Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Много ги преувеличавате нещата ...
ако на някой му трябва х съм сигурен, че хикса си е екстра особенно зимата
няма как да има сравнение за проходимост изобщо с подобдни като параметри гуми,
а невървенето и преразхода сигурно са пренебрежими 0.5-1 литър не са кой знае какво ако човек иска 4х4
от друга страна всеки трябва да си прецени дали му е нужен Х
задното е достатъчно за зимата ако не живееш в район с големи наклони и не се почиства добре
колко на брой са дните с големи снеговалежи през зимата?
А кому е нужно едно 4х4 да е много сложно или особено.
4х4 системата е напълно достатъчна за това, за което е измислена - да се движиш в затруднени зимни условия.
Аз ще ти кажа, няма как да има лекота при една система 4х4. Във всеки аспект.
Защитаваш го Х-а все едно ти си го измислил и получаваш авторски права за него.
Ми аз си карам БМВ-то на задно зимата. Няма как да е дори наполовина проходимо зимата колкото Х-а,
но в досега зимата не са ме бутали никога (да чукам на дърво)
Ако на някой му трябва 4х4 за мен е46 ХД и ХИ са един пpекpасен ваpиант за пpемиум автомобил с 4х4.
ако на някой му трябва х съм сигурен, че хикса си е екстра особенно зимата
няма как да има сравнение за проходимост изобщо с подобдни като параметри гуми,
а невървенето и преразхода сигурно са пренебрежими 0.5-1 литър не са кой знае какво ако човек иска 4х4
от друга страна всеки трябва да си прецени дали му е нужен Х
задното е достатъчно за зимата ако не живееш в район с големи наклони и не се почиства добре
колко на брой са дните с големи снеговалежи през зимата?
kriso85 написа:То 330хд Е46 не е със система Х-драйв.
Просто е 4х4 и няма нищо общо с Х-драйв. Иначе за х-са при е46 е писано и общото мнение е че не е нещо особено.
Харчи повече, върви по-малко. И все пак защо държиш да е 4х4 а не на задно ?
А кому е нужно едно 4х4 да е много сложно или особено.
4х4 системата е напълно достатъчна за това, за което е измислена - да се движиш в затруднени зимни условия.
RaHzElChO написа:Я ме светни кое е това усещане, да влизаш с вратите на страни или в снега да не можеш да си изкараш колата пред блока, защото никой не чисти?
Ми аз си карам БМВ-то на задно зимата. Няма как да е дори наполовина проходимо зимата колкото Х-а,
но в досега зимата не са ме бутали никога (да чукам на дърво)
Ако на някой му трябва 4х4 за мен е46 ХД и ХИ са един пpекpасен ваpиант за пpемиум автомобил с 4х4.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Този спор е воден стотици пъти...
Кратко и ясно - който мисли че му е нужен Xi/Xd и ще се чувства по-комфортно с Xi/Xd да не го мисли много много!
Те хората са си го казали - за всеки влак си има пътници! Както за 318i/d така и за 330Xi/Xd...
Кратко и ясно - който мисли че му е нужен Xi/Xd и ще се чувства по-комфортно с Xi/Xd да не го мисли много много!
Те хората са си го казали - за всеки влак си има пътници! Както за 318i/d така и за 330Xi/Xd...

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:RaHzElChO написа:Я ме светни кое е това усещане, да влизаш с вратите на страни или в снега да не можеш да си изкараш колата пред блока, защото никой не чисти?
С цялото си уважение към един от най-видните членове на този форум, искам да ти кажа, че за мен не беше важно дали колата ще направи 240 или 230 на максимална скорост и дали ще набира с 0.3с по-бавно. Имам други приоритети и за момента съм доволен от избора си. Аз не натрапвам своето мнение, но не искам хората да получават субективни съвети.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
RaHzElChO написа:С цялото си уважение към един от най-видните членове на този форум, искам да ти кажа, че за мен не беше важно дали колата ще направи 240 или 230 на максимална скорост и дали ще набира с 0.3с по-бавно. Имам други приоритети и за момента съм доволен от избора си. Аз не натрапвам своето мнение, но не искам хората да получават субективни съвети.
Чак пък толкоз виден

Направил си информиран избор според потребностите си - естествено, че ще си доволен

всеки си има мнение и понякога то е субективно иначе щяхме да сме роботи всички
също както е субективно да кажеш, че бензина/дизела ръчка/автомат е по-приятен за каране ...
затова и казах, че сте крайни и двамата

