Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от BoqnZubarev » 18 Окт 2012, 10:52

uCnaHeTcA написа:И последно някой някакви отзиви от ретрофит кита на Бабуна има ли ? :roll:

Ако ми остане време днес следобяд се заемам с инасталацията и после ще споделя ефекта.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 18 Окт 2012, 11:33

BoqnZubarev написа:
uCnaHeTcA написа:И последно някой някакви отзиви от ретрофит кита на Бабуна има ли ? :roll:

Ако ми остане време днес следобяд се заемам с инасталацията и после ще споделя ефекта.

Само спомени и кой кит на Бабуна си взел, че те са 2-3 модела. :yes:
И аз съм се навил на този кит с H1 крушки за директно вграждане във фара. Но никой не споделя впечетления за снопа светлина. По-силна ли е от обикновеният рефлектор с 55W крушки (жълти)?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 18 Окт 2012, 16:55

Да, напишете кой е модела на бабуна за да ги поръчам и аз! Но целта ми е, както вашата, да станат като фабричните, а не да имат angel eye на лупите или подобни глупости
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 18 Окт 2012, 17:27

Комплекта си е би-ксенон ретрофит H1 за директно вграждане в Е46, заедно с декоративините капаци.
Утре повече инфо, за днес успях само да инсталирам лупите и за връзване няма време :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Окт 2012, 21:00

bscsystem написа:Да, напишете кой е модела на бабуна за да ги поръчам и аз! Но целта ми е, както вашата, да станат като фабричните, а не да имат angel eye на лупите или подобни глупости

демек искаш това (най се доближава до фабричната визия)

Изображение

Изображение

----

Биксеноновият ретрофит комплект за BMW e46 3-та серия 98-05 година ще подобри фаровете на автомобила Ви по невероятен начин. Предназначен е за вграждане в рефлекторни фарове с халогенна светлина. Ефектът от концентрираната и точно фокусирана ксенонова светлина в лупата впечатляващ. Превключването от къси на дълги светлини става мигновено. Крушките в ксеноновата система имат 4000 часа живот и 12-месечна пълна гаранция, сертификати за качество CE и E4. Одобрен е от немския TUV. Монтажът е лесен, не се налага никакво преправяне или отрязване на фара.

Комплектът включва:

* 2 най-висококачествени прожекторни лупи с пръстени
* 2 ксенонови крушки
* 2 слим баласта
* Прилежащото окабеляване

Изображение

Цена: 260 лева
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 18 Окт 2012, 21:24

vicho написа:
bscsystem написа:Да, напишете кой е модела на бабуна за да ги поръчам и аз! Но целта ми е, както вашата, да станат като фабричните, а не да имат angel eye на лупите или подобни глупости

Ок, гледал съм ги доста, моримито, минита и т.н. Какви са Ви впечетленията спрямо обикновеният (рефлекторен) фар?
Имайки на предвид, че нямам преки наблюдения с ксенонови лупи, нито оригинални нито ретрофит! :( Затова се допитвам до вас. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 18 Окт 2012, 21:51

айде сега колеги помагайте, днес сложих фаровете по места всичко точно НО когато колата е на контакт и пусна фаровете ксенона свети идеално, когато запаля колата всичко е като дискотека премигва, започва да играе светлината , въобще мани мани, дайте акъл някой имал ли е подобен проблем с комплекта от бабуна, съмнявам се проблема да е от комплекта, явно баластите успяват да излъжат компа защото не ми отчита изгорели фарове но все пак незнам, дано прекодирането на ксенон да оправи нещата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 19 Окт 2012, 8:13

vavilon написа:
vicho написа:

Ок, гледал съм ги доста, моримито, минита и т.н. Какви са Ви впечетленията спрямо обикновеният (рефлекторен) фар?
Имайки на предвид, че нямам преки наблюдения с ксенонови лупи, нито оригинални нито ретрофит! :( Затова се допитвам до вас. :yes:

обикновенния фар с жълта крушка не свети никак лошо,даже много добре и силно,обаче лупата прави хубава отсечена линия отпред.слагал съм и само ксенон без лупи и да ти кажа по-добре с жълти крушки но когато има и лупа е удовоствие да се кара на фарове.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 330Ci
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от todorinoff » 19 Окт 2012, 8:33

