Тече бензин от едната дюза на м42

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Тече бензин от едната дюза на м42

Мнение от boywalking » 15 Окт 2012, 9:23

Колеги помагайте, рових няколко страници в търсачката, но такъв проблем не намерих и не знам какво да търся.
Тази сутрин паля колата и лъхва жестоко на бензин, тече отдолу и гледам м/у капака на мотора и колекторите - при черния дълъг капак където са дюзите от едната си шурка стабилно... иначе колата си върви на бензин ОК, което предполагам, че си е здрава.... Питането ми е, има ли там някое слабо място - я О-пръстени, я маркучета от които да тече или е станала голяма беля ?!?!?
Довечера ще я гледам, защото работата не позволява, и искам да съм подготвен.... :(
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Re: Тече бензин от едната дюза на м42

Мнение от XaH-kpyM » 15 Окт 2012, 9:44

О-пръстени са там, малко гадно се сменят. Горната част на колектора се маха, но не е болка за умиране.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 15 Окт 2012, 12:03

boywalking написа:Колеги помагайте, рових няколко страници в търсачката, но такъв проблем не намерих и не знам какво да търся.
Тази сутрин паля колата и лъхва жестоко на бензин, тече отдолу и гледам м/у капака на мотора и колекторите - при черния дълъг капак където са дюзите от едната си шурка стабилно... иначе колата си върви на бензин ОК, което предполагам, че си е здрава.... Питането ми е, има ли там някое слабо място - я О-пръстени, я маркучета от които да тече или е станала голяма беля ?!?!?
Довечера ще я гледам, защото работата не позволява, и искам да съм подготвен.... :(

Да не е някой от маркучите на рейката и да пръска към въпросната дюза..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 15 Окт 2012, 17:09

Колеги помагайте дистанционно, че и "майсторите" от далеч ме държат в течение.... проблемът бил в О-пръстените - сменили ги, и като опитали да запалят колата, започнала да тресе, да прекъсва и да не може да се форсира хубаво.... кабели не били изключвали и не знаели от какво може да е......... "МАЙСТОРИ В АВТОСЕРВИЗ", когато всичко отмине, ще споделя от къде са........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Окт 2012, 21:10

Дали са сложили добре буксите на дюзите? Тия дето са на обща шина се слагат малко неприятно и внимателно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 16 Окт 2012, 9:29

Имаме развитие по темата.... Отивам вчера вечерта, "майсторите" са сменили О-пръстените, палиме колата на газ - работи си ОК, Палиме на бензин - работи на 2-3 цилиндъра и не може да се форсира колата, НЕ тече бензин - но мерише на бензин.... "майсторите" не знаели защо правело така, щели утре да я погледнат... :evil: ядосах се, и си взех колата, закарах я в един сервиз който ми препоръча приятел малко след сточна гара посока Хаджи Димитър (голям сервиз 5-6 халета+магазин). И днес ще видим какви са ги надробили кварталните майсторчета.

П.С.
НЕ ходете в сервиза на К.Величнов и Тодор Александров - с едни жълти порти и надписи, че лепят феродо, спирачки, съединители и дискове. :ranting: :ranting: :ranting:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 18 Окт 2012, 10:16

Проблемът решен! Колата е закарана в "Тара Кар" в Хаджи Димитър, сменени маркучета с хубави и нови скобки, и ултразвукова баня на дюзите. 80лв всичко и съм като нов!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI космос
Мечтае да кара: Йемки

Мнение от sysmurdoc » 18 Окт 2012, 11:43

Принципно като се свали рейката с дюзите, бензина от нея се източва и при палене докато дигне налягане се получава това прекъсване :yes: знам го от личен опит :) Друго е, че може да не са затегнали хубаво нещо и да е взимала въздух

Назад към E36