аз спирам, че се отплеснахме

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
RaHzElChO написа:K_Ilkov написа:RaHzElChO написа:Я ме светни кое е това усещане, да влизаш с вратите на страни или в снега да не можеш да си изкараш колата пред блока, защото никой не чисти?
С цялото си уважение към един от най-видните членове на този форум, искам да ти кажа, че за мен не беше важно дали колата ще направи 240 или 230 на максимална скорост и дали ще набира с 0.3с по-бавно. Имам други приоритети и за момента съм доволен от избора си. Аз не натрапвам своето мнение, но не искам хората да получават субективни съвети.
ето това е приказка!!! винаги съм казвал, че изборът на кола трябва освен на всичко останало, да е подчинен и на предназначението. тоест за някой 4x4 е необходимо малко или много, за други не.
при мен беше важна динамиката и ниския разход, които са постижими само на задно. при моето каране, същата кола ако беше по 4 щеше да лапне около 1000лв повече нафта на година...Тоест за магистрална кола по 4 не е приоритет. Но ако живеех в Смолян например, щях да се замисля за практичноста на избора...
Така, че е глупаво да се правят крайни изказвания и в двете посоки. Ако сте забелязали в по-новите модели на БМВ xDrive-а го има навсякъде в гамата. Всяко 3-то БМВ е xDrive!!! Светът се променя и тези, които живеят с Е30-ките сигурно трудно биха го приели, но е факт...някой сега да не ме почне на тема Е30 - просто го дадох за пример

"Чемодан, вокзал, Москва"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bai_ILIA написа:Светът се променя и тези, които живеят с Е30-ките сигурно трудно биха го приели, но е факт...
за Е30-ските или добро или нищо...

иначе от 4 страници насам ни едно конкретно мнение

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
някой гледал ли е тази?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
"Търсената от Вас обява е изтрита или не е активна."

- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
slavyan5 написа:Затова на тези, които си купуват сега кола да им дам един ценен съвет: Ако си вземете кола с ксенон и навигация, свалете ги и ги продайте, и си сложете нормални фарове и нормално радио. От всичко това ще останете с едни 2000-2500 лева на плюс и ще си спестите много нерви, защото ще намалите много шанса точно вашата Е46ца да разбият!

Какви са тези съвети?Гледам и не вярвам на ушите си..

- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330xi
- Мечтае да кара: F25 X3 35i
jumjumski написа:slavyan5 написа:Затова на тези, които си купуват сега кола да им дам един ценен съвет: Ако си вземете кола с ксенон и навигация, свалете ги и ги продайте, и си сложете нормални фарове и нормално радио. От всичко това ще останете с едни 2000-2500 лева на плюс и ще си спестите много нерви, защото ще намалите много шанса точно вашата Е46ца да разбият!
![]()
Какви са тези съвети?Гледам и не вярвам на ушите си..най-добре и салона да се свали,джантите също.Извинявай,но имаш ли представа колко ентусиасти има в този форум?
Имам представа. И аз съм ентусиаст. BMW, според мен е Ultimate Driving Machine, и не случайно казах точно тези две неща и само тях, защото те според мен не променят чувството, което аз търся в колата BMW. Обаче, като ми откраднаха волана си взех М-ков, защото това сигурно промени изцяло чувството, докато карам. На мен ми харесва двигателя, начина по който се движи и по който се чувствам в нея. Отначало много тъгувах по навигацията и фаровете си, но после осъзнах, че тая навигация я ползвах само за радио, въпреки, че си бях намерил най-нови карти за БГ хакнати и бля бля и си играх, ако наистина ми потрябва навигация (което не знам как ще се случи в България) никога сериозно не бих я ползвал като на телефона имам 5 програми сто пъти по-добри. Ептен пък оригиналната, аз тъкмо мислех да я сваля да я продам да си купя Динавин, поне да има нещо полезно като заема толкова място и ми я свиха. Карах 2-3 месеца с кола с пълни екстри и вече една година карам същата, но без ксенон и нави и един път не съм си казал "ех, сега ако имах една навигация или ксенон", въобще не са ми липсвали. За волана обаче, вече не бих минал на нормален, толкона е по-яко. Просто докато карам съм толкова погълнат от самото каране