Със ретрофит фаровете задължително ли изглеждат така? Изображение
В този сайт видях по-големи и по-малки размери лупи... дали можем с по-големите размери да се доближим до оригиналното? - http://www.autopro.bg/%D0%B1%D0%B8-%D0% ... 0%BF%D0%B8 - има G5 и G8 ---> пише, че G8 са по-големите
Изображение
Drive it, like you stole it!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 19 Окт 2012, 9:07

unikalen88 написа:
vavilon написа:
vicho написа:

обикновенния фар с жълта крушка не свети никак лошо,даже много добре и силно,обаче лупата прави хубава отсечена линия отпред.слагал съм и само ксенон без лупи и да ти кажа по-добре с жълти крушки но когато има и лупа е удовоствие да се кара на фарове.

Мерси колега. :yes: По принцип съм си регулирал фаровете сам и правят идеална отсечена линия. Който се качи при мен вечер, все ме пита дали съм на халогени. За това питам малко по подробно, дали има смисъл да слагам лупи. За ксенон на рефлектор, не искам и да чувам.
iv4o9999 написа:айде сега колеги помагайте, днес сложих фаровете по места всичко точно НО когато колата е на контакт и пусна фаровете ксенона свети идеално, когато запаля колата всичко е като дискотека премигва, започва да играе светлината , въобще мани мани, дайте акъл някой имал ли е подобен проблем с комплекта от бабуна, съмнявам се проблема да е от комплекта, явно баластите успяват да излъжат компа защото не ми отчита изгорели фарове но все пак незнам, дано прекодирането на ксенон да оправи нещата

Не е ли по добре да прекодираш лайт модула за ксенон?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 19 Окт 2012, 10:17

ще се прекодира, но се оказа че за Фейслифта трябва да се сложат допълнителни съпротивления защото се полчуавал този ефект, поне така ми казаха момчетата на бабуна, чакам ги в понеделник ще видим какво става

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 19 Окт 2012, 10:52

За да се прекодира ЛМ трябва да се сложат и сензори за нивото защото оригиналания ксенон сам си регулира височината незнам дали става да се смени само предния панел на ЛМ от кола с ксенон или трябва целия .Ако намериш останалите части и да стане всичко оригинално да но да се прекодира сега е безмислено и да загубиш регулирането .В крайна сметка това са рисковете с тези ксенони или мига или дава грешка много трудно се намират комплекти за дадена кола незнам дали зависи от софта на ЛМ но един ксенон реагира различно на всяка кола говоря за БМВ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 19 Окт 2012, 10:53

Ето така не искам да ми изглежда колата !!!
Изображение
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

Потребител
Аватар
Кара: E46 330Ci
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от todorinoff » 19 Окт 2012, 13:48

В тук видях по-големи и по-малки размери лупи... дали можем с по-големите размери да се доближим до оригиналното? - http://www.autopro.bg/%D0%B1%D0%B8-%D0% ... 0%BF%D0%B8 (не правя реклама!) - има G5 и G8 ---> пише, че G8 са по-големите
Никой ли не го прочете тоя пост да даде малко по-компетентно мнение?
Изображение
Drive it, like you stole it!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Окт 2012, 14:20

Кьорави ли сте.. к'во ли?!?! :kuku: :shock: :shock: :shock:

vicho написа:

демек искаш това (най се доближава до фабричната визия)

Изображение

Изображение

----

Биксеноновият ретрофит комплект за BMW e46 3-та серия 98-05 година ще подобри фаровете на автомобила Ви по невероятен начин. Предназначен е за вграждане в рефлекторни фарове с халогенна светлина. Ефектът от концентрираната и точно фокусирана ксенонова светлина в лупата впечатляващ. Превключването от къси на дълги светлини става мигновено. Крушките в ксеноновата система имат 4000 часа живот и 12-месечна пълна гаранция, сертификати за качество CE и E4. Одобрен е от немския TUV. Монтажът е лесен, не се налага никакво преправяне или отрязване на фара.

Комплектът включва:

* 2 най-висококачествени прожекторни лупи с пръстени
* 2 ксенонови крушки
* 2 слим баласта
* Прилежащото окабеляване

Изображение

Цена: 260 лева
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към E46