и ще видиш разликата. Да не говорим, че като нови са с 5000 лв по-скъпи от аналогичен бензинов мотор. Дизелите се търсят повече и се продават по-лесно. Бензинов шестак в България се намира трудно, особено в хубава кола в добро състояние. Ама чак да не си купиш кола, която ти харесва заради потенциалната възможност да ти я откраднат... малко прекалено ми се струва.

Never mistake motion for action...
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:В България дизелите, които се продават са евтини по други причиниОтвори чуждестранен сайт и задай еднакви критерии веднъж за дизелова, веднъж за бензинова кола и ще видиш разликата. Да не говорим, че като нови са с 5000 лв по-скъпи от аналогичен бензинов мотор. Дизелите се търсят повече и се продават по-лесно. Бензинов шестак в България се намира трудно, особено в хубава кола в добро състояние. Ама чак да не си купиш кола, която ти харесва заради потенциалната възможност да ти я откраднат... малко прекалено ми се струва.
Колега май не са ти крали кола, защото повярвай ми - чувството е много гадно ! Отиваш да си вземеш колата и я няма... Аз дори мисля да сменям и марката.. БМВтата просто е най-крадената кола в България

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не казвам, че не е неприятно, да не говорим за разправиите ако се случи. Но няма кола, която да няма вероятност да ти откраднат. Това значи ли, че никога няма да си вземеш БМВ?
Never mistake motion for action...
9 мнения
• Страница 1 от 1