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
slavyan5 написа:jumjumski написа:slavyan5 написа:Затова на тези, които си купуват сега кола да им дам един ценен съвет: Ако си вземете кола с ксенон и навигация, свалете ги и ги продайте, и си сложете нормални фарове и нормално радио. От всичко това ще останете с едни 2000-2500 лева на плюс и ще си спестите много нерви, защото ще намалите много шанса точно вашата Е46ца да разбият!
![]()
Какви са тези съвети?Гледам и не вярвам на ушите си..най-добре и салона да се свали,джантите също.Извинявай,но имаш ли представа колко ентусиасти има в този форум?
Имам представа. И аз съм ентусиаст. BMW, според мен е Ultimate Driving Machine, и не случайно казах точно тези две неща и само тях, защото те според мен не променят чувството, което аз търся в колата BMW. Обаче, като ми откраднаха волана си взех М-ков, защото това сигурно промени изцяло чувството, докато карам. На мен ми харесва двигателя, начина по който се движи и по който се чувствам в нея. Отначало много тъгувах по навигацията и фаровете си, но после осъзнах, че тая навигация я ползвах само за радио, въпреки, че си бях намерил най-нови карти за БГ хакнати и бля бля и си играх, ако наистина ми потрябва навигация (което не знам как ще се случи в България) никога сериозно не бих я ползвал като на телефона имам 5 програми сто пъти по-добри. Ептен пък оригиналната, аз тъкмо мислех да я сваля да я продам да си купя Динавин, поне да има нещо полезно като заема толкова място и ми я свиха. Карах 2-3 месеца с кола с пълни екстри и вече една година карам същата, но без ксенон и нави и един път не съм си казал "ех, сега ако имах една навигация или ксенон", въобще не са ми липсвали. За волана обаче, вече не бих минал на нормален, толкона е по-яко. Просто докато карам съм толкова погълнат от самото каране, че не поглеждам към светещото нещо, от което ми идва музиката - двигателя е най-важен на тази кола - сто пъти повече предпочитам една 330тка без никакви екстри, само с волан и гуми ако щеш, пред 320тка с екстри направо совалка да управлявам от навигацията - така според мен разсъждава един BMW ентусиаст, но всеки си има мнението, това е моето.
Бъркаш трак дей кола и ежедневка
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
slavyan5 написа:Затова на тези, които си купуват сега кола да им дам един ценен съвет: Ако си вземете кола с ксенон и навигация, свалете ги и ги продайте, и си сложете нормални фарове и нормално радио. От всичко това ще останете с едни 2000-2500 лева на плюс и ще си спестите много нерви, защото ще намалите много шанса точно вашата Е46ца да разбият!
Или хората да вземат да си свалят м-пакетите, джантите, липовете...то усещането вътре в колата ще е същото, те и не ги ползват, за какво да стоят тогава, че да не им ги откраднат.
Дай да махнем и колите и да вземем по една корса, че да ни е спокойно, пък и пари в джоба да си имаме

Сори...
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Големия дисплей може да си го ползвал, само за радио но все пак без него ми седи някакси постно, много отваря таблото и според мен така си има завършен вид(всеки си има мнение), а за нормалните фарове не можеш да ме убедиш, и сигурно не само мен, че светели по-добре от оригиналния ксенон.

kriso85 написа:То 330хд Е46 не е със система Х-драйв.
Просто е 4х4 и няма нищо общо с Х-драйв. Иначе за х-са при е46 е писано и общото мнение е че не е нещо особено.
Харчи повече, върви по-малко. И все пак защо държиш да е 4х4 а не на задно ?
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_xDrive
xDrive was introduced in 2003 with the new X3 and the refreshed BMW 3 Series (E46).
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
HackeD написа:а за нормалните фарове не можеш да ме убедиш, и сигурно не само мен, че светели по-добре от оригиналния ксенон.
те от фалшивия светят 5 пъти по-слабо, какво остава за оригинален

има резон в нещата, които говори колегата и съм сигурен, че не му е било приятно и все още не е, но "и"тусиастите си търпим последствията от шукариите (празен джоб и по-апетитна примамка)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Намерих си е46 320цд 2005 година регистрирана края на 2006 много запазена по външен вид няма забележки цената е 12хиляди има само смяна на 1 свещ да се направи . Обаче като я карах ми се стори много тромава бях на 120 км/ч на 5та 3к оборота ускорението ми се стори бавно имате ли някакви идея дали е от самата кола или всички такива дизелови 150 коня мотори са такива и тая кола изобщо може ли да покаже скорост и да си запали гумите и да направиш изпреварване като хората на километража 240 или 260 пише аз си мисля 4е тя неможе и 200 да дигне ако някой има впечатления ще съм много благодарен
мерси и поздрави
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.