Тече бензин от едната дюза на м42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Тече бензин от едната дюза на м42
Колеги помагайте, рових няколко страници в търсачката, но такъв проблем не намерих и не знам какво да търся.
Тази сутрин паля колата и лъхва жестоко на бензин, тече отдолу и гледам м/у капака на мотора и колекторите - при черния дълъг капак където са дюзите от едната си шурка стабилно... иначе колата си върви на бензин ОК, което предполагам, че си е здрава.... Питането ми е, има ли там някое слабо място - я О-пръстени, я маркучета от които да тече или е станала голяма беля ?!?!?
Довечера ще я гледам, защото работата не позволява, и искам да съм подготвен....
Тази сутрин паля колата и лъхва жестоко на бензин, тече отдолу и гледам м/у капака на мотора и колекторите - при черния дълъг капак където са дюзите от едната си шурка стабилно... иначе колата си върви на бензин ОК, което предполагам, че си е здрава.... Питането ми е, има ли там някое слабо място - я О-пръстени, я маркучета от които да тече или е станала голяма беля ?!?!?
Довечера ще я гледам, защото работата не позволява, и искам да съм подготвен....

Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Re: Тече бензин от едната дюза на м42
О-пръстени са там, малко гадно се сменят. Горната част на колектора се маха, но не е болка за умиране.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
boywalking написа:Колеги помагайте, рових няколко страници в търсачката, но такъв проблем не намерих и не знам какво да търся.
Да не е някой от маркучите на рейката и да пръска към въпросната дюза..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Колеги помагайте дистанционно, че и "майсторите" от далеч ме държат в течение.... проблемът бил в О-пръстените - сменили ги, и като опитали да запалят колата, започнала да тресе, да прекъсва и да не може да се форсира хубаво.... кабели не били изключвали и не знаели от какво може да е......... "МАЙСТОРИ В АВТОСЕРВИЗ", когато всичко отмине, ще споделя от къде са........
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Дали са сложили добре буксите на дюзите? Тия дето са на обща шина се слагат малко неприятно и внимателно.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Имаме развитие по темата.... Отивам вчера вечерта, "майсторите" са сменили О-пръстените, палиме колата на газ - работи си ОК, Палиме на бензин - работи на 2-3 цилиндъра и не може да се форсира колата, НЕ тече бензин - но мерише на бензин.... "майсторите" не знаели защо правело така, щели утре да я погледнат...
ядосах се, и си взех колата, закарах я в един сервиз който ми препоръча приятел малко след сточна гара посока Хаджи Димитър (голям сервиз 5-6 халета+магазин). И днес ще видим какви са ги надробили кварталните майсторчета.
П.С.
НЕ ходете в сервиза на К.Величнов и Тодор Александров - с едни жълти порти и надписи, че лепят феродо, спирачки, съединители и дискове.

П.С.
НЕ ходете в сервиза на К.Величнов и Тодор Александров - с едни жълти порти и надписи, че лепят феродо, спирачки, съединители и дискове.

- boywalking
- младши ентусиаст
-
Проблемът решен! Колата е закарана в "Тара Кар" в Хаджи Димитър, сменени маркучета с хубави и нови скобки, и ултразвукова баня на дюзите. 80лв всичко и съм като нов!
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Принципно като се свали рейката с дюзите, бензина от нея се източва и при палене докато дигне налягане се получава това прекъсване
знам го от личен опит
Друго е, че може да не са затегнали хубаво нещо и да е взимала въздух

8 мнения
• Страница 1 от 1